Moja Crvena Zvezda
Архива

Smederevo – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Naši fudbaleri danas imaju zadatak da povrate poverenje posle ispadanja iz evrope i loše partije u revanš meču u Renu. Robert Prosinečki se odlučio da izvede veoma ofanzivan sastav, posebno u veznom redu u kojem nema nijedanog klasičnog zadnjeg veznog

Sastavi:

Smederevo: Ranković, Milosavljević, Jeremić, Ognjanović, Mijović, Milosavljević, Žarković, Kovačević, Stojanović, Trujić,Ćeran

Crvena zvezda: Bajković, Tošić, Ćosić, Adi, Mikić, Dimitrijević, Evandro, Kadu(od 81. Kovačević), Borha, Lazović(od 88. Vešović), Kaluđerović(od 68. Mezenga)

Sudije: Dejan Santrač, Branko Pavlović, Milan Korajlija

Žuti Kartoni: Tošić, Evandro

Rezultat na kraju utakmice 1:0 za naš tim, ali je moglo biti dosta ubedljivije da su napadači bili prisebniji u važnim momentima. Crvena zvezda je od samog starta imala inicijativu i posed lopte, osim ako izuzmemo nekih 5 minuta na početku meča kada je sudija mogao da svira i penal za domaćina. Ipak to je bila napucana lopta koja je nehotice pogodila Dimitrijevića u ruku i na sudiji je da donese slobodnu procenu u takvoj situaciji. Nakon toga sledi povlačenje igrača Smederava i opsada „tvrđave“ od strane crveno-belih.

Prva velika i najveća prilika u prvom poluvremenu dogodila se u 20. minutu kada je Borha dobio fenomenalnu loptu u prostor od Evandra, izbegao golmana Rankovića, a onda sam iskosa promašio gol, u kojem su već svi videli loptu. Ipak samo spoljni deo mreže je pogođen.

U 26. još jednu priliku imao je Borha posle centaršuta Lazovića, ali nije uspeo glavom da prosledi loptu u mrežu. Neverovatno je kako ovog momka neće gol. Svaki potez koji napravi je fudbalski, ali lopta u gol jednostavno neće! Samo minut kasnije još jedna prilika za našu ekipu. Mikić je krenuo po loptu u prostor, golman Ranković loše intervenisao, a Mikić iz mrtvog ugla pokuša felšom da zatrese mrežu, ali je lopta prošla tik pored druge stative. U prvom poluvremenu se beleži još i slobodan udarac Evandra i šansa u kojoj se našao Lazović, ali je niti šutirao niti dodao saigračima.

U drugom poluvremenu je viđen još veći pritisak na domaćina i još veća razlika u posedu lopte. Već na samom startu tj. u 50. minutu, Lazović je postigao prvi i jedini pogodak na ovom meču i time rešio pobednika. Prihvatio je loptu Ćosića na desnoj strani, odlično prošao levog beka Smedereva Živkovića, a onda rutinski zatresao mrežu sa nekih 6,7 metara.

U nastavku meča nije bilo previše uzbuđenja a jedno od retkih desilo se u 74. minutu. Lazović je dobro prošao po desnoj strani centrirao, Borha dočekao loptu i iz prve šutirao, ali je bio izblokiran u psolednjem trenutku. Ipak šansa koju je imao Mezenga u 84. minutu spada u isto tako teške promašaje kao Borhin u 20. minutu. Bruno je primio loptu i odgirao ka Evandru na nekih 40 metara od gola protivnika, ovaj izdržao duel sa protivnikom i poslao odličnu loptu u prostor. Mezenga prihvatio loptu a onda sa nekih 15 metara šutirao dosta traljavo pored gola, iako je bio sam ispred golmana. Doduše golman u toj situaciji jeste zakačio loptu taman dovoljno da je skrene(nije bilo kornera), ali je Mezenga tu situaciju morao mnogo bolje da reši.

Do kraja meča viđene su samo još izmene i jedan neverovatan potez Evandra zbog kog je dobio žuti karton. Crvena zvezda je zasluženo pobedila ali se stiče utisak da bi to moralo mnogo bolje i efikasnije, bez vraćanja opte nazad. Istina nije lako igrati protiv vrlo defanzivne ekipe, ali s obzirom da je cilj titula, igra se mora popraviti.

Statistiku igrača možete videti ovde.

Повезане вести

81 comments

Leave a Comment