<— Treći deo

Delije su ušle na stadion „Sveti Nikola“! U novom nastavku priče Zorana Timića Time pročitajte o spektaklu na tribinama stadiona u Bariju u režiji Delija.

Nisam mogao da dozvolim da finale KEŠ-a prođe bez baklji. Uspelo mi je, jer smo i pored pokušaja opstrukcije čelnika kluba koji su se uplašili da klub ne bude kažnjen uspeli da unesemo oko sto njih, od kojih smo pedesetak zapalili pre početka, a ostalo tokom  utakmice. Ne mislim da su baklje merilo vrednosti jedne grupe, ali je ipak lepše kad ih ima. Znam da su me moji drugovi poslušali i uneli ih.

Darko iz Zrenjanina je uneo 4 komada. Supa skoro isto toliko. Došli su panduri, čak sa jednim prevodiocem, ali nije bio problem jer sam ja bolje znao italijanski nego on srpski. Prvo što su rekli je da ne mogu baklje da se unose, političke parole, kosturske glave i natpisi ULTRAS. Nisam hteo da se prepirem sa njima oko toga, ali sam znao, ako nam ne daju zastavu da unesemo – nema ni nas na stadionu. Posle duže vremena smo je poneli i verovatno ne bih bio na stadionu da nismo mogli da unesemo našu zastavu ULTRAS.

Prvo su pregledali veliku šetalicu i nju smo stavili sa strane, a oni nastavili da gledaju kutiju po kutiju sa papirima i ostalo. Dok su se oni zabavljali sa papirom, ja sam iskoristio trenutak nepažnje i ubacio transparent ULTRAS u veliku zastavu. Naravno, nisu videli, i tako smo bez problema rešili taj problem. Nismo imali ni kosturske glave, ni političke parole, a baklje smo unosili na drugačiji način. Jedino što nam nisu dali da unesemo je bilo sto crveno belih kišobrana jer su imali metalni vrh. Njih smo vratili u Beograd. Posle jedno pola sata njihovog pregleda, rekli su da je sve ok i da možemo na tribinu. Uneli smo sve jedno po jedno i rasporedili gde je šta trebalo.

Šetalicu u prvi red, bubnjeve i transparente okačili na ogradu. Kutije sa papirom smo podelili po tribini i to papir više prema dole a rolne prema gore. Postavili smo naravno i transparent ULTRAS i niko nam više nije ništa za to rekao. Nije mi baš bilo jasno zašto su nam govorili da ne možemo da ga unosimo kad pola Italije ima grupe sa tim imenom. Nije mi ni dan danas jasno, mada crvić sumnje ima da je možda malo i naša uprava umešana u to, ali ne mogu da budem siguran. Inače, mogu reći i zašto je kod mene bila ideja o nošenju transparenta ULTRAS, iako je na snazi bila ideja o Delijama kao oficijalnom grupom.

Posle svih događaja koji su se desili poslednju godinu, ja više Delije nisam osećao kao svojom grupom. Razvodnilo se sve to i Delije su nekako postale sinonim za sve navijače Zvezde. Nisam hteo iz raznih razloga da budem i osećam se Delijom i zato sam poneo transparent ULTRAS,  jer sam smatrao da je u našem busu gro bio iz te grupe, prvenstveno fazonski. Prema istoku je bio okačen transparent Delije Ravna Gora, crni, sa belim slovima. Takođe smo bili napravili i veliki barjak sa likom Draže Mihajlovića – našeg legendarnog junaka iz 2. svetskog rata, Čiča Draže. Polako se bližio početak utakmice i jedno pola sata pre početka počeli smo da delimo papire i rolne.

Podelili smo ih govoreći ljudima da ih bacamo kad igrači sa sudijama krenu ka centru.  Samo što smo ih podelili negde oko pola sata pre početka naši igrači su izašli u trenerkama da vide teren, stadion i atmosferu. Cela tribina je kao po komandi bacila papire i rolne. Iako nije bilo kako je planirano, iako se desilo skoro pola sata pre početka, bila je prelepa slika. Sever se zabeleo i izgledao je kao da pada gust sneg. Crvko kaže: Pre utakmice sam stajao na donjoj tribini u baru i pio bezalkoholno pivo. U jednom trenutku kao da je pala noć. Bačeno je sa gornje tribine hiljade rolni papira i stvarno se uopšte nije videlo nebo. Bio sam prijatno iznenađen i posle toga odmah otišao na gornju tribinu. Bilo nam je krivo što nije ispalo kako je trebalo, ali nam je bilo jasno da je super ispalo.

Kada su igrači sa sudijama stvarno izašli, jug(na kome smo bili) se zapalio. Zapalili smo oko 50-ak baklji i  iako se nismo dogovarali, lepo su bile raspoređene u prvom redu. Meni je Darko iz Zrenjanina dao jednu i ja sam je zapalio negde iznad slova A iznad našeg transparenta. Pre baklji se raširila velika srpska šetalica. Stvarno su svi bili zaddivljeni. Čak i po Evropi je bilo malo šetalica te veličine. Na sve to što smo spremili, Francuzi su nam veoma smešno parirali. Šetalica im je bila bar 5 puta manja od nas, zapalili su možda 10-ak baklji, bacili 50 rolni papira. Stvarno su smešno izgledali u odnosu na nas. Jedino u čemu su bili bolji je to što su imali lepšu šarpatu (kad cela tribina raširi šalove). Moram da kažem da su glavnu ulogu u sklanjanju jugoslovenskih zastava sa tribine imali petorica momaka navijača Rada, koji su išli sa nama. Svojski su se trudili i skoro da ni jedna nije ostala zapažena na tribini.

Sledeći nastavak: Crvena zvezda je šampion Evrope!

Tekst možete komentarisati i na našem forumu.

 (FOTO: Delije.net)

13
Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AvatarAvatarAvatarAvatarAvatar Recent comment authors
  Subscribe  
najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o
Avatar
Gost
istina
Avatar
Gost
X

Ne da necemo ponoviti Bari,nego ni titulu vise nikad necemo osvojiti.

Avatar
Gost
Igor

hahahahhaha hahahahahh hahahahahh hahahhah faca!!! Tuga brt, tuga…

Avatar
Gost
Delija CZBG

Izvinjavam se što nije vezano za ovu temu.
Smradovci su nam uništili grafite na Marakani.

Avatar
Gost
das

koje grafite ? shock

Avatar
Gost
Delija CZBG

Izvinite loše sam se izrazio. Nije toliko strašno može da se popravi,ali ipak su stoka što su to uradili. Na Delije forumu ima više slika ovde su 2.comment imagecomment image

Avatar
Gost
zvezdas

dajte sutra i taj,verovatno,poslednji deo molim vas nemojte da čekamo grin

Avatar
Gost
Mlađi ULTRAS

Najviše na svetu bih voleo da mlađe generacije i ja doživimo ono što ste Vi starije generacije doživele u Bariju.

Avatar
Gost
Luka

Da li postoji negde slika kada su se bacale rolnice i papirici? Nikad je nisam video verovatno zbog toga sto je sve baceno pola sata pre pocetka meca pa niko nije slikao.

Avatar
Gost
Delije Knin!

sto se ne rodih 40 godina ranije grin