Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеТрансфери

Тејић потписао четворогодишњи уговор

5201267116267lu5z0088_headline

Још један играч из талентоване генерације Звездиних јуниора рођених 1995. године решио је да своју будућност веже за црвено-бели дрес. Веома перспективни крилни-центар Марко Тејић, који је пре само два дана прославио пунолетство потписао је први професионални уговор са Црвеном звездом Телеком.

Талентовани Ужичанин прошао је све млађе репрезентативне селекције, а овог лета је био на ширем списку јуниорске и репрезентације Србије до 19 година, али је због повреде био приморан да пропусти првенство Европе и света.

Тејић је висок 209 центиметара, има изванредне физичке предиспозиције, одличну кординацију и за своју висину веома је покретљив и скочан. Са црвено-белима потписао је уговор на четири године.

Прошле сезоне Тејић је са великим успехом играо за јуниорски тим где је на 18 утакмица Јединствене лиге просечно бележио 14,4 поена, 7,1 скокова и 2 асистенције по мечу. Такође, наступао је и у развојној лиги и то у екипи ФМП-а, али је због повреде играо на само четири утакмице. У развојоној лиги просечно је бележио 11 поена и 4,5 скокова по утакмици.

Током летње паузе Тејић јее заједно са Ристићем, Гудурићем и Ребићем тренирао у Будви са Дејаном Радоњићем, а од старта припрема прикључен је раду првог тима.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

Drobnjak iz auta!!! авг 7, 2013 at 13:40

Tokom letnje pauze Tejić jee zajedno sa Ristićem, Gudurićem i Rebićem trenirao u Budvi sa Dejanom Radonjićem, a od starta priprema priključen je radu prvog tima.

e pa za ovu informacijuvise sam se obradovao nego za bilo koje dovedeno pojacanje…svaka cast, na mladjima svet ostaje…

Reply
Zen авг 7, 2013 at 06:24

Bravo! Tako se to radi. Izvrsne predispozicije, talenat, samo još da se razvije i bezbedno pređe iz juniora u seniore, što je našim igračima uvek bio problem. Ima visinu, ali možda poraste još koji cm, a zadrži pokretljivost i skočnost. to bi bilo još bolje.
Srećno Marko!

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 7, 2013 at 01:00

Bravo! tako se to radi.:)
Neka ga neka bude 3 opcija i neka uci od Raska Katica i Bobija:)

Reply
Zvezdas S. авг 6, 2013 at 21:54

Odlicno,malo sam se bojo da nam ga lesinari menadzeri ne otmu ,kao Jankovica i Kaplanovica.Super sad jos da Ristic potpise u Novembru i onda ce biti sve ok. 😀 😀 😉

Reply
DSC|U авг 7, 2013 at 00:09

Kaplanovic je prodat Bajernu nije otet 🙂

Reply
JACZ авг 7, 2013 at 01:25

Kapa je otisao iz prostog razloga, a to je rad sa pesicem 🙂 poznajem ga licno iz istog smo kraja, cak smo jedno vreme i trenirali zajedno odnosno u istom klubu ( KK Maraton iz Jagodine) jos kao klinci ( iako sam dve godine stariji)… 🙂

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 7, 2013 at 01:56

Cela njegova familija sportisti:)

Reply
Darko Ča авг 6, 2013 at 20:32

Mali (pod znacima navoda) će biti ubica!

Reply

Leave a Comment