Moja Crvena Zvezda
Блогови

Женско си – није ти место на стадиону

Лако ћу ја за то што нас је Воша згазила с пола снаге, лако ћу за то што је изгледа захтев за раскид уговора, или барем претња истим, услов да се нађеш у стартних 11, лако ћу и за чињеницу да из утакмице у утакмицу приказујемо све гору игру. Навикла сам. Годинама је тако. Али то што су синоћ хтели да ми забране да уђем на стадион зато што сам женско. Поновићу још једном, зато што сам женско.  То не могу да толеришем.

marakana_zvezda

Годинама нисам пропустила ниједну утакмицу, ово ми се први пут десило. Мислила сам да се неко шали са мном, јер сам на питање „зашто не могу да уђем?“, добила одговор: „Женски редари нису ангажовани. Лице које није прегледано, не може да уђе на стадион, по закону.“
Значи-на целом стадиону не постоји нити један женски редар, а по закону, мушкарац не сме да пртереса жене. Што значи да је требало да се окренем и да одем кући. Тако су ми и рекли.

Онај ко је донео одлуку да се не поставе женски редари на улаз, знао је шта то значи. Бар се надам да је за толико упознат са законом.

Не знам шта су хтели тиме да постигну. Да уштеде неки динар неплаћањем још четири редара? Да покажу да је женама место у кухињи?  Не разумем. Ако би неко могао да ми објасни на основу чега неко може да ми забрани да уредно плаћеном картом уђем на стадион, била бих му захвална.
Тек пошто смо се ми побуниле, а након интервенције клуба, одобрен нам је улаз, уз визуелни преглед.

Није ово једини инцидент када је у питању редарска служба. Сетите се само колико су пута задржали вашу карту на улазу. Чини ми се да не раде то да би ту карту однели кући и сачували је за успомену. Поуздано знам да је једном приликом редар вукао девојку за руку да би му дала карту, иако је она одбијала  то. Пријавила га је након тога. Остало је на томе.

Питање је, докле то може да иде? Ко сноси одговорност за такво понашање? Па, рекла бих, исти они људи који су синоћ уместо мене одлучили да је боље да не гледам утакмицу.

Замолила бих господу која су су одговорна за ово, да следећи пут обавесте све жене да је за њих улаз забрањен. Да им случајно не направимо неки проблем, да не узнемиримо њихове љубазне запослене. А и да не дајемо паре за карту, кад већ она не важи за нас, зато што смо жене. А ко је још видео да жена гледа фудбал?

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

107 comments

navijac дец 14, 2013 at 12:06

debilizam, tuzi ih

Reply
Bane дец 11, 2013 at 20:29

Citao sam malo komentara i resih cisto da dodam 😀 … prvo koliko se secam na dva ulaza je bilo redara, drugarica mi je usla na tribinu bez problema… A sad sto se tice ko ce da navija glupost je deliti i svadjati se ovako i ponasati se kao dete od 10 godina… i momci i devojke treba da budu na severu, ima devojaka koje pevaju ceo mec i navijaju a ima i momaka koji su veliki pozeri i ne znaju nijednu pesmu…tako da necemo generalizovati.. i ne treba deliti navijace sa istoka, zapada,severa i nekad juga svi smo mi isti u ovome i svako ko dodje na tribinu na neki nacin pomaze klubu.. pravi navijac Zvezde, bio musko ili zensko, treba da ga odlikuje ljubav prema klubu, drzavi, gradu… inace ja sam za to da se prekine besmisleni bojkot ABA lige i da svi zajedno navijamo i za KK, kao i da ponekad mozemo i da se organizujemo da gledamo i zensku odbojku.. em lepo igraju em lepo izgledaju :D.. pozdrav

Reply
bob дец 6, 2013 at 14:46

Dakle, moja teorija je (a to je samo teorija pošto nisam bihejvioralni psiholog po struci, niti neki dr. mr. sci.) da nije uobičajeno da pripadniku jačeg pola smeta društvo nežnijeg pola. E sad, možda je neko u stanju da razgraniči neke stvari. Ja, eto, nisam. Na sreću :). Meni devojke ne smetaju ni na tribini, ni na ulici, ni u parku, ni kad mi dođu u posetu, nikad, nikad, nikad. Roditelji su me tako vaspitavali. Moja majka sedi sa gostima za stolom, nikad nije trčala po komšiluku skrivajući se od pijanog oca, nikad nisam prisustvovao ničemu sličnom, i zbog toga sam zahvalan. Neki, vidim, nisu imali školu koju sam ja imao, pa su vaspitavani drugačije, ili uopšte nisu vaspitavani. Da zaključim, nema me na severu dok se takav homofobični ološ ne skloni jer strahujem od pijanih i drogiranih probisveta sa flašama koji regrutuju decu po školama. Anka, nadam se da ćemo imati prilike da se smejemo ovakvim temama. Ako ne mi, onda naša deca. Pozdrav.

Reply
bob дец 6, 2013 at 16:35

Da dodam još samo ovo: Ne mogu da verujem da je bivši evropski i svetski prvak, zbog kojeg su se gaće tresle i Realu i Barsi, zbog kojeg su noseve obarali i Bajern i Roma, doživeo da na tribinama, umesto avangarde i reakcije stoje pripadnici ženomrzačke džamahirije i ljubitelji lika i dela dotičnog V.D., koji je razdvajao huligane od Č.J. tamo negde u inostranstvu. Pa gospodo: Koji su to huligani i ko je to predstavljao VK Crvenu Zvezdu u inostranstvu? Odakle ti huligani i da li imaju bilo kakve veze sa svernom tribinom? Ili nemate pojma o čemu pričam? I da vas još nešto pitam, obožavaoci V.D.-a: Da li biste ostavili svoje dete sa njim u parku i bezbrižno otišli da popijete kafu? Pitanje je retoričke prirode, i molim vas da ne odgovarate, jer užasnut sam mogućnošću da mi odgovorite potvrdno. Inspirisan sam gomilom komentara na ovu temu. Ozbiljno sam zabrinut količinom odobravanja na ovu temu i činjenicom da su prošli dosta blago, gotovo neprimećeno. Na ovakav način razmišljanja treba odgovoriti adekvatno i rečnikom koji oni razumeju. U protivnom, zabraniće ulaz na stadion i pripadnicima manjina, ateistima, prosvetnim radnicima, rojalistima, komunistima, agnosticima, policajcima, lekarima, nezaposlenima, muzičarima, glumcima, programerima, inžinjerima, pekarima,…. ko god im se ne svidja… Pozdrav svima.

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 17:53

Nisam zenomrzac, nisam ljubitelj lika VD, a opet mislim da je zenama i deci mesto na zapadu, istoku i jugu, a ne na severu. Aj sad nova psihoanaliza, odo da ubacim nesto u kljun

Reply
bob дец 9, 2013 at 17:35

Nema dalje. Rekao sam sve sto sam imao. Siguran sam da nema ni promil sansi da ti promenim misljenje, tako da necu da trosim ni svoje ni tvoje vreme. Mi smo iz dve potpuno razlicite price. Pozdrav.

Reply
INĐIJA дец 9, 2013 at 20:39

Nema sanse zaista, zenama nije mesto na severu iz sto i jednog razloga, a ni jedan nije mrznja prema nekome. Pozdrav

jj дец 6, 2013 at 14:25

Znaci po vasoj logici devojke treba ostraniti, pa da one naprave svoju grupu – koje ne smeju da naprave o.O npr „Zabranjene“ o:O pa da budemo ko grobari. Aman ljudi zivimo u 21 veku. -.-

Reply
Nemanja дец 6, 2013 at 06:08

Sto se tice severa, na ulazima 7 i 9 bili su zenski redari za pretres, ko ovde koga laze ja stvarno ne znam.

Reply
xna дец 6, 2013 at 05:50

Zenama NIJE mesto na Severu. Svaku zenu bi trebalo oterati sa Severa ! Sve vi „volite“ Zvezdu a ne znate ni sta je centarsut ili dupli pas. Sta vi gledate ? Sad je popularno da se ide na Sever a gde ste svi bili kada nas je bilo po 1500-2000 i kada smo grmeli jace nego sad jer smo svi bili kao jedan i jer smo svi bili spremni na sve. Sad sa ovim sminkerima i zenama tribina izgleda smesno, Nekada na Severu se dobijao samar ako ne pevas i bilo je nezamislivo da se slika, snima… Treba sve zene OTERATI sa Severa.

Reply
Dusan дец 6, 2013 at 09:25

da li tebe zene stvarno toliko ugrozavaju?
na nasem severu su zene uvek bile dobrodosle i uvek bile bezbedne, a ja ne znam na koji sever ti ides.

Reply
cincar дец 6, 2013 at 09:45

A vi sa severa kao znate sta je centarssut, sta je pas? Vi ne dolazite da gledate fudbal, vi samo trazite da se zezate, da se zabavljate, briga vas sto Vase zezanje (pirotehnika) kosta Zvezdu vise nego jedan fudbaler.

Reply
Samo ti дец 6, 2013 at 10:37

Da. A ti? Sad si ti sa zapada I vi ste genijalci za sve nas.

Reply
Anka дец 6, 2013 at 10:42

Tebi i takvima bi trebalo sve po spisku. Sta ti znas sta je ljubav prema klubu. Ti znas koliko devojaka se bavi sportom i profesionalno i rekreativno, koliko devojaka voli fudbal. I KOLIKO DEVOJAKA BEZ DINARA IGRA FUDBAL U SRBIJI. Mrs, nepismeni nesoju. Takvi ko sto si ti urusili su klub, uz tu vasu „veliku ljubav“. Takvi kao ti ne daju zenskom sportu da dise, uvukli se u sve savezne pore i otimaju pare nemanjene zenskom sportu i stavljaju sebi u dzep. A to sto niste GRLATI NISU VAM ZENE SA SEVERA KRIVE VEC VASE J**NE PODELE NA MANJE NAVIJACKE GRUPE nastala iz gomile licnih interesa. Ta vasa prva navijacka grupa usrana, nastala je krajem devedestih, posle ste izigravali paravojne jedinice, mrs, ti ces da mi pi pricas sta je ljubav prema klubu i kako se navija. Ti znas sta znaci ostati bez glasnih zica, pa mi cim primimo gol vi prvi prestanete da pevate sekaperse jedne umesto da pesma bude jos gromoglasnija kao nekad. Vama su bitnije parole prema upravi, toletu i igracima umesto prema klubu. Poceli ste politikom da se bavite, zato da vise nisi pomenuo zenski rod. Nekoliko pojedinaca iz svake navijacke grupe neciji je covek, da li politicara, nekog menadzera ili tajkunababuna koji se uvukao u klub. Nekada je bila samo jedna navijacka grupa MI SMO CIGANI NAJJACI SMO NAJJACI. I tada je bilo svega, ali ne kriminala u klubu i bezuslovno postajanje vas sarlatana. Nekada su Grobari i Cigani organizovali tuce 10 na 10 , 20 na 20, pesnice noge ruke i onda svi skupa odu na station posle toga opet tuce, a sutradan na pice u kafanu svi zajedno. Necu da govorim o zajednickim akcijama protiv BBB ili Torcide, sad si ti meni nasao da pricas kako je bilo nekad. a jos seres i pisas u gace jos nisi ni nosu naucio da koristis. Niko nikome glavu zbog boje nije skidao. Pravite sacekuse u tucama 10 na prema 1, vi ste bre pizdurine, sta vi znate sta je mangupski posao. A danas vama bezglavima je in da ste deo neke kvazi navijacke grupe sedite u klubu i odredjujete ko ce da igra ko ne, dobijate dzabe karte i mislite da ste Bog i Batina.. Moree, j—- bi vam mater da sam ministarka bila bih vam gora od DVE MARGARET TACER, jos bi ste svakome na ulasku u stadion ljubili ruke i govorili „Dobar dan Gospodine. Dobar dan Gospodjo, ljubim ruke!“. Zakonom bi ste vi meni bili manji od makova od zrna. Neke stvari su mi pricali otac i deda, kako je bilo, a neke stvari sam videla i dozivela na tom severu. Svaki put bez glasnih zica ostanem, pa mi se cini da su na tom Severu zene grlatije od vas pekmeza. Zato dalje prste od zena .

Reply
Samo ti дец 6, 2013 at 11:12

Pa lepo si ovo sve napisala Anka..ali brate i vremena su se svuda promenila..bilo bi lepo da je kao nekad to znamo svi.
E sad ti sto vredjas muski rod i to bas zestoko to nije u redu.
I danas kakvi da smo mi smo i dalje ipak jedna od najacih grupa. Da je klub organiovan kao mi ne bi bio u problemima. I ovo ti ne pricam kao clan neke manje navijacke grupe jer na tekme idem sa drugom tako sto prelazimo svaki vikend, sreda,cetvrtak petak preko 200km.
Iii da nama koji smo iskreni nisu bitnije ni parole ni Tole lopovcina nego Zvedzda breee.
I devojko oladiii malo breee, niko vas nije VREDJAO vec one cure KOJE NAVIJAJU SVO VREME I OSTAVLJAJU GLAS one su dobrodosle dok one druge JE*CE mrs bre sa tribine!

Reply
Anka дец 6, 2013 at 12:42

Evo da ti odgovorim. Prvo, ti kao ti nista ruzno nisi rekao i ne vredjam muski rod, u tekstu sam precizno na glasila. sa recenicom – TEBI I TAKVIMA SLICNI TEBI. Ne delim na muske i zenske, vec na ljude i neljude. Znaci ovde se radi o pojedincima slicni njemu, koji na ovakav primitivan nacin razmisljaju, i pojedine u zenskom rodu znaju da budu idioti. Nisam neko ko generalizuje. Zao mi je ako si se ti nasao pogodjen, mojim tekstom, a procitala sam par tvojih komentara koji su zaista na mestu. Tacno sam udarila granicu. Posto vidim da si zapenio, pa cu te iskulirati, jer doticni gore kome sam rekla sta sam imala je potkacio ceo zenski rod. POSTOJI RAZLIKA IZMEDJU MOG I NJEGOVOG TEKSTA. Kao sto vidim nisi clan nijedne navijacke grupe, i imas identicno razmisljanje kao ja…sto si se ti nasao pogodjen mojim tekstom ja ne znam. Sto se navijackih grupa tice istina boli – i znam da sam upravu. I isto tako znam da ima i okej i LOSIH momaka u tim navijackim grupama a ti losi na raznorazne dovitljive nacine opstaju. Sto se tice proslosti i sadasnjost, dok je bila samo jedna crveno bela tribina i disala kao jedan a ne frakcije znalo se na severu i ko kosi i ko vodi nosi, i kako se navija ovo sad je rasulo zbog pojedinaca. Zato cu te zamoliti da jos jednom pazljivo procitas moj tekst jer sam bila veoma sam precizna.

Reply
Samo ti дец 6, 2013 at 15:20

Indjija esi mi dobar?? Kako ti ne dosadi?

Ankaaaa ma nisam sam se nasao pogodjenim, ma de tooo. Nego sam se iznervirao zbog j*m vam mater i tome slicno sto si pisala.
I ja naravno ne delim na muske i zenske. Slaem se sa tbom nego me je ovo iznerviralo ovo gore sto sam ti napisao jer niko u tom tonu nije pisao.
A da i video sam neki lik postavio za Fenerbahce kad su zene i deca samo navijali eto primera.
I da mislila ti ili ne mi smo i dalje jedna od najboljih navijackih grupa na svetuuu i ako su se stvorile te podele po severu iako se peva cedi, vd.
Dbro jeste da igramo ocajno ali Tole treba da ode..zns kad bi on otisao da nismo ono posle one utakmice grobarcica sa Pazarcima desilo ono sto se desili zns kad bi on otisao.

na severu – bez podela.

I ja nzznm samo sta se palis na ovog indjiju pa svi znamo ko malo prati kom., da decko samo pljuje niko ga vise ne shvata ozb.

Anka дец 6, 2013 at 16:04

Nema frke, ja te reci retko upotrebljavam osim kad mi neko ne digne zivac trista. Ovom coveku treba da cestitas sto je najgore reci izvukao iz mene. Sve se odnosilo na pojedince tog kalibra. Sto se tice navijaca pevanja i ostalog, mi i jesmo najbolji navijaci, to niko ne porice. Ali onaj prepoznatljivi sjaj nece biti dok god je podela i politicke retorike. Sto se Toleta tice davno sam napisala tekst realan zbog cega treba da ode..veliki pozdrav. drago mi je da smo se sporazumeli.

Reply
Samo ti дец 6, 2013 at 16:36

Ma pusti ti Indjiju I ja sam tako u pocetku ali me sada samo nasmeje.
Veliki pozdrav za tebe Anka.

Anka дец 6, 2013 at 16:05

E da i ovaj indijanac mi se prvi put obratio inace, izbegavam takve likove i njihove komentare, ali kad me potkacio morala sam da odgovorim. Jedino mi krivo sto sam se zbog njega spustila na njegov nivo. 😕

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 16:13

ne spusxhtaj se na njegov nivo macxko
😀
trazis jaja na pogresnom mestu, kokosko 😀

Sonja дец 6, 2013 at 16:34

Ovom talibanu smeta samo jedna cinjenica zbog koje je ozlojedjen. Rodila ga je zena! Nesrecnice imas li sta zensko u porodici. Stideo bi se da imas obraza da se zacrveni. Nisi ti iz Indjije , ti si iz Indije. I znas ono Indija, Pakistan…

INĐIJA дец 6, 2013 at 18:22

sonja duso, jedino mesto gde mi zene smetaju je u kopu…zasto moram da ponavljam to specijalno za tvoju maloumnost

INĐIJA дец 6, 2013 at 12:47

problemi poput tebe koji daju za pravo da bilo šta nekome objašnjavaju oko tribine je sto ima totalno poremećen sistem vrednosti. nije ti mesto na severu kokoško, shvati to. iz sto i jednog razloga koje sigurno neću sad nabrajati

Reply
Anka дец 6, 2013 at 13:04

A ti pamenjakovicu znas koji je moj sistem vrednost?1 Ti nesretnice ne znas ni koji je tvoj sistem vrednosti, ustvari sad si ga pokazao. Sto se tice kokoske ne znam stvarno ko ovde ima kokosiji mozak ti ili ja. Svako dobro.

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 13:31

Pa čim vidim elaborat kukanja ,,zašto ja ne mogu na sever“, sve mi jasno. I ne treba da se stavljaju žene i muškarci u isti koš kada je severna tribina u pitanju, jer nisu isto. To nije i neće biti mesto za promiskuitetne kokoške, poput tebe.

INĐIJA дец 6, 2013 at 13:45

Neću ti ja zabraniti. Vama kokoškama koja traže neka druga jaja niko ništa ne brani. Samo vam govore ljudi da vam tamo nije mesto. Ponavljam ima 100 i jedan razlog, koje ti što vas vode uopšte ne uzimaju u obzir. Pa evo jedan baja sa tribine je osvedočeni nacista, pa to ne znači da treba da ga pratimo.

Anka дец 6, 2013 at 13:36

hahahaha ko to kaze da ja ne mogu na sever. Da neces ti da mi zabranis. Jadni i bedni covece.

Reply
Anka дец 6, 2013 at 13:37

I da, za kraj, ja kad cujem takve ko sto si ti, place mi se za mojom Zvezdom. ti ci osoba za koju treba reci – zalosti ljudske, zle i naopake. NIKAD OD TEBE COVEK

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 13:49

Neću ti ja zabraniti, taman posla. Srž problema je u tome što koke traže jaja na pogrešnom mestu.

Mrvica дец 6, 2013 at 13:39

Druže, ja sam bila na severu od 2005. do 2012. a otišla sam na zapad jer mi je dosadilo da me takvi kao ti trpaju u isti koš sa takvima o kojima ti pišeš. Bila sam i kad je pljuštala kiša i kad je bio minus i kad je pržilo, a pritom nisam iz Beograda.

Ova devojka ne propušta ni jednu utakmicu i ide na zapad, a ne na sever. KUD Delije bi moglo malo da stane u odbranu pravih Zvezdaša, a ne da po nalogu peva nekim Čedama i Veliborima.

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 13:53

ti si već šesta od šest koliko vas je ovde koja je prošla sito i rešeto, kiše, snegove, ne propušta ni jednu..
ne propušta ni ona starica od 90 godina o kojoj su čak napravili emisiju PA IDE TAMO GDE JOJ JE MESTO…ZAPAD!

Reply
bob дец 6, 2013 at 15:02

Nevaspitan si i ne moram ni da te vidim da bih to zaključio. Ti i takvi kao što si ti misle da imaju monopol nad tribinom. Nisam te nazvao pogrdno i molio bih te da se ponašaš civilizovano. Dalje, meni mišljenj (za razliku od tebe) niko ne mora da kreira. Ni B92, ni BLIC, ni KURIR, niko… Imam svoju glavu i oči i vidim šta se dešava. Vidiš u tome je razlika između tvoje i moje Srbije, i tvoje i MOJE Zvezde.

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 15:08

dole odgovor

Reply
bob дец 6, 2013 at 15:23

OK, evo odgovora i da zaključim, pošto ni vreme ni energiju više ne mogu da trošim: dokle god se ne promeni stanje na severnoj tribini i dokle god budete razmišljali kao homofobi, ja ću sa gospođom na zapad ili istok, pa da kao gospodin gledam Zvezdu. A vi što ste napucani testosteronom slobodno izvolite da se grlite, gurate i urličete o Toletu i Čedi, zabranite ženama ulaz na severnu tribinu i uživajte. Ali, zapamti: kad nađeš devojku, promenićeš mišljenje. Pozdrav.

INĐIJA дец 6, 2013 at 15:30

Ali cemu to zadiranje u moj zivot da li imam nekoga ili ne i da li sam napucan. Ocigledno da lose baratas sa izrazima i na moj komentar da imaju 3 tribine da pokazu tu ljubav, a da je jedna iskljucivo za muske ti izvlacis taj gl.up zakljucak. Taj savez kome urlicemo je ukrao bodove pazaru, vozdovcu i slobodi, a za tog narkomana su nasli snimak i iako ne podrzavam velibora videlo se da je doticni razdvajao problematicne od lidera ldp-a i da je isti izmisljao i naravno ne odgovara zbog toga. nadam se da i iz ovoga tvoj mozak nece zakljuciti nesto sasvim trece

bob дец 6, 2013 at 14:15

Zbog tebe i tebi sličnih ja ne idem na sever, niti ću tamo dovesti dete. Mesto ti je na nekom pustom ostrvu u Tihom Okeanu pa šamaraj lemure i guštere što neće da se svrstaju u tvoj tor i da pevaju sa tobom. Takvi kao ti idu na utakmice kako bi se organizovali da tuku LGBT populaciju i polome Beograd. Nadam se da nikad nećeš ni devojku a ne ženu, jer su ti stavovi prevaziđeni čak i za pojmove prvobitne ljudske zajednice. Ili imaš samo 10-ak godina…

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 14:40

Ti si klasičn isprdak b92 i blic propagande, skretanja pažnje sa bankrota ove države. Za sve osobine koje si mi zadenuo bez da si me ikada video, žalim te. A ženama nije mesto na severu.

Reply
bob дец 6, 2013 at 14:57

Dakle, moja teorija je (a to je samo teorija pošto nisam bihejvioralni psiholog po struci, niti neki dr. mr. sci.) da nije uobičajeno da pripadniku jačeg pola smeta društvo nežnijeg pola. E sad, možda je neko u stanju da razgraniči neke stvari. Ja, eto, nisam. Na sreću :). Meni devojke ne smetaju ni na tribini, ni na ulici, ni u parku, ni kad mi dođu u posetu, nikad, nikad, nikad. Roditelji su me tako vaspitavali. Moja majka sedi sa gostima za stolom, nikad nije trčala po komšiluku skrivajući se od pijanog oca, nikad nisam prisustvovao ničemu sličnom, i zbog toga sam zahvalan. Neki, vidim, nisu imali školu koju sam ja imao, pa su vaspitavani drugačije, ili uopšte nisu vaspitavani. Da zaključim, nema me na severu dok se takav homofobični ološ ne skloni jer strahujem od pijanih i drogiranih probisveta sa flašama koji regrutuju decu po školama. Anka, nadam se da ćemo imati prilike da se smejemo ovakvim temama. Ako ne mi, onda naša deca. Pozdrav.

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 15:05

Brate ne smetaju mi, nego te devojke u nekim situacijama treba i braniti, a nema se vremena za sve. Sve to sto ti govoris moze da se radi i na dve najvece tribine marakane

INĐIJA дец 6, 2013 at 15:08

i da ..jesi isprdak sa b92 i blica. narkomana, silovatelja i ubica ces medju 12 000 ljudi uvek naci ako ih trazis tako da nemoj vise nikada da dolazis da se ne razocaras.
a kada ti iza svega ovoga vidis novokomponovanu ‘homofobiju’, alal vera..a i ja se raspravljam sa polusvetom

Brmbrm дец 6, 2013 at 03:13

Ништа те слагали нису, ШТА ЋЕШ НА СТАДИОНУ???

Reply
Sonja дец 6, 2013 at 12:47

Meni je ispod svake casti ljudskog dostojanstva da se prepucavam sa jednom talibanskom vaskom, ugrozenom od strane zena. Kakve ti komplekse vuces prema zenama? To sto si izjavio ostaje na tvom obrazu i govori jasno o tebi. Jedino mi je zao sto ne mogu da te opsujem po imenu, jer nemas muda ni za toliko da napises svoje ime.

Reply
.::IvAnA::. дец 6, 2013 at 02:11

Muški je posao bizi navijač? Reče neki lik ispod u kom. A,gde to piše prijatelju,ako možeš da me prosvetliš? Načitah se mnogo gluposti na jednom mestu. Glavu dajem da ova riba što je pisala text i još gomila više prati Zvezdu na svim poljima nego likova.Moji se stresiraju za moje zdravlje kada vide kako pratim utakmice,koliko se unesem i slično..i onda se vi opasni momci uvredite ili šta već kada vidite ribu na severu,a da ne pričamo koliko ima tih opasnih momaka koji samo bleje na tom istom severu..nemoj da brinete momci niko od tih devojaka neće tražiti da drži baklju,samo će da navije najjače što može.

Reply
Samo ti дец 6, 2013 at 10:35

Tako je Ivana..ja onim curama koje vdm da celu utakmicu navijaju vise nego neki bleiaci tamo skidam kapu.
Ali naravno ima I oniih drugih..samo da ih neko vidi njih ne podnosim I takvim I nije mesto.

Reply
Anka дец 6, 2013 at 10:47

Slazem se i sa tobom i sa Ivanom. Mene muka uvati kad vidim buldoga na severu a pored njega riba dosla da bude vidjena, dodje mi da ih oteram u tri lepe. Njemu muskarcu imponuje da bude vidjen sa takvom, a ona glupaca sa tri grama mozna ne vidi kakva je u ocima drugih.

Reply
Podrška дец 6, 2013 at 13:36

Велику подршку дајем вама двема, а и другим женама и девојкама које бодре било који други клуб и такође играју за њега. Тешко је много то показати и доказати у овоме друштву нажалост. Жао ми је само неких људи овде да не знају неке ствари и као навијачи и као људи. Када је било најтеже једном клубу (Фенеру) и забрањено долажење на утакмице ко их је подржао него тај исти лепши пол и то баш добро и с љубављу обавили. Ко не верује нека погледа. http://www.youtube.com/watch?v=W79_xagopnI , http://www.youtube.com/watch?v=H6VXdH_Tat4 Љубав према клубу не треба никад спречавати ни: вера, националност, раса, пол…

Reply
Anka дец 6, 2013 at 13:51

Upravo tako, to je jedan od primera. Samo sto sam ja zato da damo punu podsku klubu svi i to na pravi pravcati nacin a ne kao sad. Ovi sto kidisu na zene to su samo pojedinci koji smatraju da je sever njihova imovina, a ne znaju da taj sever nisu oni stovrili takvim oni, vec mnogo generacija pre njih. A da ce posle njih dolaziti i odlaziti neke nove generacije. Ovi novokompnovani pojedinci nepostuju nista, i nikoga, zato tako razmisljaju i zato se tako ponasaju. I ovi sto pricaju ovako o zenskom rodu takvi pre svega nepostuju ni svoju majku ni sestru a sutra nece postovati ni svoju zenu. Garantujem da sad se napravi novi stadion i protiv njega bi protestvovali, zato sto bezbednosni aspekti ne bi im dozvoljavali da cine ono sto danas cine. Ali to je uvek poznato najbolje je za sve i svasta okriviti slabije. Po svim komentarima njima je lose navijanje zbog zena, a to sto imaju unutrasnje podele zbog kojekakvih bandita (pojedinaca) to im ne smeta. Samo nesto da se nadovezem na tvoj komentar, van navijaca, u sportskom kontekstu. Ovi igraci sto stalno utuzuju u kljucnim trenucima klub treba da se ugledaju na fudbalere iz FK Sarajeva. Ne kazem da ne treba da potrazuju svoj deo, ali neka procitaju gospoda sta su radnici i fudbaleri tog kluba ucinili radi opstanka istog. Mnogi igraju sada da ne bi utuzili klub arbitraznoj komisiji, pa rezultati Zvezde trpe. Sto me sve ovo skupa jako brine.
Veliki pozdrav

Лудак дец 6, 2013 at 13:12

Ја не кажем да ти не можеш доћи на коп али ајде гледај мало реално ти можеш носити обилежја клуба,да имаш шал ма све можеш имати као и остали,али да ли ће неки случајни пролазник рећи да си навијач?! свакако да неће,јер су људи манипулисани тима да сте ви њежније и тако ти је! Не можеш ти то промјенити,а за ово што сам написо “Мушки је посао бти навијач“ то је било у смислу да ћемо се ми мушкарци потући када дође до неке фрке а не ви! Хвала Богу вии не треба да се тучете,већ само навијајте ! Поздрав

Reply
.::IvAnA::. дец 6, 2013 at 14:00

Ne bih rekla da devojke koje prate fudbal,bodre Zvezdu,odlaze na utakmice,navijaju onako kako treba da se navije baš toliko nežne.Ne kažem da treba da se tučemo ako dođe do toga,ali verujem da i to ne bi bio problem xD Ja sam u borilačkim veštinama već 14 godina,tako da ne bih nešto bežala ni od toga 🙂

Reply
.::IvAnA::. дец 6, 2013 at 14:01

I da,pozz za ove cure 🙂

Reply
jj дец 6, 2013 at 01:42

bruka :O

Reply
ALO дец 6, 2013 at 00:24

A zasto si htela da budes redar ??? Sta bi ti falilo da lepo odes na tribinu i da gledas Zvezdu ? Sta ti bi kao redar sprecila da neki navijac uleti u teren,ti si kao neko obezbedjenje ne razumem ??? Realno htela si da uzmes 700,800 dinara i to je to.

Reply
Marv дец 6, 2013 at 00:46

kolko ja vidim ona je htela da udje kao gledalac, a ne kao redar…ko.nju

Reply
cccc дец 6, 2013 at 00:48

procitaj tekst genije pre nego sto ostavis komentar.

Reply
Milan дец 6, 2013 at 01:10

Kolko si reta^diran.

Reply
Делија момак дец 6, 2013 at 00:23

Ово је велика срамота, прво за Звезду, а и за српски фудбал!

Reply
veliki pravi zvezdas дец 5, 2013 at 23:49

Necuveno je ovo Upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom sto se ne dozvoljava gledanje ljepsem polu utakmica Crvene Zvezde ,treba dozvolit Dzajo da ima sto vise ljepseg pola na nasoj Marakani i valjalo bi da se naprave cirlidersice ili navijacice koje ce da zabavljaju publiku na nasoj Marakani Dzajo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Dark дец 6, 2013 at 00:59

Objasnio! Kao i uvek! 😀

Reply
mario дец 5, 2013 at 23:47

😀 mnogo je lepse kada su na marakani prave zvezdasice koje vole nasu dragu crvenu zvezdu!!!!

Reply
mimi дец 5, 2013 at 23:47

Devojke, a sta mislite da mi same organizuemo neku grupicu? tipa „Zvezdasice Sever/(IStok)“ da budemo odvojene na tribini. I da pokazemo ovim sovinistima kako se navija? 😀 „Zenskim glasom, muski navijam“ ❓ 😛

Reply
DOBRI76 дец 5, 2013 at 23:49

A zasto se razdvajati kao oni nesretni „glodari“,po bilo kojem osnovu? 🙂

Reply
HRSB дец 6, 2013 at 00:18

Ok je ako volite Zvezdu,ali navijajte na nekoj drugoj tribini. Jednostavno Sever nije za devojke,mi smo jedna od najjacih grupa na svetu i nije realno da tu najjacu grupu cine i devojke. Tesko vas je zamisliti u organizovanim tucama,unosenju baklji itd. To nije za vas,pa je bolje da volite Zvezdu na drugoj tribini,pozdrav Heroes Kotez!

Reply
@mimi дец 6, 2013 at 00:26

Bez dozvole Pedje vi ne mozete da osnujete grupu i da budete na Severu,komentar ti je nepotreban i veoma izlozen.

Reply
mimi дец 6, 2013 at 00:34

u kom smislu izlozen? a i napisano je u zagradi Istok.. al’ dobro to je samo glupa, neozbiljna ideja koja naravno nikad nece da se ostvari..

Reply
mimi дец 6, 2013 at 01:19

u kom smislu izlozen? a i u zagradi stoji Istok.. a ionako je ovo neozbiljna, glupa ideja koja nece nikad da se ostvari…

Reply
jj дец 6, 2013 at 01:44

(y)

Reply
Србин дец 6, 2013 at 04:14

Шта лупеташ ти, и ко теби даје за право да ти помињеш имена овде!? Елем, и ја нисам за девојке на трибини, увелико се ради на томе да се север чисти од девојака,фенсера итд.

Reply
Anka дец 6, 2013 at 10:49

Ja sam za u inat ovim pojedinim muskim gov**a

Reply
Nikolina дец 5, 2013 at 23:41

A svi pricaju kako devojke dolaze nasminkane, u helankame, a sta je sa devojkama koje obuku majcu sa obelzjem i farmerke totalno normalne zasto je njima zabranjen ulaz na sever?Pritom su dosle da navijaju?

Reply
zZzzZ дец 6, 2013 at 00:21

Retke su takve,kad ih vidim narocito u kvalifikacijama za Evropu u sortsevima,helankama kako celu tekmu cute i bleje dodje mi da se ubijem,nije to za devojke…

Reply
Maja дец 5, 2013 at 22:15

Ja sam bez problema usla na 9-ku na sever, za druge tribine ne znam..

Reply
Miloš дец 5, 2013 at 21:42

Bilo je ženskih redara, a i bilo je i gomila devojaka na stadionu, tako da ova priča nema smisla

Reply
Tanja дец 5, 2013 at 22:28

Licno sam ovo dozivel, tako da nije izmisljena prica. Bila sam na zapadu i dozivela ovu neprijatnost….Mnogo sam se lose osecala….

Reply
Ljiljana дец 5, 2013 at 22:45

Takodje!

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 00:23

žene, sledite me!

Reply
Kosmet je Srbija! дец 5, 2013 at 21:24

Било је женских редара,на северу одмах поред благајне улазиле су девојке на трибину.

Reply
sistavac дец 5, 2013 at 21:19

Ne samo zene nego niko normalan ne treba da ide na utakmice dok se ne dovedu u red

Reply
INĐIJA дец 5, 2013 at 21:08

Evo ih sad i borci za ljudska i manjinska prava. Redari jesu gomna, ALI..
Nije vam mesto na severu i tu se rasprava ZAVRŠAVA. Istok zapad jug, IZVOLI BIRAJ. Čudi me da već niste ispred Hilandara, jer ZAŠTO DA NE. Ogavno mi je kad vidim kako se trpaju u onim grupicama po desetak sa sve rozim rancima. Sa biologije direkt u središnji sektor. Nije ovo prvi put da se spominje problem devojaka u kopu, samo me čudi što se ne borite za prava žena u nekom rudniku.
Totalno poremećen sistem vrednosti i prioriteta kod današnje ženske mladeži. Ž A L O S N O

Reply
Olja дец 5, 2013 at 22:01

Ja sam bila na Zapadu, imam 46 godina. Uvek idem na Zapad, decenijama unazad, i nisu mi dali da udjem. Usla sam naravno jer sam se svadjala, ali svejedno to nije fer prema nama, zenama koje iskreno volimo Zvezdu. Ovaj tekst nema veze sa klinkama koje idu na Sever, a ne znaju ni sa kim igramo.

Reply
milos дец 6, 2013 at 00:16

Indjija je u zavadi, on nije za reakciju, on je kao vreme, tako je, kako je, ne moze nista da se promeni. Ali, sta bi mi bez njega. Meni se bas zato i svidja ovde, jer nas ima svakakvih

Reply
INĐIJA дец 6, 2013 at 00:28

Ma jok bre, sve si pogrešno protumačio. Ja znam da takvi poput tebe ne bi videli onu stvar da nema tribine, ali daj uozbilji se 😀

Reply
milos дец 6, 2013 at 09:53

Pogresno si me procenio, ja na utakmice idem zbog muskih stvari. Vidimo se u WC-u!

INĐIJA дец 6, 2013 at 12:51

Uozbilji se Miloše i pravac sever ..
trebaš snajku 😀

Reply
DOBRI76 дец 5, 2013 at 23:47

a po cemu to njima nije mijesto na sjeveru!? sta je taj sjever? jel tu vaze neke rezervacije? ako vaze,zasto se prodaju karte za sjever? svaka cast vama najvjernijima,svaka cast za koreografije,za navijanje,za pjesmu,za vijernost…navijam za ZVEZDU od kako znam za sebe,zaradio sam hipertenziju zbog njenih utakmica(sto zbog pozitivnog sto zbog negativnog rezultata) ali nikad mi nije bilo jasno zasto se sjever ponasa tako kako se ponasa,kao da je klub njihov,kao da je stadion njihov. ??? uprava(bilo koja) ih ne zanima,predsjednik jos manje,..igraci… o tome da i ne govorim. neka pravila i zakon,smijurija zesca! UEFA kaze jedno,Vi kontra,klub kaze jedno,Vi opet kontra…kada se odigrala neka evropska utkamica a da klub,onako jadan finansijski,nije morao da plati hiljada evra kazne zbog vaseg nacina navijanja?po vama nije navijanje ako se ne nalozi dobra vatra,ako nema barem 5 minuta prekida zbog dima i gluposti… ??? jel oni jadni „glodari“treba da vam budu uzor!!!??? ne znam ko finansira svu tu pirotehniku i ostalo,ali zar ne bi bilo bolje taj novac dati u klub koji je na ponoru,pomoci ga,koliko toliko!? Busate se toliko da Vi nosite igru,da Vi svojim navijanjem doprinosite ishodu meca na Marakani…ne sporim da su Delije najvatrenija i najvjernija publika u Evropi,ali dobro treba, Vi najvatreniji, da se zamislite koliko dobrog,u nekim segmentima,vaseg navijanja dobrog donosite vasem i nasem i mom najvoljenjijem i jedinom klubu….ZVEZDA ZIVOT JE!!!!

Reply
Ema дец 5, 2013 at 21:06

znam samo da meni sigurno nece niko zabraniti da udjem na stadion

Reply
Србин дец 6, 2013 at 04:16

Јеби га ту се вараш, оће и може да ти забрани ко год хоће, шта сад?

Reply
Ema дец 6, 2013 at 08:11

pa bas da vidim ko je taj, nije ti to tata ostavio u nasledje da ces ti nekome odredjivati moze li ili ne moze da udje na stadion

Reply
jasmi87 дец 8, 2013 at 18:51

srbine sisaj qurac 👿

Reply
! дец 5, 2013 at 20:46

A dobro,ti si htela da budes dole blizu terena i da uzmes neke parice kao redar…

Reply
Лудак.. дец 5, 2013 at 20:43

Искрено речено ни један чвјек неће цуру или жену која иде на утакмице назвати “навијачем“ или тек хулиганом.. Ја нисам за то да жене долазе на коп “саме“ без свог момка,друга.. Наравно нико им то неможе забранити нека жене иду на Исток или запад како год оће али нам не требају у копу,јер мушки је посао бити навијач.. Ево идем сваку скоро утакмицу када год могу (из Републике Српске сам) и колико видим све више цура долазина север нашминкакне,са ајфонима,у хеланкама… Да не набрајам више јер она тамо целу утакмицу проведу типкајући на тлефону или се сликају да буду у фазону,а оне не разумију да је то наш начин живота! Поздрав из Бијељине!

Reply
Србин дец 6, 2013 at 04:18

Ајде бре ти, цитира све из документарца “досије навијачи“. Јел имаш нешто своје да кажеш?

Reply
Dejan дец 5, 2013 at 20:42

Pa zar utakmice kupa ne organizuje FSS,pošto se i prihod od ulaznica deli na 2 dela.Dakle Džaaja nema ništa sa redarima i organizacijom nego samo FSS.

Reply
xxx дец 5, 2013 at 20:36

Citam i ne verujem.Zensko sam i takodje volim fudbal.A stvarno ne znam cemu sve ovo.U cemu je problem staviti i jednog zeskog redara na ulaz? ❓ Hmm..Da se meni to desilo,ne znam kako bih reagovalaa.Usla bi na silu. Ne znam kako, al’ morala bih da udjem. 🙂

Reply
Monako дец 5, 2013 at 20:12

DOK SE DRUGI BRUKAJU TK CRVENA ZVEZDA OSVOJIO JE 31. TITULU.NAJTROFEJNIJI KLUB SPORTSKOG DRUSTVA -UGLEDAJTE SE NA NJIH.
SVE CESTITKE TENISERIMA I UPRAVI TK KLUBA

Reply
marko дец 5, 2013 at 20:10

Ja ne znam koja je svrha redara uopste na ulazu… Kada nam svake utakmice (kuci) stadion „gori“ od pirotehnike!?
Sus. sramota za klub!

Reply
вокс дец 5, 2013 at 20:28

зато што се пиротехника ту и не уноси 😉

Reply
INĐIJA дец 5, 2013 at 20:59

nego gde se unosi 😉
da nije kroz tunel 😉
😉
ne drzi nas u neznanju, MOLIM TE!

Reply
milos дец 6, 2013 at 00:18

Svako gurne po jednu u anus i onda ko Kartmen je iskenja

Reply
popovic дец 5, 2013 at 20:08

sramota je sto se krije i dzaja iza 91 a nece da nam objazni pravo stanje da nijee ucestovao ni 20 poato u toj ekipi radilo350 ljudi a samo se on spomijnje nesposobni starac sad se vidi koliko zna zajedno sa propalim menaderom spomeni i ostale dzaja ako imas hrabrost

Reply
Fan CZ дец 5, 2013 at 19:58

Jadno, bez organizacije u svim strukturama kluba. IDIOTIZAM!!!

Reply
Nikolija дец 5, 2013 at 19:55

SRAMOTAA! ovo je necuveno

Reply
Samo ti дец 5, 2013 at 18:30

Auuuu..pa koliko puta je apelovano za te redate da se pazi, kkoliko puta smo osteceni zbog broja gledalaca, I sad ovo..
AAAA NAJGORE OD SVEGA TO STO GLAVNI LJUDI U KLUBU MZDA I izjave nesto ali da urade nesto?? Taman posla

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 5, 2013 at 18:19

nisi imala ni sta da vidis osim bednih igraca,neznalica i propaliteta

Reply
SRAMOTA! дец 5, 2013 at 18:04

Podrska za sve uporne devojke koje su se ipak izborile da udju na tribine. Licno sam prisustvovao tom dogadjaju i to sto se dogodilo je bilo sramotno za ovaj nas klub i za celo drustvo.
Sramotno, jer su redari jedva docekali da ispipaju devojke a i pored tog pregleda one nisu imale pravo da udju jer gospoda iz zandarmerije nisu dali. Tek posle pola sata ubedjivanja i pozivanja 100 brojeva se dopustilo uz „vizuelni“ pregled!

Svaka cast za hrabrost da se ovako nesto napise! 🙂

Reply
Luka дец 5, 2013 at 17:59

Au tuga… 🙁 mada, da nije to razlog, ja bih bio srecan da nisam isao na tekmu. Bezveze totalno… Redovno kiksevi sa redarima

Reply
otpisani101 дец 5, 2013 at 17:43

uuuh…ovo je dokaz da za zvezdu danas—-dno-dna ne postoji…za rubliku,verovali ili ne…strasno i jadno i bedno…

Reply

Leave a Comment