Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице стигле до прве победе

Дворана: „Ђачко игралиште“. Гледалаца: 200. Судије: Владимир Цветковић и Драгутин Ћук (обојица из Београда). Трајање меча: 77 минута.

ВАРАДИН: Малчић 5, Бакмаз, С. Јовичић 6, Рачић, Ј. Михајловић 9, Дивац 2, М. Михајловић (либеро), Бајат, Малешевић 6, Ј. Јовичић 8, Вулин 2, Гаљак (либеро). Тренер: Срђан Марковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић, Чанак, Маринковић, Поповић 11, Симић, Пушић (либеро), Војнић-Пурчар 5, Бјелица 14, Стевановић 9, Кубура, Кецман 7, Миловиц 5. Тренер: Ратко Павличевић.

Црвена звезда је у другом колу остварила први овосезонски тријумф, на гостовању Варадину у Новом Саду. У хали „Слана бара“ актуелни шампион се није много намучио.
Напротив, биле су изабранице Ратка Павличевића боље у свим елементима, а чак и поред чињенице да то није било баш на високом нивоу, домаће нису готово ни једног тренутка угрозиле Београђанке.

Гошће су боље почеле, па су на првом техничком тајм-ауту имале два поена вишка (8:6). Наставила је Црвена звезда у истом ритму, уз одличан блок у већем делу овог периода, што је разлику повећало на „плус пет“ (16:11). То је било сасвим довољно за мирну завршницу – 25:16.

Другачији ток је имао други сет. Тада су црвено-беле направиле велику разлику већ до првог техничког тајм-аута (8:3), али је уследио велики преокрет. Варадин се није предавао, користио је пре свега Звездину слабу реализацију напада, па су домаће на другом обавезном предаху чак повеле (16:15). Нису издржале до краја, „Ана Бјелица и другарице“ су подигле ниво игре, што је било довољно да се дуплира предност – 25:21.

Трећи, испоставило се последњи сет, личио је на онај уводни. Црвена звезда је стекла предност (8:5) и потом је само повећавала. Веч код резултата 21:11 за гошће било је јасно да ће сва три бода отићи у Београд. Најбољи поентер меча била је репрезентативка Бјелица (14), али уз не баш добру реализацију напада (44-11). Играчица утакмице без дилеме је била Мина Поповић, са 11 поена, уз напад 5-3, три блока и пет асова.

Извор: Званични сајт Wiener Städtische лиге.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Бранимир окт 22, 2012 at 18:56

Каква им је ово опрема? Откад Звезда игра у црним шорцевима?
Ниђе везе! Али, ајде, нека им буде.

Reply
VESICU ODLAZI! окт 22, 2012 at 09:58

Bravo devojke!Samo napred Zvezda

Reply

Leave a Comment