Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Рукометашице Црвене звезде спремно дочекују финале плеј-офа

Женски рукометни клуб Црвена звезда исписује најлепше странице у својој историји. После освајања Купа Србије на реду је борба за нови, још вреднији трофеј – титулу шампиона државе.

Први меч плеј-офа против Железничара црвено-беле даме одиграће у суботу на Бањици, док је реванш сусрет седам дана касније у Инђији. Тим поноводом Женски рукометни клуб Црвена звезда одржао је конференцију и позвао навијаче да у суботу испуне дворану и дају подршку девојкама у походу ка највећем успеху у историји клуба.

Десни бек црвено-белих, Сара Гаровић је прва узела реч.

Велики рад и труд су иза нас, оставили смо доста зноја током протеклих месеци. Очекује нас прави спектакл, а овом приликом позивам све навијаче да дођу на Бањицу и подрже нас у овом походу. Пут до финала је био узбудљив и да нам је неко на почетку рекао да ћемо се већ у првој сезони борити за титулу, не знам да ли би неко поверовао у то. Битно је да останемо мирне, да пратимо шта нам говоре тренери и уз мирноћу и квалитет доћи ће успех.

Средњи бек црвено-белих, Теодора Мајкић је истакла:

Слажем се са Саром да је тренутно мирна глава најважнија. Од августа се спремамо за ово, управа нам је поставила јасне циљеве, а то је освајање оба трофеја. Гледамо себе и успемерене смо ка нашој игри. Невероватан је осећај кад изађете на терен и чујете навијаче који стоје уз вас.

Насмејана Теодора Величковић се надовезала на саиграчице.

Последњих неколико месеци све мисли смо усмерили само ка утакмици и ономе што нас чека сутра. Имамо спој младих и искусних играчица, већина ће се борити први пут за овако важан трофеј. Куп је већ у витринама, али то је иза нас, сад су све мисли усмерене само ка титули и том историјском успеху. Свака утакмица је прича за себе, сваки противник је другачији, са Железничаром смо играле ове сезоне, али ово је сад нешто посебно и много веће. Нама је фокус на транзицији, брзина је наш адут, као и развијачње полуконтре и контре.

О условима у Црвеној звезди репрезентативни леви бек је рекла:

Овакву управу никад нисам имала, нити сам нешто слично доживела, а играла сам у многим клубовима у Србији. Права смо породица, оно што Милан Вујко и Бранислав Ненадић чине за нас је невероватно. У овој породици бих остала заувек.

Председник Управног одбора ЖРК Црвена звезда, Милан Вујко је на почетку сезоне преузео бригу о црвено-белим дамама и за кратко време направио шампионски тим.

Поносан сам на девојке, живимо као породица, имамо међусобно поверење и одатле долазе сви резултати које бележимо. Стрепња увек постоји, али то је позитивна трема која је нормална за сваког спортисту. Спремали смо се читаву сезону за ова два меча, девојке су сјајно радиле, фокусиране су само на рукомет и имам потпуно поверење у њих.

Први човек клуба је додао:

– Први трофеј у историји клуба је освојен, Куп је у витринама, сад је ред да подигнемо и шампионски пехар.

Шта је формула за успех у финалу?

– Да девојке буду своје, верују у себе и сигуран сам да ће успети својим квалитетом и енергијом да освоје дуплу круну.

Утакмица је беспрекорно организована?

Велико интересовање Звездаша и свих љубитеља рукомета ми даје за право да верујем да ће Бањица бити испуњена до последњег места и да ћемо сви заједно бити актери једног великог спектакла. Као клуб смо учинили све да ова утакмица буде организована на највишем нивоу. Сва деца која воле спорт и рукомет нека дођу у дворану и уживају у сјајној утакмици – закључио је Милан Вујко.

The post Рукометашице Црвене звезде спремно дочекују финале плеј-офа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment