Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Изјаве пред пут у Белорусију

По многим оценама најбољи фудбалер Црвене звезде, Дарко Лазовић са нестрпљењем очекује да меч у Витебску почне. Месец дана напорних припрема сада треба преточити у добру игру и наставити са партијама из минуле полусезоне.

После тачно месец дана припремног периода могу да кажем да смо максимално спремни за почетак сезоне. Ужелели смо се такмичарских мечева. У Белорусију путујемо са јасним циљем да победимо, и уверен сам да уколико сви дамо свој максимум, да то можемо и да остваримо. Све зависи од нас и наше игре. Показали смо у протеклој полусезони колико вредимо и ако будемо концентрисани и испоштујемо договор из свлачионице, очекујем да већ у Белорусији завршимо добар део посла око проласка у наредну рунду квалификација – оптимиста је Звездина „осмица“.

Наговестио је током припремног периода у Словенији и на Златибору Милош Димитријевић да у новој сезони може да буде једна од најважнијих карика у систему игре Роберта Просинечког. Максимално физички спреман, са знањем и искуством које има, Чава би требало да буде покретач Звездине игре. У меч другог кола квалификација са Нафтаном, Димитријевић улази са уверењем да је наш тим много квалитетнији, али и да су у фудбалу изненађења могућа, и стога позива на опрез.

Прве утакмице у сезони су увек најтеже. Нема говора о потцењивању Нафтана. Дуго се спремамо за ове квалификације и сада имамо прилику да покажемо свима колико смо добро радили у претходних месец дана. Нема сумње да смо бољи тим од белоруског, али то морамо да потврдимо на терену. Драж фудбалa и јесте у томе да не побеђује увек бољи ривал и да је увек све могуће. Зато морамо да будемо максимално опрезни и сконцентрисани. Наш противник је скуп снажних појединаца који чине компактну целину и најјаче оружје им је скок игра и физичка снага. Међутим, ако ми спустимо лопту и будемо играли нашу игру, верујем да ћемо у реванш који се игра на нашем стадиону ући са повољних резултатом, односно победом – истакао је Димитријевић.

Фудбалери Црвене звезде пред себе су поставили високе циљеве у новој сезони. Један од њих је и пласман у Лигу Европе. На том путу први степеник је екипа белоруског Нафтана, освајач Купа бивше совјетске републике. Капитен црвено-белих, Никола Микић чврсто верује у квалитет својих саиграча и сигуран пролаз у следеће коло.

– Сваки почетак је битан. Очекујемо да направимо добар резултат у Лиги Европе, а да би то урадили морамо да елиминишемо Нафтан. Добро смо се упознали са њиховим квалитетима и манама, анализирали смо сваког њиховог играча појединачно, и слободно могу да кажем да нам њихов тим и стил игре нису непознати. Поновићу оно што смо моји саиграчи и ја већ неколико пута истакли, да се ради о снажном и дисциплинованом ривалу, који у својим редовима има много високих играча, и највећу опасност ће нам представљати прекиди – истакао је Микић и додао да је још рано причати о дешавањима у реваншу.

– Сконцентрисани смо само на меч у Витебску. Желимо да се вратимо са победом у Београд, па ћемо тек онда мислити на меч на Маракани. Једино што је сигурно јесте да ће стадион бити пун, да ће нас наши навијачи подржати, и да ће нам бити много лакше да дођемо до победе уз њих – закључио је Никола Микић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

8 comments

kkk јул 19, 2012 at 00:17

kad će otići ovaj mikić?

Reply
Marko BP јул 18, 2012 at 16:40

A dje Svetina izjava i njegovo ocekivanje? 😀

Reply
radenko јул 18, 2012 at 14:28

samo pobeda

Reply
Dzimo Morison:"Let the children play" јул 18, 2012 at 13:41

Oni vec misle da revans,na pun stadion i namerno nece pobediti ubedljivo da im ne bi u revansu Zvezdina deca uzela mesto samo ce mozda mali Savicevic debitovati,a ostali nece biti ni u protokolu kao sto nisu za ovu prvu utakmicu.

Reply
DS јул 18, 2012 at 13:31

Cava dizelas 😀

Reply
Mimi јул 18, 2012 at 13:26

bice tesno bice 0-3 🙂

Reply
era јул 18, 2012 at 13:26

Momci pokazite sutra da vredite!

Mustafa saucesce, iako ga ne zasluzujes.

Reply
Shole јул 18, 2012 at 13:08

Manje price,vise rada!

Reply

Leave a Comment