Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Саопштење КК Црвена звезда

Поводом седнице Скупштине Удружења клубова Кошаркашке лиге Србије која је одржана у среду 21. септембра КК Црвена звезда Београд осећа дужност да јавност извести о неправилностима и непоштовању унапред прописаних правила које су се догодиле на поменутој седници Скупштине.

Избор новог председника Удружења клубова КЛС је нелигитиман и нелегалан и представља грубо кршење Статута у чему КК Црвена звезда није и не жели да учествује.

У другом кругу гласања кандидат за председника Удружења клубова је добио 22 гласа, а према Статуту Удружења клубова КЛС за доношење свих одлука неопходна је двотрећинска вечина, односно најмање 24 гласа. Међутим, уследио је нестатутаран предлог једног од представника клубова који није гласао у другом кругу „да будемо практични, да изаберемо председника данас. Ево ми ћемо дати наша два гласа како бисмо добили неопходних 24“! Овакав предлог је у потпуној супротности не само са Статутом Удружења, него са свим законима и правилима којима се уређује гласање. Ово је права иновација за коју се плашимо да се не примени и у Скупштини Србије после гласања када неки предлог не прође.

На бројна упозорења КК Црвена звезда да ће поновним гласањем бити прекршен Статут дошло је до новог кршења највишег акта Удружења клубова КЛС непринципијелним прегласавањем. Избор председника је нестатутаран, а самим тим и све одлуке са јучерашње Скупштине нису статутарне и као такве су неважеће. Удружење клубова на овај начин неће моћи да се региструје по новом Закону о спорту.

КК Црвена звезда жели да нагласи да се најоштрије противи грубом кршењу Статута јер то на најгори могућу начин нарушава озбиљност саме организације и води нас ка већ виђеним проблемима у неким другим спортовима и њиховим удружењима у Србији. Овакав начин рада неће допринети решавању проблема у Кошаркашкој лиги Србије.

У Београду 23.09.2011.                                            КК Црвена звезда Београд

Повезане вести

2 comments

Dark сеп 22, 2011 at 15:48

Danas je 22.09.2011, a u tekstu stoji: „У Београду 23.09.2011“ ?! 🙂

Reply
lukank сеп 22, 2011 at 15:07

trojj marfi_

Reply

Leave a Comment