Moja Crvena Zvezda
Други пишуФудбал

Џајић: Играчи, зар је морало сад?

Фудбалери су јуче одиграли лоше. То су сви видели. Иако таква игра није ништа ново, оно што су сви приметли јесте ноншалантан приступ играча. На такво незалгање и деконцентрацију није могао да не реагује први човек црвено-белих, Драган Џајић. Он се обратио играчима, а при том није био благ. Мондо преноси Џајићев став о свему што се дешава у Звезди након јучерашњег пораза.

dzajic_dragan-Према инстинкту и искуству бирам моменат да одем ‘доле’. Притом, гледам да не претерам, али сам овог пута проценио да је потребно да одем пред играче и да их искритикујем због онога што сам видео у среду. Мислим да то није спорно, иако сам можда био оштрији него иначе. Али, неке ствари нисам могао да прећутим и носим у себи, пре свега јер се радило о утакмици где си за 90 минута имао прилику да дођеш надомак једног од два трофеја.

А, они изађу и изгубе је ноншалантно, па после још буде како да се ништа није догодило. Ја то не могу да гледам и ћутим. То како је у среду изгубљена утакмица, ја то не могу да схватим. Војводини свака част, заслужила је победу, имам примедбу само на то како је Звезда изгубила утакмицу.

Џајић сматра да су играчи морали да сачекају са захтевима за раскид уговора.

-Љут сам јер сматрам да су на резултат утицале ствари које не смеју да утичу. Бавили су се пре утакмице споредним питањима! Рекао сам и пре десет дана, рекао сам им и јутрос, да није никакав проблем да се о свему разговара, али када се заврши полусезона. Молио сам их да се сконцентришу и да се неке ствари не потежу пре овако две важне утакмице

А, шта се догодило? Подноси ми захтев резервни голман који брани у Земуну, или Мирић, у недељи пред најважније утакмице!? Па и оно што се догодило пре тога… То, бре, не пије воду! Они врло добро знају да имају све услове да оду, и ако желе, хајде да се растанемо на најлепши могући начин. Дугују им се плате, имају право на раскид, па ако неће да разумеју ситуацију у клубу и неће да играју у Звезди – нико их овде неће задржавати. Али, да ли је морало баш сад?

На крају, слегао је раменима…

Надам се да их је то мало покренуло и да ће у суботу одиграти на другачији начин. Само сам им тражио да буду озбиљни због важности двомеча са Војводином.

Колика је одгворност на тренеру Стојановићу?

Не могу у овом тренутку и нећу да говорим о томе, чак и да је тако. За такве утакмице, као што је била ова са Војводином, не треба ти ни тренер! Ако имаш пуну одговорност према клубу и дресу и публици. Био сам и ја играч, имао сам и ја тренере, било нас је задовољних и незадовољних, али нам није био потребан тренер да дамо све од себе. За такву утакмицу не треба ти нико, вратио је Џајић причу ка играчима.

Ако не носиш то у себи, ако не осећаш обавезу према клубу, према навијачима, према људима и саиграчима који су поред тебе, онда ти неће помоћи ни најбољи тренер на свету.

Причаће се након утакмице са Војводином о многим стварима.

-Имаћемо времена, два, три месеца… Разговараћемо о свему, па и о тренеру. Није моменат да се у јеку првенства прича о свему, само не о утакмицама. Инсистирао сам да се сконцентришу јер нам је долазила Војводина која је квалитетан тим, која је имала неколико победа у низу против Звезде. Кажем, љут сам због односа према игри, а ти незадовољни играчи могли су да сачекају још мало. Нећемо ми побећи нигде.

Таман кад смо желели да му поставимо следеће питање, рекао је…

-Нисам ја луд, па да помислим да Звезда у овом тренутку има тим који може и мора свакога да победи. Видим све, јасно ми је, боље од свих знам који су проблеми и клуба и екипе, али смо се натегли колико смо могли да се држимо на окупу, мотивисали играче, разговарали, стигли како смо стигли до те последње недеље и, онда, појаве се појединци и отварају проблеме о којима се не прича пред важну утакмицу. Играш четвртфинале Купа… Наравно да ме је то изнервирало. Разговараћемо и о Славиши. Пре тога има још једна утакмица, много важна. Није ми у фокусу тренер тренутно… Важна ми је субота, ова два дана, да се извуче максимум из свега, јер није исто бити бод иза Партизана или можда два испред, а да не кажем шта би значио нови пораз.

Може ли Стојановић да дигне екипу за кратко време и не понови све тактичке грешке које је направио у среду? Па и на крају, да мотивише екипу?

Надам се да може, зато смо и разговарали, зато смо и указивали, зато сам и сишао данас у свлачионицу. Волео бих да мање причам…

Када се прича о серији захтева за раскид уговора, у јавности постоје две теорије. Једна је да су играчи престали да верују клубу и да су изиграни.

Није то истина, одмах да вам кажем. Кога је то клуб изиграо? Стално смо вам говорили у каквој смо ситуацији. Увек може то да се напише и да се баци љага на клуб, али нема благе истине у томе. Звезда је било врло коректна, знате шта се догађа у клубу, чак вам нисам ја потребан да вам то кажем. Нисмо крили, дошли смо кад смо дошли, дуг је толики, кад дође нешто новца прво се подели играчима, а ја потом инсистирам да на ред дође Радна заједница.

Џајић је подсетио…

Више од 90 одсто уговора нисмо ми потписали, то играчи знају, али смо преузели обавезу да те услове испоштујемо. Ако је неко од њих незадовољан, врата су му отворена. Ја сам их само молио да то не раде сада. Свако од њих има пуно право да оде, а то су могли да ураде пре годину дана лакше него сад.

Легендарни функционер не жели да ликује над судбином већине играча који су отишли путем Арбитраже, а сада или немају клуб, или таворе.

Није ово Немачка или Француска. Морамо да будемо свесни у каквој земљи живимо. Ко им не би исплатио новац да новца има? Нека се запитају… Свако од њих може да изабере да ли жели да иде или каже себи: ‘Жеља и циљ ми је да играм у Звезди, а неке ствари ће доћи временом’. Мени сада може да буде само криво кад видим да Пантић, Димитријевић, Јанковић и остали не играју ништа у Европи. А, нисам толико сујетан да сада вичем: ‘Шта сам вам онда говорио?!’ Нека сам и погрешио, ако им је тамо боље.

Да ли им верујете када кажу да није то баш њихова одлука, већ да су утицали и менаџери?

Нећу тиме да се бавим, мене то не занима. Мене занима играч Црвене звезде, како тренира, како се понаша, како игра, па нека му је менаџер и Марко Николовски – небитно је.

Појачања на зиму?

Видећемо… Сигурно да имам жељу да се појачамо на неким местима, то није спорно.

Тренутно, више бих волео да нам оде неко, него да само количински доводимо играче. Немогуће је сада причати о томе, прелазни рок је ‘жив’ и никад не знате шта може да се појави на тржишту. У глави тачно знам шта нам је потребно, али видећемо шта ћемо од тога моћи да доведемо.

Има ли у Србији играча у Звезду?

Увек има у Србији! У Србији има играча који могу ‘глат’ да играју у Црвеној звезди. Ту нема дилеме.

Џајић каже да се, према онима који не желе да играју у Црвеној звезди уколико им се дугује новац, његов став неће променити.

Мој став по том питању остаће исти и сутра ако ми дође неко и каже: ‘Слушајте, ја не могу…’ Моја једина жеља ће бити да се разиђемо лепо, а ако не може лепо, ту је тужба и он ће добити пре или касније слободу да иде. Он мора то да добије, дакле ништа није спорно. Али, онда морам да кажем – чекај, бре!? Немој само да се кунеш да волиш Звезду, ја ово, ја оно, Делије, од малена уз Звезду и онда, трас, тужба!

Чекај, стани мало… Да ли смо ми били богати кад смо почели да играмо фудбал? Зарадићеш, отићи ћеш негде, али немој тако.

На крају, испричао је…

-Знате шта мислим, искрено? Да се игра бољи фудбал него што се играо пре три, четири године… И боље што је тако, ма колико ми нападали наш фудбал. Има талената, има добрих играча, има коректних играча. Проблем је што Звезда види играча, свиди ти се, доведеш га овде и он не може да подигне ногу. То је проклетство Звезде! Звезду гледати одавде и сићи доле у тунел – огромна разлика!

Догађало се да видимо играча, зна, уме, помислиш овај би могао да нам помогне, доведеш га, а њему као да се одсеку ноге кад дође доле… А, било је и обрнутих случајева, који су били потпуни анонимуси. Кад смо доводили Благојевића, за њега нико није знао, а био је један од најбољих играча у Југославији. Звезду ко не схвати на прави начин не може дуго да траје, рекао је Џајић на крају интервјуа.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

28 comments

cz дец 6, 2013 at 14:21

Dzaja jeste nasa legenda,i vjerujem da on moze pomoci Zvezdi,bar ja tako mslim.Ali nesto tu smrdi,od kad je dosao nista nije uradjeno da li je i on jedan od lopova ili Kokeza,Toncev i ostali debili imaju mnogo veci uticaj nego sto mi mislimo.To je pitanje koje me vec duze vrijeme muci,a odgovora nemam.Ali jedno je sigurno vise su stete napravili nego pomogli.Doveli 15 igraca od kojih samo dvojica,trojica valjaju.Tri stopera od kojih je jedan plasljivko,a dvojica su vec pokazala da nista ne znaju pa ih ni nema u protokolu.Obecali ste im kule,gradove a nista od toga niste ispunili i onda nas tuze.Nenormalna je brojka od 30 i nesto igraca,ko to sve placa (ako uopste placa) Ne zna se ko je sportski direktor,svi su dovodili koga su htjeli,sada umjesto da razmisljau da dovedu dobre odbrambene igrace pa ako treba i vise platiti (naravno,ako nekoga prodamo pa od tog novca) a ne gomilu promasaja.Miliste da nas Omega,Martinovic nece tuziti?Kao sto sam rekao umjesto da zakrpe tu odbranu,dovedu trenera i kondicionog oni pregovaraju sa nekim propalim Bosancem sta ce nam krilio?I kad mi neko kaze nije uprava za sve kriva,definitivno jeste

Reply
veliki pravi zvezdas дец 6, 2013 at 00:40

https://www.youtube.com/watch?v=Vq2n_wTT-3g Dzajo evo ti jedan igrac koji bi itekako dobro dosao nasoj Crvenoj Zvezdi zato angazuj ga ka boga te molim ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Fornicator дец 5, 2013 at 23:52

Šta reći, Džaja više ne bi smeo da se pojavljuje u javnosti bez tutora, ovo što priča je takva salata od reči, da to više ni na šta ne liči…
Kaže, bavimo se sporednim pitanjima pred kraj polusezone? E, pa, ako je mislio da su za bilo kojeg igrača Zvezde pare sporedno pitanje. grdno se prevario. To nije bilo ni kad su igrali iz ljubavi, a ne kao ovi sad.
Onda kaže, nismo mi potpisivali ugovore ali smo preuzeli obavezu da ih ispoštujemo? Ma nemoj, a šta bi drugo – da dođeš pa da poništiš ugovore prethodne uprave? Osim toga, ugovori koje je ova uprava potpisala nisu ništa bolji (a neki su i gori) od ranijih.
Ovo poslednje – da se u Srbiji igra bolji fudbal nego pre par godina – ne bih ni komentarisao. Džajo, bio si veliki fudbaler, a sad šta si, niko ne zna.

Reply
veliki pravi zvezdas дец 5, 2013 at 23:15

Dzajo evo ti predlog da reces ljudima koji rade na Marakani da prije svake utakmice budu pjesme sa cd I JA SAM ZVEZDAS ,da smijenis trenera Crvene Zvezde Stojanovica a da dovedes Dzajo Zivadinovica ili Ljupka Petrovica u nasu Crvenu Zvezdu jos nesto promijeni ljude oko sebe i direktora omladinske skole Crvene Zvezde Vasiljevica ,dovedi npr Puacu ili Panceva za direktora omladinske skole Crvene Zvezde i trebao bi Dzajo zajedno sa Covicem poc kod Vucica da se PRIVATIZUJE nasa Crvena Zvezda jer je to ono pravo resenje ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Teks Viler дец 6, 2013 at 07:23

Gde nadje Zivadinovica brate,on je stariji i od Krkobabica…

Reply
ShoNE_BaR дец 5, 2013 at 22:40

Pa uradi nesto konkretno,
al sam,
ako umes,
ako smes…

Reply
spawn дец 6, 2013 at 09:31

ne ume
ne zna
ne sme

Reply
Sladajac дец 5, 2013 at 22:31

Sastav Zvezde koji je 91g.osvojio KES; 1.Stojanovic(Srb)2.Radinovic(CG)3.Marovic(CG)4.Sabanadzovic(CG)5.Belodedic(Rom)6.Najdovski(Mac)7.Binic(Srb)8.Prosinecki(Cro)9.Pancev(Mac)10.Savicevic(CG)11.Mihajlovic(Srb).Sta hocu da kazem samo tri domaca igraca po danasnjim propisima, moze da se uracuna i Marovic koji je kao kadet iz Bara dosao kod nas, znaci iz Zvezdine skole samo Stojanovic i hajde Marovic, ne nisam zaboravio Jugovica on je odigrao samo finale u Bariju na stetu Radinovica koji je bio nezamenljiv i po desnoj strani u tandemu sa Binicem cinio ubitacan tandem.Rezime ; Bili smo sila ali sa Strancima najboljim iz Regiona,dovoditi pojacanja ali samo najbolje, ima ih i u nizim ligama primer P.Ognjenovic koji je tad dosao iz zone!!!…

Reply
ТВЦЗ дец 6, 2013 at 07:53

Ја не могу да вјерујем шта ти причаш. Нама који смо сведоци тог времена дође мука од оваквих познавалаца. Ево да те информишем, Владимир Југовић је играо СВЕ утакмице у купу шампиона те године и био је једна од главних карика у тиму. Кад кажем све, мислим буквално све а ти провјери и стиди се. Срамота је шта поједини “стручњаци“ овдје пишу. Еј бре, не познајеш најсјајнији период у историји свог клуба а узимаш право да коментаришеш, анализираш и мудрујеш.
Ћутање је мајка мудрости.

Reply
Sladajac дец 6, 2013 at 13:26

Sve utakmice sam posmatrao sa SEVERA i Jugovic ni na jednoj nije igrao desnog beka sem u Bariu!,posle cijeg centarsuta je pao prvi gol (autogol) protiv Glazgov Rendzers, taj dan je Arkan pusten iz zatvora iz ZG.

Reply
ТВЦЗ дец 6, 2013 at 18:58

Јефтин покушај да се извучеш. Чини ми се да си написао да је Југовић играо само финале. То си написао у контексту приче о ангажовању играча из бивше СФРЈ. Кажеш како је из наше школе дошао само Дика, рачунаш и Маровића и наглашаваш да ниси заборавио Југовића који је играо само финале. Значи, ниси ти причао о позицији десног бека него о Звездиној школи. И, чисто да знаш да Југа ни у Барију није био бек. Носио је “двојку“ али бек је био Шабанаџовић. Тако да…. ја не бих више с тобом полемисао.

Reply
Sladajac дец 5, 2013 at 21:41

E moj Dzajicu sad si se setio Bogdana Planica kad je obestecenje 500.000€ da bi se ti i Stojadinovic ugradili u transfer a kad je letos nudjen za 5.000€ niste ni repom mrdnuli. Nikad nisi ni znao dovesti igraca, svi znamo za Panceva, Savisevica,Belodedica koji se sam ponudio a za Mihajlovica si nudio 2.000000 maraka,nije ti dao Cvele rekao,, ne moze, moze milion i ni marka vise „!!!…

Reply
aleksandar sd дец 5, 2013 at 22:44

Hteo je da ga dovede ali je kokeza preposteni politicki kadar zavrsio Martinovica koji je ujedno mozda i najgori stoper u istoriji Zvezde,kidaju se 2,3 imena za to mesto,Martinovic je u vrhu. Ko ce sad da placa tog Martinovica? da nece mozda kokeza?vazno da je procenat strpao sebi u dzep i pobegao kao svaki „posten“ covek bez kriminalnog dosijea. Sad se lepo obratiti Vucicu i traziti pare za te poteze njegovog kolege, kad moze svinji da nabaci sponzora od par miliona evra moze i nama.

Reply
MILAN KG дец 5, 2013 at 21:15

to su sve mizerije!!!!!!!

Reply
Monako дец 5, 2013 at 20:15

DOK SE DRUGI BRUKAJU TK CRVENA ZVEZDA OSVOJIO JE 31. TITULU.NAJTROFEJNIJI KLUB SPORTSKOG DRUSTVA -UGLEDAJTE SE NA NJIH.
SVE CESTITKE TENISERIMA I UPRAVI TK KLUBA
-vesti o tome nigde -sramota

Reply
milos дец 5, 2013 at 21:28

to je bas jak sport,nema sta,jos malo pa ce biti i disciplina pljuvanja u dalj…

Reply
Fornicator дец 5, 2013 at 23:45

Tenis? To je ono s reketima, pa preko mreže? Zanimljivo…

Reply
Denis дец 6, 2013 at 11:31

A Djokovic nije sportista i ne donosi slavu i radost drzavi i nama svima.

Reply
Звезда шампион! дец 5, 2013 at 20:08

Џајо црни шта ће нам онај турчин пропали на крилу…..

Reply
Zidan дец 5, 2013 at 20:25

Jeste turcin al je posle zdravog Lazovica najbolje desno krilo u ligi :O

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 5, 2013 at 20:47

Vidjeli smo neke nase velje srbe kako vole Zvezdu.

Reply
Звезда шампион! дец 5, 2013 at 23:28

Ма није проблем браћо што је турчин него што има 31 годину а треба дати шансу нашим младим играчима.Како гробљу Живковић са 17 година може да буде стартер ❓

Reply
dusan дец 5, 2013 at 19:16

covece, ovo je profesionalni fudbal. oni igraju za pare, kao sto i ti radis za pare i jos za ponesto (pa te onda aboliraju). ne kazem da se ne trudite i da se ne nervirate, ali mi koji dolazimo na ovaj sajt 15 puta dnevno i stotine hiljada drugih se nerviramo, jedemo, kidamo dzigericu i za to jos i placamo. ne menjajte teze, gospodine dzajicu, nego organizujte klub, vratite dugove, potpisujte realne ugovore sa igracima koje mozete da ispostujete, pokusajte da vratite red u mladje kategorije. to je vas posao za koji ova uprava (osim covica) nije sposobna! vas posao nije prica o tome kako igraci moraju da se zalazu zato sto vole zvezdu. to je prazna prica. od njih niko ne mora da voli zvexzdu, oni treba da znaju da igraju lopte i da budu spremni. ovi nasi osim par izuzetaka ne znaju da igraju lopte a nisu ni spremni. da bog da da me vise ne intesuje i da se okrenem i da me bas briga, ali znam da od toga nema nista. DO KRAJA ZVEZDI VERNI I BEOGRADU

Reply
РУК дец 5, 2013 at 19:09

Молим и ја тебе да напустиш клуб, доказао си још од 1998. да си неспособан за председника.

Reply
Рајко дец 5, 2013 at 19:07

Једини човек који зна шта и како, према грбу, према клубу, према свему. Треба Џајићу дати одрешене руке, па да видимо!

Reply
dusan дец 5, 2013 at 19:18

pa evo, rajko, gledamo… horor…

Reply
Рајко дец 5, 2013 at 19:53

Да али Џаја се ту најмање пита! Највише се питају Кокеза и Човић! У томе је проблем! Мада Човић мање!

Reply
dusan дец 5, 2013 at 20:56

dok se mi dogovorimo ko se manje ili vise pita vojvodina nas dobija peti put za redom

Reply

Leave a Comment