Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Трентино-Црвена звезда 3:0 (25:15, 25:17, 25:20)

OK Crvena zvezda
Црвена звезда није могла ни да замисли тежи деби у Лиги шампиона, јер је већ на старту морала да укрсти копља са екипом Трентина, актуелним прваком Света. Наши момци су и поред велике борбе, изгубили резултатом 3:0 (25:15, 25:17, 25:20).

Састави:

Црвена звезда : Александар Околић, Милан Перић, Филип Стоиловић, Александар Гмитровић, Лазар Копривица, Вук Милутиновић, Немања Јаковљевић, Михајло Митић, Душан Петковић, Милан Ћелић, Максим Буцуљевић, Филип Вујић

Трентино : Кажиски, Синтини, Бирарели, Хуанторена Портундо, Виера де Оливеира, Валсеки, Учиков, Ланца, Колаћи, Штокр, Кршчански, Бургшталер

У првом сету пружала је Црвена звезда сјајан отпор фаворизованој екипи Трентина све до пред крај сета, али тада је на сцену ступило велико искуство италијанске екипе која лагано успева да га приведе крају и освоји га резултатом 25-18. На самом почетку меча Звезда је сјајним блоком и одличним проигравањима Митића успевала да одржи резултатски прикључак, па је на први технички тајм-аут отишла са предношћу од 8-7. Тада се буде домаћи играчи, праве серију поена и стичу велику предност коју Звезда до краја није успела да стигне.

У другом сету одбојкаши Трентина појачавају ритам и већ после неколико минута стичу предност од 5 поена коју су само повећавали до коначних 25-17. Покушавали су црвено-бели на све начине да пробију блок Трентина, али и кад би успевали у томе, искусни противници су хватали сваку лопту у пољу што је само стварало фрустрацију у редовима Звезде и повећавало разлику у корист великих шампиона.

Сјајна игра црвено-белих у трећем сету, али ни то није довољно да се савлада врхунски ривал. Трентино осваја и овај сет резултатом 25-20. ’’Италијани’’ су започели и трећи сет силовито, лако дошли до 4-0, али пробудила се Звезда, сјајном игром Вујића у пољу и сервисима Јаковљевића успева и да поведе резултатом 11-9, али тргли су се и играчи Трентина, па на други технички тајм-аут ипак одлазе са два поена предности. Успевала је Звезда да остане у сету све до 20-19, али првак Света је још више додао гас и серијом од 5-1 спречио и назнаку било каквог изненађења.

На крају можемо рећи да је екипа Црвене звезде само резултатски поражена, јер су сјајном игром против четвороструког узастопног првака Света показали да се рађа једна нова шампионска генерација, како Црвене звезде, тако и репрезентације Србије. Уколико им се поклони одговарајућа пажња и третман какав шампиони заслужују, српска мушка одбојка има светлу будућност!

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

10 comments

Banecz_91 окт 26, 2012 at 09:58

Mislim da smo malo nepravedni prema ovim momcima, koji su najbolji deo našeg sportskog društva. Ide se na fudbal i košarku gde ne možemo da se sastavimo godinama, a na utakmicama odbojkaša 100-200 gledalaca. U utorak je dobra prilika da napunimo Šumice protiv Poljaka i odužimo se ovim sjajnim momcima koji nas svake godine obraduju nekim trofejom.

Reply
czv окт 26, 2012 at 09:57

uz malo vecu koncentraciju u utorak ce da padne kozle pred ZVEZDOM. AJMO MOMCI SAMO HRABRO. CZV

Reply
Stari Vujadin окт 26, 2012 at 09:38

Opet Jakovljevic najbolji.Sam je pobedio Partizan.Zabari su jaci,ali nema veze,igrace se i sledecegodine LS.Svaka cast momci.

Reply
ssss окт 26, 2012 at 03:43

http://www.youtube.com/watch?v=vfohPo7qJKg&feature=related
VRATICE SE NASE VREME VERUJTE U BRATA 😎

Reply
Djoksonidis окт 26, 2012 at 00:32

OK Crvena zvezda-ponos sportskog drustva! Na skoro sve tekme fudbala i basketa idem u njihovoj majici! 😎

Reply
Nepoznato окт 26, 2012 at 00:11

A gde izvestaj o navijacima da li ih je bilo ???

Reply
CZHN окт 25, 2012 at 23:52

Kamo sreće da i u ostalim sportovima igramo LŠ-glavu gore momci.

Reply
Stevan R. окт 25, 2012 at 23:26

nije to toliko lose koliko izgleda
samo prikupljajte iskustvo bice to kako treba…

Reply
Goran окт 25, 2012 at 22:22

Uuuu odlična je to bila prilika za skupljanje iskustva. Čestitam!

Reply
Mladjen окт 25, 2012 at 21:42

Nema veze! Svaka cast i na ovome!

Reply

Leave a Comment