Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Каду: „Нисам се заситио Звездиног дреса“

Омалени везиста Мендеш Каду браниће боје Црвене звезде још најмање шест месеци. Бразилац је преломио у глави, и без обзира што прелазни рок на „истоку“ још увек траје, решио је да не мења средину, и да се посвати само фудбалу и испуњавању задатака које пред њега постави тренер Просинечки.

– Нема шансе да сада напустим клуб. На лето можда, али сада само мислим на Звезду. По завршетку сезоне, иза себе ћу имати још шест месеци добрих игара и биће ми лакше да пронађем нови клуб, а и прелазни рок траје дуже. Имамо одличну екипу, и нисам се заситио Звездиног дреса, хоћу још да га носим.

Мотив за још већу посвећеност тренинзима и раду, свакако је и велики број нових младих и квалитетних играча чиме је конкуренција у везном реду постала паклена.

– На почетку нисам играо добро, могло је много боље али последње недеље се поново осећам одлично. Физички сам добро спреман и једва чекам да почне првенство. Верујем да ћу на пролеће, односно већ против Спартака бити у правој форми. Минутажа ме не занима само желим да играм добро. Конкуренција је јака, али здрава, па због тога ни у једном тренутку не сме да буде опуштања, јер увек мораш да покажеш да си бољи – филозофија је Бразилца који је додао да не прави разлику између старијих и млађих играча, већ да је једини критеријум за место у стартној постави, терен.

– Тешко је сада рећи ко ће играти више, млади или ми искуснији играчи. Видећемо све кад почне првенство, и тим се управо најбоље искристалише кроз утакмице. Важно је да екипа буде здрава и да сви дамо максимум. Много је важније да побеђујемо као тим од тога ко ће играти.

Поред обавеза око постизања голова и асистирања, Каду има још једно задужење у Црвеној звезди. Tо је улога преводиоца. Обзиром да је прилично добро савладао српски језик, кад год затреба, помаже сународницима Пашеку и Евандру.

– Не смета ми таква врста обавезе. Док је Савио био ту превођење је било лакше. Када је он отишао, све је пало на мене и можда је мала неправда то што примам једну плату, а радим три посла. Дајем голове, асистирам и преводим – кроз осмех поручује Каду.

О условима током припрема у Турској има само речи хвале. Радује га што је због продуженог боравка у Анталији избегао велику зиму и снег, јер долази из другог климатског подручја, где снежне падавине и ниске температуре представљају праву реткост.

– Све је било супер. У Србији је био велики снег и за нас Бразилце би тамо било посебно тешко. Породица свакако није могла да буде са мном па је боље што смо били на Сунцу и на чистим теренима – поручио је дан пре повратка са Медитерана Мендеш Каду.

Повезане вести

8 comments

MILAN KG феб 23, 2012 at 16:43

da je mogao sigurno bih otisao u to sam ubedjen ali posto nije stigla adekvatna ponuda kojom bi bio zadovoljan i klub i igrac on je odlucio da ostane dokraja sezone treba dati prostora jankovicu pre nego njemu.

Reply
Miki Delija феб 23, 2012 at 16:20

Kadu,zelim ti puno zdravlja,srece i puno golova.I nemoj vise Evandru da dajes da sutira penale :)) Salu na stranu,postujem ovog igraca zato sto on postuje dres koji nosi.Mozda on nije najbolji igrac na svetu,mozda nekada nenamerno pogresi,mozda nekad nesto uprska ali cinjenica koja je nepobitna je da on postuje dres koji nosi-SVETI DRES CRVENE ZVEZDE!!!! Setimo se samo igraca koji su lose pricali o nasoj Zvezdi…Perovic,Vilotic i plejada dece koja su bila u nasem omladinskom pogonu…a onda sa druge strane stavite igrace koji su stranci i koji su bili u Zvezdi i uz Zvezdu i onda kada je bilo najteze-setimo se samo jednog Isaha,Gaja pa u krajnjoj liniji i upravo Kadua.Da imamo takvih 11 igraca koji postuju dres koji nose ja se ne bih uopste brinuo za buducnost CRVENE ZVEZDE!!!!!

Reply
escort феб 23, 2012 at 14:07

Jesenas je uz Lazovica bio nas ubedljivo najbolji i najkorisniji igrac. A ovi sto ga „teraju“ nemaju veze sa fudbalom. Zar mislite da je Robi glup da drzi u igri igraca koji je kako vi kazete los? Kadu je do povrede bio nas najbolji strelac i najbolji asistent, a to su cinjenice koje pobijaju svaki komentar od hejtera i pljuvaca.Da ne govorim o tome koliko se borio za klub i igrao i kad su mu neopravdano zvizdali…nikad nije kukao, cutao je i borio se i na kraju se izborio. Sedeo je na klupi dok su nam igrali Blazic i Guma, pa ga onda Pizon ubacivao da sam resi utakmicu!? Od kako je Robi tu, on i Laza igraju ODLICNO! Uostalom, Robi je jednom rekao da je Kadu najbolji tehnicar u timu, pa vi vidite….

Reply
Damir феб 23, 2012 at 14:01

Mi smo se tebe zasitili !

Reply
rille83 феб 23, 2012 at 13:59

I samo da kazem ono sta je mene odusevilo kod Kadua,Kaludjera pa i vilotica. Nijednom ali ni u jednom momentu nisam cuo od njih,u trnutku kada su vec bili na izlaznim vratima nije se racunalo na njih,nisam cuo da pricaju lose o klubu,treneru,da se zale i kukaju. Vilotic jeste pricao ali dok nije dobio suspenziju,kada je dobio onda medji rec nisu mogli d aizvuku od njega. Kolko smo samo pljuvali Kadua i Kaludjera pa da je neko drugi na njihovom mestu samo tako bi pravio frku i pravdao se kod medija a njih dvojica ni rec losu nisu zucnuli! Ok sada ceete reci sta ima da se zale kad su katastrofa bili,pa da ali i mnogi pre njih su bili uzas nad uzasima pa kada su sa pravom dobili sut kartu odmah su poceli da pljuju po klubu,evo samo jedan primer cu spomenuti SLAVKO PEROVIC!
Zato sto se tice odnosa prema klubu,dresu,treneru,igracima,upravi OVIM MOMCIMA KAPA DOLE!

Reply
Alex Krycek феб 23, 2012 at 18:34

Samo izostavi Vilotica…njegov odnos prema saigracima, a posebno treneru je sraman…gori je i od Slavka Perovica..

Reply
teocz феб 23, 2012 at 13:48

Kad ces vise da odes?!

Reply
rille83 феб 23, 2012 at 13:53

ne rise bre,nije vise tolko los. On nema mozda snagu ali pas i preglednost mu je odlicna.

Reply

Leave a Comment