Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: ЖКК Црвена звезда – ЖКК Будућност

       Кошаркашице Црвене звезде у четвртак дочекују екипу подгоричке Будућности, у оквиру трећег кола Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.IMG_7280

Црвено-беле су у серији од четири узастопне победе (три у шампионату Србије и једна у регионалној лиги), и очекује их велики изазов против шампионки Црне Горе. Охрабрујуће делује чињеница да су се поред окоснице тима, Црвендакић – Тина Јовановић – Станаћев, на последњој утакмици у Шапцу разиграле и кошаркашице које нису биле у првом плану у досадашњем делу сезоне, као што су Марија Радовић и Ивана Бошковић, а ту су и стандардно добре Мирјана Бероња и Нина Ђоковић.

Екипа Будућности је пре неколико дана остала без репрезентативке Црне Горе, плејмејкера Јелене Шкеровић, која је прешла у Полковице из Пољске. То ће бити велики хендикеп за гошће из Подгорице, јер имају мали фонд квалитетних играчица у саставу. Узданица тима је српски центар Ана Радовић, до прошле сезоне играчица Вождовца, која је у прва два кола регионалне лиге бележила просечно 18,5 поена и 13 скокова. Ту је још Американка Ленкстер Хејли, затим Милица Деура, до прошле сезоне кошаркашица Партизана, и млади бек Божица Мујовић. Остале играчице Будућности нису имале велику минутажу у досадашњем делу сезоне.

Црвена звезда може до победе на овом мечу. Далеко од тога да је тим из Подгорице баук. Потребно је искористити дужу клупу и разиграти што више играчица, као и да се добром одбраном умањи учинак Ане Радовић, а ту је и предност домаћег терена.

Црвена звезда – Будућност

31. октобар 2013, четвртак

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš окт 30, 2013 at 17:25

Ma kakva Budućnost, to moramo rasturiti u param parčad! Zvezda je puno bolji tim, i idemo da osvojimo regionalnu ligu.

Reply

Leave a Comment