Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Јуниори у походу на Евролигу

Све је спремно за почетак Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре. Од 24. до 26. фебруара Београд ће бити прави кошаркашки центар с обзиром да ће угостити најперспкетивније екипе из региона и Европе. Осам тимова бориће се за једно место које води на Фајнал-ејт који ће се одржати у Истанбулу од 10. до 13. маја у време одигравања сенирског Фајнал-фора Евролиге. Осим Црвене звезде ДИВА у А групи такмичиће се Унион Олимпија, Алба Берлин (Немачка) и Мега Визура, док Б групу чине Партизан, ИНСЕП (Француска), Бросе баскет (Немачка) и Хемофарм. Утакмице по групама играју се у петак и суботу, полуфинале је такође у суботу у вечерњим сатима, док су мечеви за пласман yакаyани за недељу.

Утакмице ће се играти у халама на Чукаричкој падини, Баскет сити и Баскет ленд, а свечано отварање, као и дуел Црвена звезда ДИВА – Олимпија одржаће се у Пиониру. Церемонија свечаног отварања заказана је за 16 сати и 30 минута, док ће црвено-бели и љубљанчани снаге одмерити сат касније. Улаз у дворану Пионир биће бесплатан, а све ово биће предигра утакмици 19. кола АБА лиге између Црвене звезде ДИВА и Загреба.

Треба истаћи да се јунирски турнири под окриљем Евролиге одржавају десту годину за редом, а Београд је пети пут узастопно домаћин. Од ове сезоне Квалификациони турнири за јуниоре уврштени су и у званични календар Евролиге:

– Велика нам је част што Евролига препознаје труд и квалитет који овде годинама улажемо – почео је причу Давор Ристовић, директор КК Црвена звезда ДИВА и додао:

– Ово је сјајна прилика да видимо најталентованије играче из Србије и окружења на делу. Турнир у Београду је један од четири уз оне који се одржавају у Барселони, Риму и Каунасу, одекле победник иде у Истанбул на завршни турнир где ће се одлучивати о клупском прваку Европе у јунироскојн конкуренцији. Позивано све љубитеље кошарке да дођу у дворане Баскет ленд и Баскет сити и да подрже не само нашу екипу, већ и остале предстванике Србије. Гости из иностранства су већ стигли. Ту је Олимпија која годинама одлично ради са младим играчима, ИНСЕП је практично репрезентације Француске, састављена од играча који живе заједно у интернату где се и образују. Ту су и два најбоља немачка клуба Бросе баскет, који годинама игра Евролигу и Алба један од најбољих тимова Европе у последњих 15 година. Због свега тога чека нас јако узбудљив викенд – констатовао је Ристовић.

О такмичраским циљевима јуниорског тима црвено-белих говрио је тренер Милан Мандарић.

– Турнир је један од најпрестижнијих, а Црвена звезда је тим који може да се подичи чињеницом да је екипа за ово такмичење састављен искључиво од играча и нашег омладинског погона. Дакле, нисмо ангажовали никаква појачања за овај турнир са стране. Што се тиче наших амбиција, имамо велику обавезу да пробамо да одбранимо трофеј који је Звезда прошле године освојила. Надамо се макар финалу. О ривалима је доста речено Олимпија и Алба су се прилично појачали, а ИНСЕП је у ствари репрезентација Француске. Биће тешко, али сигуран сам и веома занимљиво – оценио је Манадрић.

Све додатне информације о Евролигином квалификационом турниру можете пронаћи и на званичном интернет сајту www.нијт-ккцрвеназвезда.цом .

Повезане вести

1 comment

delija86 феб 23, 2012 at 16:06

Srecno deco

Reply

Leave a Comment