Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ОК стартује у Лиги шампиона

После вишемесечних припрема, одбојкашице Црвене звезде, дочекале су старт ЦЕВ Лиге шампиона 2013. Црвено-беле ће у елитном европском клупском такмичењу играти трећу сезону у низу, овог пута у Групи Ф где за ривале имају азербејџанску Локомотиву Баку, пољску Факро Мушину, односно руски Динамо из Москве.

Први меч у Групи Ф ЦЕВ Лиге шампиона 2013. Црвена звезда игра у уторак, 23. октобра. У дворани Шумице, од 18 часова угостиће азербејџанску Локомотиву Баку. Тим поводом у прес центру Спортског друштва Црвена звезда одржана је конференција за новинаре на којој су своја очекивања изнели Мина Поповић и тренер Ратко Павличевић.

-Већ сам рекао да у Лиги Шампиона нема лаких противника, то су све реномиране екипе, имају велике могућности и све су то пажљиво бирани играчи. Ми јесмо млади, али у својим редовима имамо доста јуниорских и кадетских репрезентативки, али и пар сениорских. Ово такмичење је изузетна прилика да се таленат који ове девојке имају надогради, тако да знам да ће кроз Лигу шампиона ове девојке само напредовати – закључио је Павличевић.

После четири година паузе у ЦЕВ Лиги шампиона наступа и мушки тим Црвене звезде. Актулени прваци Србије такмичиће се у Групи Ц, против италијанског Трентина, француског Тура и пољског Кеђержина.

Црвено-бели прву утакмицу играју 25. октобра, гостоваће италијанском Трентину.

Први мечеви у ЦЕВ Лиги шампиона 2013. били су повод за одржавање конференције за новинаре у прес центру Спортског друштва Црвена звезда.

О очекивањима у Италији причали су Немања Јаковљевић, примач шампиона Србије тренер Душко Николић.

-Пред старт Лиге шампиона, морам да нагласим да смо ми феномен у том такмичењу, јер никада у Европи није наступала овако млада екипа. Што се самог такмичења тиче не бих да трошим речи, зна се да смо аутсајдери, налазимо се у најтежој групи. Гостујемо италијанском Трентину, који је пре три дана постао Светски првак и немамо право њима да претимо. Њихову екипу чине све сами репрезентативци и то лидери својих селекција – нагласио је Николић.

Други меч у Групи Ф црвено-беле играју 31. октобра, у Пољској, против Факро Мушине. Одбојкаши Црвене звезде ће 30. октобра угостити пољски Кеђержин.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Djolle окт 23, 2012 at 18:59

1:1! 27:25! Bravo devojke, idemoooo

Reply
Djolle окт 23, 2012 at 18:24

Izgubile su devojke prvi set 25:14 🙁

Reply
ssss окт 23, 2012 at 16:12

ajmo srecno pa dodjite do finala 😎

Reply

Leave a Comment