Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Лични став: Чекајући Адоа!!!

Самјуел Бекет ,,Чекајући Годоа“, пресликан у црвено-бели бестселер ,,Чекајући Адоа“, популистички ,,написан“ дан након дабакла за очи, срце и душу навијача Црвене звезде, у јаловом покушају да се замаскира срамно издање у још једном постевропском дербију. Прелазни рок рађен народски речено ,,с брда, с дола“, праћен ,,крешендом“ хвалоспева оних који воде наш клуб, добио је свој епилог у смирај месеца августа, болан опроштај од Лиге Шампиона која је била на дохват руке, уз одлазак тренера Дејана Станковића, који је једини био поштен и храбар да преузме одговорност за неуспех, за разлику од оних који купе ловорике успеха, а који су и овај пут остали у сенци, још једанпут жртвујући тренера и перући руке попут Пилата.
А затим и још једно што би Деки Савић рекао ,,млохаво“ издање против ,,групе грађана“ из Хумске улице, које су фудбалу учили редом Раднички из Ниша, Нови Пазар који до тад није знао шта је победа, безидентитетски ТСЦ из Бачке Тополе, АЕК из Ларнаке и на крају симпатични угоститељи са Малте.
Поред хроничне физичке неспремности, која може да се посматра из више углова, као и да се траже разна оправдања, која реално и не постоје, пошто се ради о професионалним спортистима, а не рударима из Трепче, највећи проблем је лоше избалансиран прелазни рок, селекција и тајминг довођења појачања, уз додатак, да је почетна идеја итекако имала смисла, али ,,конац дело краси”.
Милан Гајић је напустио клуб још у јуну месецу, Кристијано Пићини нешто касније, а позиција стартног десног бека је остала упражњена, док је клуб у међувремену продужио Марка Гобељића којем је већина навијача једва чекала да види леђа, а који на пролеће једва да је и играо.
А онда дође ,,в.д.” спортског директора и каже како Звезда има десног бека, којем је име Марко Гобељић, а да ту позицију могу да покрију Никола Станковић који је рођени ,,бокс ту бокс” и играч са плућима Амазона, као и један од најперспективнијих штопера Европе, Страхиња Ераковић, вређајући интелигенцију свакога од нас понаособ.
У међувремену у клуб се враћа Немања Милуновић, који је не тако давно био сит играња у Звезди и жељан нових изазова.
А ми у првом озбиљнијем наступу гурамо Ераковића десно, иако ,,в.д.” рече да имамо десног бека, разбијајући годину дана уиграван штоперски тандем, уз губљење младог штопера, који уз све дефанзивне квалитете није бек, нити то може да покрива, што нам је Ћирковић из Вождовца на време показао, а оно што највише боли, у најважнијим мечевима досадашње сезоне играо је прво десног, а затим и левог, пошто једини расположиви леви бек, након пола деценије колико је ,,гурао” сам, тренутно није спреман за више од пола сата високог интензитета, док млади Азаров рекло би се није спреман за сениорски фудбал.
Можда је баш карма дала свој печат, с обзиром да је десни бек Макабија, Сандгрен  поништио све до тад урађено, срушивши Звездин психолошки моменат као кулу од карата, цепајући срца преко шездесет хиљада верних присталица, да би синоћ и дежмекасти Живковић, десни бек осмопласиране екипе Моцарт Суперлиге Србије изнудио једанаестерац којим је његов клуб дошао до изједначења.
Лош тајминг најбоље је приказан ротацијом нападача, тј. пуштањем Павкова недељу дана, Охија дан пред вечити дерби и потписивањем неспремног Кулибалија, који руку на срце није Александер Исак, па да ,,из авиона” затресе мрежу противника.
Гаича не бих ни да помињем, у нади да Благоје Јововић није вршио скаутинг његових предака.
И опет долазимо до оне народне ,,не тови се прасе уочи Божића”, нити се круцијална појачања траже 24 часа пред  истек рока за пријаву играча за европска такмичења, или се можда и не траже.
Врућ кромпир је ,,уваљен“ младом Милошу Милојевићу, који свестан у каквој се ситуацији налази није околишао, него је истакао да није мађионичар, него да му је поребно време, питање је само, да ли га има, или ће бити само још један ,,грм”, иза којег се крију они који би требали да су на првој линији кад дође до тога.
Време ће показати, а време је најбољи судија.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE сеп 2, 2022 at 10:40

SVAKA ČAST ZA KOMENTAR..PA TO JA PRIČAM OD POČETKA PRIPREMA..NISMO MI VEVERICE DA NE VIDIMO STA SE RADI..I ZIVELI SMO U ZABLUDI AKO DAMO 5 KOMADA NESREĆNOJ SURDULICI DA JE TO TIM ZA EVROPU..I SREĆA DA NISMO SE PLASIRALI U LŠ JEL BI TO BIO TEZAK DEBAKL ZA SVA VREMENA..ZAMISLITE OZBILJAN KLUB DA POCINJE TAKMICENJE A NEMA DESNOG BEKA,PA TO JE PRESMEŠNO..SVE U SVEMU VRATILI SMO SE NA FABRIČKA PODESAVANJA I HVALOSPEV DOKTORA TERZINJA DA JE OVO TIM ZA EVROPU..REALNO LIGA KONFERENCIJE ZA OVE IGRAČE JE PO MERI I SASVIM SOLIDAN ZA NAŠU LIGU

Reply
Vladimir1994 сеп 2, 2022 at 00:15

Tekst za 10

Reply

Leave a Comment