Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет протутњала Подгорицом право до полуфинала плеј-офа АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет пласирали су се у полуфинале АБА лиге, пошто су у реванш мечу убедљиво савладали екипу СЦ Дерби 92:77 и тако са 2-0 решили уводну серију доигравања.

У другој утакмици од самог старта није било никакве дилеме, јер су црвено бели одиграли утакмицу чврсто и од самог старта наметнули свој ритам.

Ривал у полуфиналу биће екипе Меге која је победила Цедевита Олимпију 2-0

Меч у дворани “Морача” у којој су црвено бели одмах повели 6-0 и константно увећавали предност која је била двоцифрена већ на крају прве четвртине, има за наш тим више бенефита: у тим се вратио наш Никола Топић који је у првој четвртини ушао на терен и на крају је на паркету провео 16 минута и имао учинак од осам поена, два скока и једне асистенције.

Запажену епизоду имао је и Треј Томпкинс који је меч завршио са 11 поена и три тројке, али је заправо свако од играча имао свој допринос у убедљивој победи у утакмици у којој је наш тим водио и са 30 поена предности.

Меч у Подгорици остаће упамћен и по још једном јубилеју – наш капитен Бранко Лазић одиграо је 800. утакмицу у црвено белом дресу чиме је поставио још један рекорд који ће тешко бити оборен у годинама које долазе…

До победе је Црвену звезду са 17 поена водио Јаго Дос Сантос, 13 је имао Немања Недовић, а 12 је убацио Рокас Гедраитис, Треј Томпкинс је додао 11. Са друге стране Матео Дрежњак је убацио 19, а Никола Павлићевић 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ: Смарт 5, Теодосић 6 (3ас), Томпкинс 11 (5ск), Давидовац 5 (5ск), Митровић 6 (3ск), Лазић 2, Тоби, Боломбој 7 (5ск, 4ас), Недовић 13 (3ас), Гедраитис 12 (3ск),м Топић 8, Јаго 17 (4ас)

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР: Богавац 10 (3ас), Павлићевић 13, Вучељућ 2, Хаџибеговић 2, Баћовић 6, Ивишић 4 ((гск), Докинс (3ск), Дробњак 8 (3ск), Дрежњак 19 (3ск, 4 ас), Тодоровић, Капуста 6 (3ас), Мирковић 7 (6ск)

Екипа Црвене звезде Меридианбет биће домаћин у првој утакмици полуфинала АБА лиге екипи Меге, а тачан датум овог меча (због заузетости и Београдске Арене и хале Александар Николић) биће познат у наредним данима, о чему ће се клуб огласити пеко својих званичних налога.

The post Црвена звезда Меридианбет протутњала Подгорицом право до полуфинала плеј-офа АБА лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment