Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда пала у Суботици

img_0662У сјајној утакмици и игри какву једно финале заслужује, одбојкашице Црвене звезде морале су да положе оружје пред екипом Спартака  у Суботици. Обе екипе приказале су одличну игру и да је нерешен исход могућ то би вероватно био најправеднији резултат вечерашње утакмице. Како то није могуће, наше девојке ће у среду морати да покушају да остану у финалној серији и врате је у Београд.

Спартак-Црвена звезда 3-2 (27-25; 17-25; 18-25; 25-22; 17-15)

У првом сету виђено је све лепо што одбојка може да пружи. Напетост, преокрети, сјајни потези, све то је забележно у сету достојном финала првенства Србије. Сам почетак првог периода припао је Звезди која је сигурном игром и преко расположене Јоване Стевановић дошла до предности од 3 поена (4-7), али је убрзо прорадио суботички тандем Раонић-Хелић и половином сета Спартак долази до прве предности (17-16). У тим тренуцима пријем црвено-белих никако није излазио на крај са сервисима Олге Раонић и смечевима Аделе Хелић, а предност “голубица“ је расла из минута у минут. Када се чинило да је све готово (24-21), на сервис је дошла Николина Лукић, а у нападу је фантастична била капитен Бјелица, чијим блоком Звезда долази до изједначења (24-24). Међутим, уместо да Звезда искористи пад у игри Спартака, десило се обрнуто. Две грешке звездашица на пријему донеле су Спартаку први сет (27-25).

Други сет је у потпуности припао Црвеној звезди. После почетне и једине предности Спартака (4-3) црвено-беле праве серију од 5 поена и од тог тренутка не испуштају конце игре из својих руку. Суботичанке су само у једном тренутку успеле да приђу на 2 поена заостатка, али је Звезда после тајм-аута Ратка Павличевића заиграла још агресивније, па се разлика само повећавала у корист нашег тима. Сјајна у нападу је била Бјелица, Кецман и Лукић су стабилизовале пријем, а коначно су на шампионском нивоу били сервис и блок, па је крајњих 8 разлике прави одраз дешавања на терену.

Звезда је и у трећем сету одржала висок ниво игре и заслужено дошла до предности од 2-1. На самом почетку играло се поен за поен, а кључни тренутак у овом периоду  догодио се када је Љубица Кецман дошла на сервис и везала 5 поена (10-16). Ту предност тим са Маракане није испуштао до самог краја и коначних 18-25.

Невероватан четврти сет! Током већег дела игре Црвена звезда је имала предност од 3 и више поена коју је одржавала до саме завршнице. Поново су звездашице биле сигурне на пријему, а у нападу су Бјелица и Кецман пробијале из свих позиција. Чинило се да ће Београђанке лако привести утакмицу крају и вратити брејк из Шумица, међутим, у завршници сета после неколико грешака црвено-белих Спартак топи предност Звезде и долази до потпуног преокрета (22-21), а тренер Павличевић је био приморан да узме други тајм-аут у кратком временском року. На крају ни то није помогло Звезди, пошто је Спартак дошао до 25-22.

Ако је претходни сет имао преокрете, онда не постоје речи којима би се описао пети. Чинило се да је Звезда психички пала, низали су се поени Спартака, а у редовима нашег тима није било никога ко би зауставио кола која су кренула низбрдо. Суботичанке су лако дошле до 11-7, публика је већ почела да слави, а онда један блок Звезде отвара серију поена и као дланом о длан црвено-беле долазе до меч лопте (14-15). Шта се тада десило у главама наших девојака вероватно не знају ни оне саме. Уместо да дотуку грогираног ривала, праве грешке несвојствене себи, Спартак поново долази до предности и осваја сет и меч (17-15).

У редовима нашег тима најефикаснија је била Ана Бјелица са 33 поена. Следећи меч се игра у среду поново у Суботици, а наш тим мора да тријумфује како би задржао шансе за освајање титуле, јер Спартак сад води 2-1 у серији.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

Aleksa_Delija апр 24, 2013 at 11:14

Stvarno se sasavi ako mislite dace Spartak biti sampion…Sledece dve utakmice po 3-0 za Zvezdu i cao…Zvezda je to namerno pustila zbog neizvesnosti a i prodajnosti ulaznica ako dodje do pete utak.zARADICE SE PARA NA KARTAMA,SVAKO CE DOCI GLEDATI ZADNJI MEC…jEL NIJE TAKO…

Reply
KALIO GULIĆ апр 23, 2013 at 11:38

i ja sam se prevario misleći da je odbojka jedina bez kompleksa u cijelom SD CZ,sada sam 99% siguran da cure neće osvojiti titulu,a samo još fali da grobari večeras pobjede pa da i oni preokrenu.a svi smo već vidjeli dve nove titule!?

Reply
INĐIJA апр 23, 2013 at 14:30

Kad su poceli pacovi da se kote na ovom sajtu?
Ocemo deratizaciju sajta, oooo banuj ih sve….admine banuj ih sve, banuj ih sveeee….ooooo banuj ih sveeeee….

Reply
Zvezda Velikan апр 23, 2013 at 09:03

Gledao sam utakmicu, i mogu da kazem bruka jedna kakav su bespotrebni pad dozvolile zvezdasice, umesto da dotuku rivala! Spartak je ekipa ispod svakog proseka, mogu na momente da odigraju solidno i to je to,a Zvezda dozvoljava da prilikom jedne sumnjive lopte zbune se i prosto dozvole rivalu da ih dobije…
Ne moze to tako, morate da imate cvrst karakter, nema nikad predaje, nema…
I pored svega, apsolutno sam siguran da ce devojke razbiti Spartak u naredna 2 meca!!!

Reply
Божа апр 22, 2013 at 22:48

Све једно, наше девојке ће опет бити шампионке!!!

Reply
Dejan CZ апр 22, 2013 at 22:26

jbg, ali ipak osvajamo 100%

Reply
Ivana апр 22, 2013 at 21:35

Ja i dalje verujem u naše devojkee :))

Reply
INĐIJA апр 22, 2013 at 21:29

Bice cupavo.

Reply

Leave a Comment