Moja Crvena Zvezda
Архива

Pešić: „Pravimo tim za budućnost“

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić

Predstavnici brojnih medija posetili su košarkaše i stručni štab Crvene zvezde na pripremama na Zlatiboru. Novinari su obišli ekipu na prepodnevnom treningu, a potom su razgovarali i sa trenerom Svetislavom Pešićem.

Ceo skup je imao i svečani karakter s obziorom da je trener Pešić u nedelju slavio 62. rođendan.

– Danas je malo lepši dan, ne samo što mi je rođendan, nego zato što nije toliko velika vrućina. Ambijent Zlatibora je prekrasan. Odavno nisam bio, i mogu da kažem da sam prezadovoljan uslovima za rad. Pohvalio bih igrače koji su motivisani i saradnja je izvanredna. Koristimo svaki momenat da se što bolje upoznamo. Sada je glavni zadatak da napravimo dobru selekciju. Želim da formiram tim ne samo za ovu sezonu već za budućnost kluba, jer je poznato da ovoga puta ne ostajem samo godinu dana. Ipak za dobre odluke treba malo vremena – rekao je Pešić.

Do povratka u Beograd Crvena zvezda će na Zlatiboru igrati tri prijateljske utakmice – dve protiv Slobode iz Užica i jednu sa OKK Beogradom. Potom slede turniri u Kraljevu i gostovanje Lukoilu u Bugarskoj, a generalna proba biće u Pioniru, nekoliko dana pre početka NLB lige i priemijernog meča sa Hemofarmom koji je zakazan za 8. oktobar.

Kada je reč o pojačanjima, Pešić je istakao:

-Želimo da dovedemo igrača koji će pomoći ovim mladim momcima da budu bolji. Ali ponavljam, okosnicu tima već imamo i želim svima da pružim šansu da se dokažu. NLB liga će ove sezone biti je jača nego ranije. Iako još ne može da se poredi sa španskom, ima potencijala da dostigne taj nivo.

Pešić je potom objasnio razloge za odustajanje od traženja vajld karte za učešće u Evro kupu:

Ovo je mlad tim, odlučili smo da je za igrače bolje da prve sezone igraju samo domaća takmičenja. Kada budemo igrali samo jednu utakmicu nedeljno, ugovaraćemo neke prijateljske mečeve kako bismo razigravali one mlađe igrače – zaključio je Pešić.

Повезане вести

13 comments

Leave a Comment