Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki: „Sjajan rad na Zlatiboru“

Trening

Pod budnim okom stotina turista i uz veliku ljubaznost osoblja hotela „Palisad“ Robert Prosinečki, uz pomoć stručnog štaba, sprovodi u delo sve zamisli trenažnog rada na Zlatiboru. Treninzi Crvene zvezde obiluju interesantnim vežbama, uz mnogo trčanja i podizanja nivoa fizičke spreme.

– Postoji velika razlika u odnosu na zimski pripremni ciklus. Mislim da smo 30 odsto bolji nego što smo tada bili i sigurno je da ćemo još podizati spremnost ekipe. Trčanje i pluća su najvažniji za moderni fudbal. To je preduslov uspeha. Zato je sada sve na Srđanu Zirojeviću i njegovm odličnom radu. Ne sumnjam da ćemo spremni ući u sezonu, krajem jula – kaže Prosinečki.

Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku dobila Vinisijusa, Dimitrijevića i Mezengu. Prosinečki kaže da je zadovoljan takvim razvojem.

– Želeo sam igrače u veznom redu koji igraju fudbal, koji vole pas igru. Vinisijus i Dimitrijević to jesu.

Prosinečki je sa posebnom pažnjom govorio o ulozi cenatrfora.

– Stigao je Mezenga i moraće mnogo da radi da bi pokazao kvalitet u odnosu na Andriju Kaluđerovića. Vidim da mediji odavno prodaju Andriju ali on je naš najbolji strelac i sigurno je da će imati kredit da bude još bolji ovog leta i sledeće sezone. Tu je i Mezenga, bolji će igrati – samouvereno govori Zvezdin trener.

O predstojećim planovima prelaznog roka Robert nije želeo posebno da priča.

– Rekli smo nekoliko puta da se trudimo da u Austriju povedemo ekipu koja će igrarti sezonu. Dakle, želja svih u klubu je da u narednih sedam dana završe sve obaveze oko prelaznog roka. Radi se na tome i videćemo da li ćemo uspeti. Neću da pričam niti o željama niti o mogućim odlascima, jer nema potrebe, sve ćete videti kad se dogodi – kaže Prosinečki, koji je na Zlatiboru pod posebnom pažnjom navijača i simpatizera pa tako dnevno podeli stotinak autograma i slika se duplo više puta. – Šta ću, to je Zvezda… – kaže trener crveno-belih.

Повезане вести

15 comments

Comments are closed.