Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Ратко Павличевић за нове успехе црвено-белих дама

Ратко Павличевић, трофејима овенчан тренер, нови је шеф Стручног штаба женског тима ОК Црвена звезда. У Трфејној сали клуба одржана је промоција новог шефа струке који се у Звезду вратио након 9 година.

Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда пре две недеље је најавио промоцију новог тренера женског тима. Тада је рекао да је ангажовање новог шефа струке један од најзначајнијих корака како би се наставио систем и континуитет добрих резултата. У наредној сезони Звездине девојке са клупе ће водити искусан, успешан и трофејима овенчан тренер. Каже да је до сарадње дошло лако.

До сарадње је дошло брзо и лако, на обострано задовољство. Нисмо имали много дилема, Павличевић је био наша жеља од самог старта јер знамо какви успеси, каква историја стоји иза њега и мислимо да уз успостављање система о коме смо причали и неким новим успесима, једном искораку даље, мислим да може да да изузетан допринос. Његове амбиције, као и наше амбиције се поклапају и до сарадње је дошло брзо и лако, на обострано задовољство – рекао је на почетку Никола Росић.

Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда

Звезда је већ у првој сезони освојила „дуплу круну“, очекује се да у наредној понови успех на домаћој сцени, али и заигра озбиљну улогу у Европи. Истиче да долазак искусног тренера на клупу Звезде представља и први корак ка остваривању тог циља.

– Знамо колико је тренер битан за саму екипу. Наш кондициони тренер Владимир Банковић је један од најбољих на свету, а њих двојица су већ сарађивали. Они ће бити мотор, снага Црвене звезде која треба да направи један искорак и да игра на високом нивоу и у Лиги шампиона.

Велики успех женског тима повећао је потражњу за одбојкашицама Звезде. Челни људи клуба сад имају додатни задатак да сачувају тим, али и да га додатно појачају.

Сигурно је да ће бити измена, то већ у овом тренутку знамо. Имамо два циља да искусније играче који могу да играју у борби за титуле, у Лиги шампиона, да додатно побољшамо екипу, да доведемо неке нове играче, искусније. Имамо задатак да у сарадњи са Стручним штабом направимо систем млађих категорија, да из млађег погона стварамо нове шампионе, играче који ће у будућности бранити боје Црвене звезде и имати исте циљеве, исту снагу и једног дана, надамо се, донети много трофеја Црвеној звезди. То нам је важан задатак, да стварамо играче и пошаљемо их на прави, шампионски пут – завршио је Росић.

Оптимизам и енергија којима је Милан Вујко зрачио од самог доласка у ОК Црвена звезда се прелила на комплетно руководство. Веровање у успех пројекта „Европска Звезда“ и непрестани рад на његовој реализацији довели су до тога да се формира компактна екипа – како на терену тако и ван њега – која је преданим радом Звезду већ у првој сезони довела до „дупле круне“. Богато искуство, а више од деценије је присутан у спорту, помогло му је да окупи прави тим сарадника у Црвеној звезди. Рекло би се да је довођење трофејног тренера и логичан, наредни корак ка зацртаном циљу.

То је старо, ново појачање. Тражили смо у ризници ко је освојио највише титула и пронашли смо Павличевића. Сигурно ће бити тешко наставити исте ове успехе, али пошто смо у првој години имали најтежи задатак, успоставити систем, довести нове играче, појачања, повећати број деце у млађим категоријама. Имали смо много посла у првој сезони, у овој сезони имамо нешто мање што се тиче успостављања почетних циљева. Има још простора да се на томе ради и ми очекујемо да ће успеси у наредној сезони бити још лакши и бржи – био је први коментар Милана Вујка.

Милан Вујко, члан УО ОК Црвена звезда

По завршетку „мајсторице“ финала плеј-офа, којом је Звезда освојила дуго очекивану титулу шампиона државе и комплетирала домаће трофеје, Вујко је рекао да ће, иако је лествица подигнута, наредне сезоне бити лакше јер се зна „рецепт“ како доћи до трофеја. Најавио је још квалитетнији рад, и појачања. Прво, најјаче, стигло је у виду тренера. Колико ће Звезди бити лакше да понови успех?

– Једном смо утабали стазу, не морамо да је утабавамо поново ове године. Сигурно је да ћемо појачати доста у нашој систематизацији, организацији рада, бићемо још бољи. Мислим да ћемо ове наше, медијски већ признате, „близанце“ освојити и следеће године.

Од доласка у клуб Вујко је причао о „Европској Звезди“. Сада на почетку нове странице црвено-беле бајке, и даље са доста оптимизма гледа на оно што долази јер, како истиче, је познат као неко ко има изражен такмичарски дух.

Не могу да кажем шта ћемо тачно урадити, али се надам и оптимиста сам да ћемо у неким утакмицама сигурно показати велики отпор, а у некима забележити победу за ову прву сезону, а за наредне ћемо бити још јачи – закључио је Вујко.

Ратко Павличевић је добро познато име у свету одбојке. Тренер који је, поред Србије, успешно радио у Грчкој, Саудијској Арабији, Швајцарској, на Кипру. Све клубове са којима је сарађивао, а било је и женских и мушких екипама, водио је до трофеја. Ратко Павличевић је добро познато име и свим навијачима Црвене звезде јер је управо под његовим вођством наш клуб остварио најбоље резултате у новијој историји. Кад је међународна сцена у питању то су једно сребри и једна бронза у ЦЕВ Купу, а кад је домаћа сцена у питању довољно је рећи да је црвено-беле са купе предводио до четири дупле круне. Повратак у Црвену звезду за њега је, могли би смо рећи, и повратак на место успеха. Каже да је договор „пао“ за пар дана.

Нисам имао велику дилему. Звезда је мој клуб. Овде сам почео, све што сам урадио урадио сам у Звезди. Кад сам отишао увек ми је било у глави и знао сам да ћу се вратити у Србију. Било је само питање да ли ћу се вратити у Звезду или не. Ово је била изузетна прилика која се не пропушта. Врло сам мотивисан увек био, чини ми се посебно сад јер знам шта ме чека. Звезда је велики клуб, увек пуна изазова, великих шанси и очекивања, што може само да мотивише – истакао је на почетку Павличевић.

Ратко Павличевић, тренер ОК Црвена звезда

Пре овосезонске „дупле круне“ Звезда је управо са Павличевићем последњи пут освојила домаће трофеје. У наредној сезони црвено-беле девојке ће играти на више фронтова – поред борбе за домаће трофеје Звезда ће покушати да одигра запажену улогу и у Европи. Павличевић је још једном честитао агилној управо на томе што је формирала екипу која се окитила „дуплом круном“, а онда се осврнуо на оно што је пред њима.

Мислим да је приоритет домаће првенство, да ту направимо добру атмосферу, позитивну енергију, а после тога са тим да полако излазимо у Европу. Лига шампиона је велики изазов. Ми смо кренули од Купа ЦЕВ ту смо направили сјајне резултате. Играли смо и Лигу шампиона, што је велики залогај. Сматрам да увек треба стремити ка највишим циљевима, мислим да је то мотивација, велики изазов. Наравно, треба доста радити, као у сваком послу, али се искрено надам са Стручним штабом, имамо врхунске људе, а то је један од предуслова да се добро ради и да се направи хомогена, права екипа која ће одговорити свим изазовима који су пред нама у наредној сезони – закључио је Павличевић.

Добродошлицу новом тренеру пожелеле су и некадашње одбојкашице из трофејне генерације Звезде, а њихове поруке прочитала је Сања Малагурски, тим менаџер. Уговор са Ратком Павличевићем је потписан на две године. Оно што је извесно у овом тренутку у наредној сезони у тиму Звезде неће бити Јелене Делић и капитане Бојане Дрче, док су верност црвено-белима продужиле Ана Живојиновић и Исидора Родић. Према речима Николе Росића у току је формирање тима за наредну сезону, а генерални директор црвено-белих оставља отворену могућност да се ангажују и играчице из иностранства.

The post Ратко Павличевић за нове успехе црвено-белих дама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment