Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Јанковић: “ Од првог дана и снага и тактика“

image (1)За тренера Црвене звезде Александра Јанковића, нема одмора. Док његови играчи ситно броје дане до почетка припрема, млади стручњак свакодневно на стадиону у Љутице Богдана прави планове како да најтрофејнији српски клуб у пролећном делу сезоне заблиста и оправда деценијама уназад познату крилатицу „Звездино пролеће“. Прозивка је заказана за девети јануар на Маракани. Приликом одласка на зимску паузу сви играчи су добили програм индивидуалних тренинга чијим придржавањем би требали лакше да поднесу жесток дрил који их очекује у Турској.

„У среду почињемо са радом. Одрадићемо тренинг, а за 10. и 11. јануар заказана су тестирања која треба да нам дају увид у тренутну спрему сваког играча појединачно. Играчи ће у Ребуплички завод за спорт на Кошутњаку ићи подељени у две групе. Мерења ће се одржавати у преподневним часовима, а тренинзи поподне. Дан касније, односно 12. јануара тренираћемо сви заједно на Маракани, а затим у недељу, 13. путујемо у Турску на прву фазу припрема„, изјавио је Јанковић.

Прва фаза припремног периода трајаће до 28. јануара и управо ове две недеље најтеже ће пасти Звездиним првотимцима. Акценат ће бити на стицању физичке снаге и кондиције, а искуства старијих играча које је Јанковић припремао у сезони 2007/08 нису нимало „пријатна“.

„Одиграћемо три припремне утакмице током прве фазе, од којих ће два меча бити са лакшим и један са тежим противником. Сви играчи ће добити подједнаку шансу. Знам да ће играчима бити тешко, али мора тако, јер модеран и озбиљан фудбал подразумева жесток ритам током целе утакмице и много трчања. Такође, од првог дана радићемо на физичкој снази, али и на техничко-тактичком уигравању. Тренинзи ће бити тако конципирани да сви елементи буду испреплетани од првог дана„, истиче Јанковић и додаје:

„У свом првом мандату на Маракани, након одрађених жестоких припрема, ниједан играч током припремног периода и током наредне полусезоне није пропустио ниједан тренинг. Добра физичка припремљеност такође смањује ризик од повреда„, истакао је шеф струке црвено-белих.

Као што је раније најавио, Јанковић планира да у Турску поведе и неколицину фудбалера из Омладинске школе.

„Путоваће укупно 26 играча, а у договору са Директором Омладинске школе Срђаном Васиљевићем и тренером омладинаца Каплановићем одлучићемо који су то играчи својим играма, али и понашањем што је веома битно, заслужили да путују са првим тимом„,закључио је Јанковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

17 comments

rille83 јан 4, 2013 at 11:48

Ma ajde bre tisina o Dzaji. Mi nemamo pravo da o njemu bilo sta pricamo jer je on sebe dokazao a mi sebe pokazali kada smo ga oterali i licno MI sj.ebali klub! I otkud to da on ne zna ili se mesa nekome!? Pa u vremenima kada je navijace najmanje zanimao prelazni rok sve je bilo idealno,taj isti dzaja je tada dovodio anonimuse za koje nam je trebala obavestajna sluzba da bi saznali ko su i odakle su a isti ti igraci su odlazili sa marakane kao igracine,zato cutimo i pustimo coveka da radi kako je radio kao u najlepsim danima. I daj bre batalite medije,puste nam par tekstova o nekim strancima i vi se ovde koljete,ovo je mesto gde treba da postoji dogovor,poverenje a ne da nasedamo na grobarsku ljubomornu provokaciju jer oni izgleda bolje od nas znaju ko je i sta je dzaja pa su odmah krenuli da ga crne,sputavaju a nazalost mnogi zvezdasi im se i pridruzili sto mi je totalno nerazumno!
A ti sto se kladis u 100 evra,pa ne znam sta bi ti rekao. Ili si neki internet navijac i to samo za vreme pobeda ili si grobar cim na to tipujes. Dzaja je tolka ljudina da ovog puta nece dozvoliti da ga MI klosari teramo i opet sve sj.ebemo,verujem ako vidi da ni on ne moze da popravi ono sto smo MI us.rali otici ce sam. A ja ga nikada necu terati,kajem se i sto sam onda samo dao podrsku za nove ljude,to mi je jedna od najvecih zivotnih gresaka. Verujem samo njemu i samo ono sto on kaze verujem,kakvi kuriri,ruznali i bakraci,njih mi je dosta bilo ovih 7,8 godina hocu da podrzim i verujem nekom ko cuti i radi i niko ne zna kakav mu je sledeci potez! I ODMAH DA PORUCIM UPRAVI,Ne pokrecite fondaciju jer evo vidi se da ce to propasti jer pravi zvezdasi ne postoje,samo su na recima jaki i kada su ulazi besplatni ili se titula slavi. Bruka,sramota,jad,tuga a najtuznije je sto bas takvi nesto se.ru o DZAJI!!!!!

Reply
marko bl јан 4, 2013 at 01:24

jankovicu samo prestani da teoretises fudbal i pokazi se na terenu kako igra ekipa..prestani da kenj..

Reply
Milan јан 3, 2013 at 21:48

Joj,ja kad pročitam riječ „dril“ stresem se k’o toplomjer :facepalm:
Samo se nadam da će posle ovog moći da trče,a ne ko posle prethodnih drilova da se vuku k’o babe na terenu ❗ SRPSKA NAVIJA ZA ZVEZDU!

Reply
Nikola јан 3, 2013 at 21:48

http://www.mozzartsport.com/vesti/zvezda-spremila-vizu-ali-ne-i-ugovor-za-kuevu-brazilci-kvare-posao
brate kunem vam se pocu tamo i je*ati mamu svakome clanu iz „Radne Grupe“ jer doktor od Stojadinovica nam je nasao tri doktora od igraca medju kojima je najbolji Kueva koga zovu Volkot a nije on tolko jeftin niti mu je plata mala nego je Stojadinovic strasan menadzer i rekao mu je da zvezda pravi projekat bice evropa bonusi i ovaj oce ali oce i ugovor vec dva pojacanja su otpali Dzajic se preserava oce Gribica kojega je kao sto je i sam rekao gledao samo protiv OFK beograda i on je dosao iz Mogrena u Olimpijakos i oni ga salju sad u OFK-u onda ce onamo pa ovamo a ovaj oce da ga dovede,moze nas izvuc ali to nije njegov posao i ako ne dodje i ova masinicu ODROBIJACU IH !!

Reply
rille83 јан 4, 2013 at 05:40

A ja ti se kunem budes li jos samo jednom rekao ruznu rec za DZAJICA i nastavio da verujes i nasedas na novinarska s.ranja majke mi naci cu te i polomiti te ko pi.cku,balavce jedan!!!!!

Reply
Realan јан 4, 2013 at 08:21

Aj u sto maraka da ce te tog istog Dzajica svi da pljujete dogodine u ovo vreme.

Reply
Nikola јан 4, 2013 at 09:56

alo bre ja neznam zasto ste vi toliko naseli na Dzajica jeste bolji od Lukica ali znajte da smo istog Dzajica mi cerali iz kluba to znaju stariji navijaci , druga stvar rile83 rekao sam da se Dzajic preserava sto je i istina oce da kupi Grbica kojega je gledao jednu utakmicu ,propala nam dva pojacanja od Zorana , i to nije njegov posao da on kupuje igrace znase sta je ciji posao 😀

Reply
Nikola јан 4, 2013 at 15:45

evo sad i Kueva za koga je nas trener rekao da takvog igraca nema otisao je u drugi klub http://www.smedia.rs/sport/vest/70393/fk-crvena-zvezda-kristijan-kueva-fk-ponte-preta-Umesto-crveno-belog-Peruanac-Kueva-oblaci-crno-beli-dres-FOTO.html , mogu samo da se zahvalim Dzajicu i ostalim seratorima koji su usporavali ovo , mjesto da se igraci dovedu sto prije kako bi odradili pripreme i afirmisali se oni ovako !

roki јан 3, 2013 at 21:42

Sve se moze sa dobrim protivnicima. Evo na primer ja sam prosle godine bio pionir i igrao ligu Vojvodine. Cilj je bio opstanak u ligi, a mi smo na polusezoni bili od 16 ekipa negde 13-14. Onda su dosle zimske pripreme gde nas je trener „ubio“. Nismo znali gde se nalazimo na treninzima i kad su se zavrsile pripreme i pocela druga polusezona niko nam nista nije mogao. Zavrsili smo 9. na tabeli, a kada bi se gledala samo druga polusezona bili bi smo medju prvih 5 ekipa. Zato udri ih Sale, nemoj imati milosti, neka istrpe sad ovih mesec / mesec i po dana priprema, pa kad krene liga nece nam niko nista moci i svi cemo biti srecni. Ajmo Zvezdo!!!

Reply
roki јан 3, 2013 at 21:42

E zeznuo sam se na pocetku, hteo sam napisati „Sve se moze sa dobrim pripremama“ , a ne protivnicima hahaha 😀

Reply
jedan:DEVET јан 3, 2013 at 20:46

jel to onaj aleksandar janković koji nas proseto bose po trnju 0:3 od vose 0:3 od spartaka 1:3 od ofk

Reply
madness2233 јан 3, 2013 at 19:50

NIsta od ovih iz j.amerike,dovesti predraga luku i nekog stopera sto pre,a onda ako nesto iskrsne do kraja januara bice dobro,ako ne..sta je tu je

Reply
Optimista јан 3, 2013 at 19:44

I sad samo udri, udri, udri… Kad padnu na noge ti udri i dalje… Zvezda je ovo, nije ovo pasnjak da pasu travu, da gledaju frizura da im se ne pokvari… Ko tako ne moze VANKA! ❗

Reply
nn јан 3, 2013 at 19:36

Ma sigurno svakako 😀 samo gurajte:)

Reply
milos јан 3, 2013 at 18:20

Mi smo svi dileje, a ti si pametan?! Ekipa ti je slabo fizicki pripremljen, a dobili smo sve utakmice u drugom poluvremenu?!?!?!?!?!Bre smejao sam se uvek Zivadinovicu, pa on je za sve vas Murinjo

Reply
Žile јан 3, 2013 at 17:57

…одлучићемо који су то играчи својим играма, али и понашањем што је веома битно, заслужили да путују са првим тимом…neko bi trebao da upita gospodina koji sedi na našoj klupi misli li da li je on svojim znanjem,učinkom i ponašanjem zaslužio da bude u Crvenoj Zvezdi?

Reply
@Žile јан 3, 2013 at 18:56

I zasto ti sad treba to,kad se zna da ce Jankovic biti trener do daljnjeg ? Nema potrebe vise pricati na tu temu…

Reply

Leave a Comment