Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Кахвић погодио за победу

У викенду за нама је седам Звездаша на каљењу задужило опрему својих тимова, а истакао се млади Александар Кахвић, који је постигао погодак у дуелу са Новим Пазаром.

Младом репрезентативцу Босне и Херцеговине је било потребно само два минута да покаже о каквом играчу и стрелцу се ради. Снажни нападач је искористио прецизно додавање саиграча, те хладнокрвно савладао чувара мреже Пазараца и тако потписао победу свог тима од 3:1. Још један тријумф Звездаша на каљењу је забележио Милош Гордић, који је наставио са одличним партијама у дресу „Тракториста“. Млади чувар мреже је својим интервенцијама поново помогао свом тиму да дође до веома важног тријумфа над Вождовцем, који га је додатно приближио опстанку у елитном друштву. Раднички, за који наступа Едмунд Адо, је поражен од Јавора са 2:1, а момак из Гане је целу утакмицу контролисао ствари на средини терена и хируршки прецизним додавањима упошљавао своје саиграче и доводио их до изгледних прилика за гол.

У Првој лиги Србије су наступила два фудбалера која се кале у ОФК Београду – Лука Стојсављевић и Иван Никчевић. Стојсављевић је током целе утакмице успешно држао леву страну и није дозвољавао фудбалерима Графичара да преко његовог бока стварају прилике. Такође, имао је доста офанзивних задатака које је врло добро одрадио и задавао доста мука дефанзвцима „Графоса“. Са друге стране, Иван Никчевић је 35 минута неуморно пролазио по десном крилу и покушавао да својим лоптама креира саиграчима шансу за гол.

Од фудбалера који наступају у иностранству, победу је забележио Кингс Кангва у сусрету његовог Кортрајка са Ломелом. Он је одиграо свих 90 минута и током целе утакмице је мучио ривала, који није имао много простора за креацију, јер је мноштво покушаја зауставио управо момак из Замбије. Јегор Пруцев је одиграо целу утакмицу за Цеље које је ремизирало у сусрету са Радомљем. Покушавао је руски нападач по левој страни да направи проблеме противнику и у великој мери је успео у томе. Уносио је немир у дефанзивну линију ривала и константно претио сталним утрчавањима и кључним додавањима за гол шансу.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи над Вождовцем (2:1)

Лука Стојсављевић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Графичаром (1:1)

Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 88 минута у поразу од Јавора (1:2)

Кингс Кангва (Кортрајк) – 90 минута у победи над Ломелом (1:0)

Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у ремију са Калцер Радомљем (1:1)

Иван Никчевић (ОФК Београд) – 35 минута у ремију са Графичаром (1:1)

Александар Кахвић (Железничар) – 6 минута у победи над Новим Пазаром (3:1)

The post Звездаши на каљењу – Кахвић погодио за победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment