Moja Crvena Zvezda
БлоговиТима

Приче са трибине, Звезда – Олимпик, 4.део: Спектакл Делија на трибинама „Св.Николе“

<— Трећи део

Делије су ушле на стадион „Свети Никола“! У новом наставку приче Зорана Тимића Тиме прочитајте о спектаклу на трибинама стадиона у Барију у режији Делија.

Нисам могао да дозволим да финале КЕШ-а прође без бакљи. Успело ми је, јер смо и поред покушаја опструкције челника клуба који су се уплашили да клуб не буде кажњен успели да унесемо око сто њих, од којих смо педесетак запалили пре почетка, а остало током  утакмице. Не мислим да су бакље мерило вредности једне групе, али је ипак лепше кад их има. Знам да су ме моји другови послушали и унели их.

Дарко из Зрењанина је унео 4 комада. Супа скоро исто толико. Дошли су пандури, чак са једним преводиоцем, али није био проблем јер сам ја боље знао италијански него он српски. Прво што су рекли је да не могу бакље да се уносе, политичке пароле, костурске главе и натписи УЛТРАС. Нисам хтео да се препирем са њима око тога, али сам знао, ако нам не дају заставу да унесемо – нема ни нас на стадиону. После дуже времена смо је понели и вероватно не бих био на стадиону да нисмо могли да унесемо нашу заставу УЛТРАС.

Прво су прегледали велику шеталицу и њу смо ставили са стране, а они наставили да гледају кутију по кутију са папирима и остало. Док су се они забављали са папиром, ја сам искористио тренутак непажње и убацио транспарент УЛТРАС у велику заставу. Наравно, нису видели, и тако смо без проблема решили тај проблем. Нисмо имали ни костурске главе, ни политичке пароле, а бакље смо уносили на другачији начин. Једино што нам нису дали да унесемо је било сто црвено белих кишобрана јер су имали метални врх. Њих смо вратили у Београд. После једно пола сата њиховог прегледа, рекли су да је све ок и да можемо на трибину. Унели смо све једно по једно и распоредили где је шта требало.

Шеталицу у први ред, бубњеве и транспаренте окачили на ограду. Кутије са папиром смо поделили по трибини и то папир више према доле а ролне према горе. Поставили смо наравно и транспарент УЛТРАС и нико нам више није ништа за то рекао. Није ми баш било јасно зашто су нам говорили да не можемо да га уносимо кад пола Италије има групе са тим именом. Није ми ни дан данас јасно, мада црвић сумње има да је можда мало и наша управа умешана у то, али не могу да будем сигуран. Иначе, могу рећи и зашто је код мене била идеја о ношењу транспарента УЛТРАС, иако је на снази била идеја о Делијама као официјалном групом.

После свих догађаја који су се десили последњу годину, ја више Делије нисам осећао као својом групом. Разводнило се све то и Делије су некако постале синоним за све навијаче Звезде. Нисам хтео из разних разлога да будем и осећам се Делијом и зато сам понео транспарент УЛТРАС,  јер сам сматрао да је у нашем бусу гро био из те групе, првенствено фазонски. Према истоку је био окачен транспарент Делије Равна Гора, црни, са белим словима. Такође смо били направили и велики барјак са ликом Драже Михајловића – нашег легендарног јунака из 2. светског рата, Чича Драже. Полако се ближио почетак утакмице и једно пола сата пре почетка почели смо да делимо папире и ролне.

Поделили смо их говорећи људима да их бацамо кад играчи са судијама крену ка центру.  Само што смо их поделили негде око пола сата пре почетка наши играчи су изашли у тренеркама да виде терен, стадион и атмосферу. Цела трибина је као по команди бацила папире и ролне. Иако није било како је планирано, иако се десило скоро пола сата пре почетка, била је прелепа слика. Север се забелео и изгледао је као да пада густ снег. Црвко каже: Пре утакмице сам стајао на доњој трибини у бару и пио безалкохолно пиво. У једном тренутку као да је пала ноћ. Бачено је са горње трибине хиљаде ролни папира и стварно се уопште није видело небо. Био сам пријатно изненађен и после тога одмах отишао на горњу трибину. Било нам је криво што није испало како је требало, али нам је било јасно да је супер испало.

Када су играчи са судијама стварно изашли, југ(на коме смо били) се запалио. Запалили смо око 50-ак бакљи и  иако се нисмо договарали, лепо су биле распоређене у првом реду. Мени је Дарко из Зрењанина дао једну и ја сам је запалио негде изнад слова А изнад нашег транспарента. Пре бакљи се раширила велика српска шеталица. Стварно су сви били заддивљени. Чак и по Европи је било мало шеталица те величине. На све то што смо спремили, Французи су нам веома смешно парирали. Шеталица им је била бар 5 пута мања од нас, запалили су можда 10-ак бакљи, бацили 50 ролни папира. Стварно су смешно изгледали у односу на нас. Једино у чему су били бољи је то што су имали лепшу шарпату (кад цела трибина рашири шалове). Морам да кажем да су главну улогу у склањању југословенских застава са трибине имали петорица момака навијача Рада, који су ишли са нама. Својски су се трудили и скоро да ни једна није остала запажена на трибини.

Следећи наставак: Црвена звезда је шампион Европе!

Текст можете коментарисати и на нашем форуму.

 (ФОТО: Делије.нет)

Повезане вести

13 comments

X окт 9, 2012 at 00:02

Ne da necemo ponoviti Bari,nego ni titulu vise nikad necemo osvojiti.

Reply
Igor окт 9, 2012 at 01:21

hahahahhaha hahahahahh hahahahahh hahahhah faca!!! Tuga brt, tuga…

Reply
Делија ЦЗБГ окт 8, 2012 at 20:49

Извињавам се што није везано за ову тему.
Смрадовци су нам уништили графите на Маракани.

Reply
das окт 8, 2012 at 20:54

koje grafite ? 😯

Reply
Делија ЦЗБГ окт 8, 2012 at 21:01

Извините лоше сам се изразио. Није толико страшно може да се поправи,али ипак су стока што су то урадили. На Делије форуму има више слика овде су 2.
http://www.dodaj.rs/?2S/lv/3lsvYe0C/img20121008165535.jpg
http://www.dodaj.rs/?B/30/3wPmIJs6/img20121008165520.jpg

Reply
zvezdas окт 8, 2012 at 20:35

дајте сутра и тај,вероватно,последњи део молим вас немојте да чекамо 😀

Reply
Александар окт 8, 2012 at 20:39

Биће. 🙂 И то мислим да ће бити подељен остатак на још два дела. 🙂

Reply
gmgm окт 9, 2012 at 01:22

Vi kao onog Ezela da pravite hahah

Reply
Млађи УЛТРАС окт 8, 2012 at 20:28

Највише на свету бих волео да млађе генерације и ја доживимо оно што сте Ви старије генерације доживеле у Барију.

Reply
Luka окт 8, 2012 at 20:25

Da li postoji negde slika kada su se bacale rolnice i papirici? Nikad je nisam video verovatno zbog toga sto je sve baceno pola sata pre pocetka meca pa niko nije slikao.

Reply
Александар окт 8, 2012 at 20:28

Не знам на шта мислиш, ако не на оно што је на првој слици у тексту. Само кликни на њу за увећање. 🙂

Reply
Delije Knin! окт 8, 2012 at 20:25

sto se ne rodih 40 godina ranije 😀

Reply

Leave a Comment