Moja Crvena Zvezda
АнализеРегионална лига

МЦЗ скенер: Звезда засијала пуним сјајем

Кошаркаши након победе
Кошаркаши након победе

Црвена звезда коначно је одиграла у складу са реномеом и реалним квалитетом! Награда је стигла у виду убедљиве победе и великог аплауза на крају утакмице, који ће свакако бити велики мотив играчима да наставе са напорним радом и наставе да играју као против Олимпије.

Игра на овој утакмици била је на сасвим задовољавајућем нивоу. Разноврсност у нападу била је очигледна. Доста отворених шутева искреирао је својим саиграчима, пре свих, Демакрус Нелсон, који је утакмицу завршио са чак 7 асистенција, али и Игор Ракочевић и Елтон Браун који се доста добро сналазио приликом сваког удвајања играча Олимпије.
Наши високи играчи одлично су пратили кретње спољних играча, видели смо и један „бацкдоор пасс“ које је закуцавањем завршио Алмонд, „аллеy-оп“ пас Нелсона ка Савовићу, па и „гиве-анд-го“ акцију у режији Савовића и Брауна. То су само неки од атрактивних нападачких опција које су црвено-бели демонстрирали публици у Пиониру, те морамо закључити да је нападачки део игре функционисао доста добро.

Што се одбране тиче, посебно бих истакао одличну одбрану у ситацијама 1 на 1, док је утисак да се мора боље бранити пик, и да је Олимпија ипак имала више отворених шутева него што би смела. Али, одрана ће се поправити временом сигурно те не треба претерано критиковати у овој фази сезоне.

Тренер Влада Вукоичић одлично је разиграо неколико играча, па им је у складу са игром на утакмици доделио и нешто више минута него осталим играчима. Одлично је водио утакмицу, игру је прекидао тајм-аутима кад год је Олимпија показала намеру да се приближи, није приговарао судијама, па се може рећи да је одрадио сасвим добар посао. Такође, екипу је тактички припремио одлично, у сваком тренутку је сваки играч у црвено-белом дресу знао шта треба да ради и шта може да очекује од играча на супротној страни.

Појединачни учинак играча:

Нелсон добија инструкције од Вукоичића
Нелсон добија инструкције од Вукоичића

Човић: Провео је на паркету само 2 минута, углавном је преносио лопту и додавао је првом играчу који се нашао поред њега. Мало је времена провео на терену да би озбиљније анализирали његов учинак.

Цветковић (4 поена): Млади кошаркаш Црвене звезде два пута је улазио на паркет и укупно провео 8 минута. Одиграо је сасвим солидну партију, иако је у приликом првог уласка у игру одмах ушао у 2 исхитрена фаула и напустио паркет. На крилима навијача засрљао је у једној контри, коју је желео сам да заврши. Са линије пенала био је перфектан, 4/4.

Браун (24 поена): Иако се за Брауна каже да није играч који бриљира у дефанзиви, синоћ је „спустио ролетну“ на кош Црвене звезде и осујетио све нападе противничких центара. Своју партију употпунио је феноменалном игром у нападу, а потез утакмице је дефинитво у његовом власништву када је са два дриблинга под кошем избацио из игре два играча Олимпије и лагано поентирао за опште одушевљење на трибинама. Ухватио је и 10 скокова и дошао до 34 индексна поена. Браво Елтоне!

Суботић: Провео на терену само 2 минута и углавном је имао улогу да осујети нападе противника.

Ракочевић (13 поена): Наш капитен може боље. На терену је провео 27 минута, али није био на свом нивоу. Изгубио је чак 4 лопте, а у превеликој жељи да демонстрира све што зна пред домаћим навијачима у неколико ситуација је беспотребно срљао. Ипак, било је и позитивних ствари, разигравао је саиграче и у неколико ситуација остављао им отворене шутеве. Одлично се кретао без лопте, па је дошао до пар лаких поена.

Митровић: Мислим да је заслужио и он да „украде“ неки минут против Олимпије, али се то ипак није десило.

Симоновић (6 поена): За 15 минута на паркету погодио је две тројке и то је све што смо видели од Марка. Он још увек тражи своју игру, не сумњам да ће јако брзо доћи на жељени ниво и почети да доказује свима зашто је једно од највећих појачања Црвене звезде.

Савовић (17 поена): Сасвим заслужено Борис је понео епитет играча утакмице са идексом корисности 35. Одиграо је феноменално, ухватио чак 15 скокова и апсолутно доминирао под оба обруча. Савовић из утакмице у утакмицу игра све боље, и већ се исплаћује. Браво Борисе!

Елтон Браун и Влада Вукоичић
Елтон Браун и Влада Вукоичић

Катић (4 поена): Приликом првог уласка на паркет направио је бепостребно два фаула и направио неколико грешака, али и због расположеног Брауа није добио прилику да покаже мало више против Олимпије. У финишу утакмице, после две јако добре асистенције својих саиграча убацио је два зицера.

Радивојевић: За 15 минута на паркету није се уписао у стрелце, али је заменик капитена одиграо сасвим коректно. Направио је 3 асистенције и напад са Вуком на паркету изгледао је сасвим добро и организовано.

Алмонд (12 поена): Сва три Амеркинца у Црвеној звезди провели су по 30 минута на паркету. Алмонд је одиграо добру утакмицу, погодио тројку уз фаул и ударио три јако лепе блокаде играчима Олимпија. Био је активан у фази напада, није се либио да уз контакт крене на улаз, док је у фази одбране у ситуацијама један на један феноменално бранио своје чуваре.

Нелсон (7 поена): Изузетно ми се свидео начин на који је Нелсон предводио сваки напад Црвене звезде. Изгледао је као да увек зна шта ради, своје саиграче је награђивао за добру кретњу и додавао им лопте, те је утакмицу зваршио са 7 асистенција. Показао је и свој феноменалан одраз, када се прошетао кроз „зону“ Олимпије и закуцао са две руке, као и у једној контри Олимпије када је „долетео“ са крова Пионира и закачио лопту коју је Блажич упутио према кошу. Одлична партија Нелсона, напади су изгледали много течније са њим на паркету, него у претходне две утакмице.

За крај да напоменем, да је Црвена звезда имала тимски индекс корисности 105, а Унион Олимпија 65.

Следећу утакмицу, Црвене звезде игра у недељу, када у дербију кола гостује Цедевити.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

20 comments

dr окт 9, 2012 at 05:05

Ovi kosarkaski dresovi kad bi se pojavili isli bi ko alva,6 puta vise od fudbalskog. Nadam se da ce Cova da naruci neku kolicinu dresova,ne mora da budu u Red Star Shop,neka otvori neke prodavnice samo za kosarku.

Reply
SRBB окт 8, 2012 at 23:00

Морам само да кажем да ћемо , како су ствари кренуле… Имати два представника следеће сезоне.. Рано је говорити, али у оваквом односу снага, Раднички испада. Доживео је трећи пораз. Екипа је помпезно најављивана, а ради се о сасвим просечним играчима.
Иако мрзим њихове навијаче, то ће бити још један доказ да нам кошарка нестаје због АБА лиге..

Reply
forza stella rossa окт 9, 2012 at 01:51

Za koga bre da se sekiras,za Radnicki??Malo kidamo zivce za Zvezdu svih ovih godina jos pa i za ove indijance da tugujem!!Dok smo mi tonuli iz godine u godinu i uspeli na kraju da dotaknemo dno,ti cobani su nas ismejavali i omalovazavali zajedno sa stokom i ovima iz KSS-a!!!Seti se samo izjava Mute Nikolica pred zadnju nasu utakmicu,a da ne pominjem i pesme o Severini i pljuvanja Pesica u „Jezeru“!!!Zao mi sto je ovaj grobarski Savez godinama unistavao prave kosarkaske centre u Srbiji,a za seljacki klub bez pedigrea me bas zabole!Isto vazi i za reprezentaciju.Ja da se sekiram za njih,a gospodin Duda da ne zove u tim najbolje igrace zbog svog licnog ega,a pri tom nastavlja po starom sistemu da debelom demagogu razigrava igrace u reprezentaciji!!Ma nek se nosi ceo taj sistem!!Samo Zvezda i nista vise!!!Nadam se da cemo odigrati super protiv Cibone i vezati jednu dugu seriju pobeda.

Reply
forza stella rossa окт 9, 2012 at 01:55

Pardon,mislio sam na Cedevitu.

Reply
sss окт 9, 2012 at 13:26

Srbija ima sigurno minimum tri predstavnika u sledecoj sezoni. ne mozemo da izgubimo predstavnika nikako. mozemo samo da preuzmemo hrvatima jedno mesto ako budemo imali bolji koeficijent od njih. Srbija i hrvatska imaju zagarantovana tri predstavnika u sledecoj sezoni a ko bude uspesniji u ovoj dobija jos jednog predstavnika.

Reply
DELIJA окт 8, 2012 at 20:19

Ako neko moze da nadje neka stavi link celog meca!!! Hvala unapred!!!

Reply
Delija91 окт 8, 2012 at 21:05 Reply
KK окт 8, 2012 at 20:16

Voleo bih da se od Delija odvoji neka navijacka grupa i da dolaze na kosarkaske utakmice,kao alkatraz i zabranjeni,bilo bi lepo da na svakoj utakmici imamo navijace da navijaju,da daju snagu igracima,svaka cast publici u Pioniru ali nije isto sa pesmom tokom cele tekme i bez nje.Hvala bogu Covic igra manje,a Almond vise.

Reply
SRBB окт 8, 2012 at 22:54

Да постоје две групе, било би покоља као код Гробара.. Посета би опала и на фудбалу за 70%… Било би добро да Делије дођу у Пионир, али без обележја групе, фактички да су ту , да се води навијање, а не као група ДС 🙂 .. то је једино решење..

Reply
Stevan R. окт 8, 2012 at 23:03

ti si lud!

Reply
Vlada окт 8, 2012 at 18:11

Koliko je bilo gledaoca?

Reply
Nikola_DSKS окт 8, 2012 at 18:24

oko 5500

Reply
Simic79 окт 8, 2012 at 15:34

Bio sam na utakmici i pravo je uzivanje bilo gledati uzivo nase momke. Puno atraktivnih poteza, dodavanja, zakucavanja…Rakocevic mozda nije odigrao kako ume i kako od njega ocekujemo ali odusevio me je sa kakvom zeljom i energijom je igrao odbranu. Trcao je za svojim igracem kao da je bar desetak godina mladji. Imao je ogromnu zelju da se dokaze u prvoj utakmici u Pioniru ove sezone. Almond i Nelson i vise nego zadovoljavajuci. A Savovoc i Braun……..ma sta reci nego FENOMENALNO!!! Neprocenjiv je bio Braunov osmeh kada je u reketu izradio dvojicu cuvara i poentirao. Raduje i manja minutaza Covica. Moram priznati da sam bio skeptik kada je Vukoicic u pitanju ali je ovu utakmicu vodio na odlican nacin. Kao sto je Luka i rekao u svojoj analizi. Nadam se da ce nastaviti tako iz utakmice u utakmicu. I dolazite u sto vecem broju i podrzite ove momke. Siguran sam da ce nam oni vratiti na pravi nacin. Pozdrav!

Reply
eliiahu окт 8, 2012 at 15:27

„Čović: Proveo je na parketu samo 2 minuta, uglavnom je prenosio loptu i dodavao je prvom igraču koji se našao pored njega. Malo je vremena proveo na terenu da bi ozbiljnije analizirali njegov učinak.“
Nadam se da cu ovo citati svaki put kad analizirate Zvezdine utakmice i igrace…

Reply
dexy122 окт 8, 2012 at 21:33

„Covic:Fantasticna igra Filipa Covica. Dabl dabl naseg pleja“ To ne bi hteo da cujes? Bez pritiska na ijednog igraca. Neka se pokazu. Ako zasluzuju minute, neka ih dobiju. Nista vise nije potrebno reci.

Reply
milos окт 8, 2012 at 22:30

Ako ti nisi pratio Zvezdine utakmice ima nas koji jesmo i on ne zasluzuje uopste da bude u nasem dresu, a naravno ni da igra ni te dve minute.

Reply
dexy122 окт 8, 2012 at 23:19

Pratio sam dovoljno Zvezdinih utakmica da znam da svaki cas neko moze da eksplodira. Znam da je bilo slucajeva u FK i KK gde su igrace zvali totalni promasaji, a ovi samo cutali i radili. Kasnije eksplodirali i bili glavni igrac u timu.

Reply
dr окт 9, 2012 at 05:08

Covic 3 mintua u igri,skor 0 suteva,0 asistencija,0 svega. Naravno kad vidis da je 3 minuta nesposoban neces da ga drzis 20 minuta da ti ubije ekipu. Radivojevic isto 15 minuta skor 0!

Reply
delija окт 8, 2012 at 15:17

samo timskom igrom (kao ono sinoć) možemo nešto više postići ❗ Braun je sjajan centar i nelson bi trebao još više lopti da daje njemu,rakočević mora bolje,savović odličan,almond dobar,sve u svemu sa ovakvom igrom i sa ovim trenerom možemo mnogo! 😀

Reply
delija окт 8, 2012 at 15:18

e da,LJUDI MOJI NE IGRA ČOVIĆ!konačno lepe vesti! 😮 😮 😮 😛 😛 😛

Reply

Leave a Comment