Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Juniorke i pionirke sa trenerom Bulićem marljivim radom krčile put ka vrhu

Ništa ne dolazi preko noći, pa ni uspeh. Kvalitetan rad u Odbojkaškom klubu Crvena zvezda isplivao je na površinu minule sezone. Pregršt medalja donele su mlađe kategorije crveno-beloj porodici, koja iz dana u dan postaje sve brojnija.

Jednu od najuspešnijih mlađih selekcija, juniorke Crvene zvezde prošle godine predvodio je trener Ognjen Bulić. Predanim radom uspeo je da ekipi vrati pobednički sjaj, a Crvena zvezda ponovo je postala “noćna mora” za protivnike.

Kako se “gradila” ekipa sa pobedničkim mentalitetom otkriva trener, koji će od ove sezone predvoditi muški tim.

Prvo bih napomenuo da naše juniorke ne igraju nijednu seniorsku ligu, što nije slučaj sa ostalim ekipama. Tu su naši rivali u prednosti, jer imaju duplo više utakmica od nas, zatim imaju igračice u Super i Prvu ligu, a mi smo na kraju bili uspešniji. Crvena zvezda ima samo jednu reprezentativku, a pobeđivala je timove sa mnogo više igračica u državnom timu. Unutar Beograda bili smo prvi u plej-ofu ubedljivo, imali smo skor 13:1.U finalu smo izgubili od ekipe Beograda 3:2, tako da smo na kraju bili drugi – istakao je Ognjen Bulić, trener uspešne generacije juniorki Crvene zvezde.

Treće mesto juniorke Crvene zvezde osvojile su na Prvenstvu Srbije u Zrenjaninu. I tu su crveno-bele devojke igrale sa znatno mlađom ekipom, zato je uspeh i veći.

– Ispunili smo kvotu da budemo prvi ili drugi u Beogradu da bismo bili nosioci u grupi. Uspeli smo da pobedimo OK Klek iz Zrenjanina i AS Batajnicu sa 3:0 i 3:1, a obe ekipe igraju Super ligu. Time smo se izborili da igramo za jednu od medalja. Zatim su došle utakmice protiv Omladinca iz Banovaca i Beograda. U obe smo poveli sa po 1:0. Zatim smo i u drugom poveli, međutim u tim mečevima je presudilo iskustvo, koje moje igračice nisu imale, jer ne igraju Super ligu. Dozvolili smo da nas posle drugog seta “pregaze”, ali je i treće mesto fenomenalno. Pre dve godine kadetkinje su nam bile na 11. mestu u Beogradu, juniorke na 10, dok pionirke nisu imale nijedan osvojen set.

Sada se Crvena zvezda može pohvaliti da ima igračice i u reprezentaciji.

– Za dve godine rada uspeli smo da uspostavimo ravnotežu u ženskim selekcijama. Napravili smo ogroman obrt u mlađim selekcijama u Crvene zvezde. Usled tog dobrog rada dve igračice su pozvane u reprezentaciju, a to su: Andrea Tomović i Đurđa Torbica. Ipak, ništa nije slučajno. Kada sam stigao u klub znao sam da su nam potrebne utakmice. Zato sam i napravio takav sistem, gde smo odigrali čak 120 prijateljskih mečeva po celoj Srbiji. U odbojci je malo sve to specifično, jer je svaka sala za sebe, a mnogo znači kada ih igračice upoznaju. Zato i mislim da smo tu gde jesmo.

Uspešan je Ognjen Bulić bio i sa pionirkama, koje su osvojile prvo mesto u Beogradu.

Prošle sezone smo imali sa pionirkama u Beogradu skor od 11: 0 uz samo četiri izgubljena seta, ali moram da napomenem da smo igrali bez najboljeg igračice koja se povredila i sa “rovitim” dizačem. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i pobeđujemo. U decembru prošle godine igrali smo u Bugarskoj, na međunarodnom turniru, sa najboljim ekipama iz Italije, Srbije, Bugarske, Rusije i Turske. Tamo smo osvojili prvo mesto, odnosno podelili smo ga sa ekipom iz Bugarske, ali svejedno napravljen je veliki uspeh – zaključio je Bulić.

The post Juniorke i pionirke sa trenerom Bulićem marljivim radom krčile put ka vrhu appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment