Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пораз у Крагујевцу (80:75). Исти противник и у полуфиналу

Црвена звезда се у последњем колу АБА лиге састаје са Радничким из Крагујевца. Обе екипе су практично већ обезбедиле пласман на завршни турнир, али је исход овог меча веома значајан, јер може директно одредити пласман на табели, тј. полуфиналне парове на завршном турниру.

 Како је раније најављено за Звезду неће играти Вук Радивојевић, због повреде, а према последњим информацијама на овом мечу неће наступити најбољи играч и капитен Црвене звезде Игор Ракочевић. Такође, због повреде прста, на овом мечу неће бити ни најбољег играча Радничког Александра Ћапина.

radnicki izvestaj

Иако се загревао, Игор Ракочевић ипак неће наступити на вечерашњој утакмици.

Прва четвртина: Прва два минута утакмице протекла су из веома чврсту игру обе екипе. Тренутни резултат 3:4 за Црвену звезду. После неколико веома неповезаних напада београдских црвено-белих, Раднички стиже до осетније предности, пошто стиже до серије 10-0! После тајм-аута Вукоичића Звезда је заиграла боље. Стиже до серије 7-0. Раднички води 13-11. Тајм-аут од стране Мирослава Николића. Сјајна рола Терико Вајта који постиже седам поена за редом, одличан је и Миљеновић, који уписује пету асистенцију. Скот постиже двојку за коначних 24:17.

Друга четвртина: Раднички наставља тамо где је стао, Бирчевић погађа за три поена. Одлична рола Савовића који постиже пет поена за 27-22. Радничкк у овим тренуцима игра веома неорганизовано у фази надапа. После једног дефанзивног скока, Црвена звезда креће у контру, али играчи Радничког праве неспортски фаул над Лазићем. Црвена звезда је из неспортског фаула успела да извуче само два поена. Звезда није успела да казни Раднички који је скоро 3 минута без коша. Пост прекида Мијатовић тројком. Црвена звезда очајна са линије пенала, тек 50%!  После серије тројки, Раднички води 36:29. Одлична завршница Радничког који на први већи одмор одлази са предношћу од 10 поена – 43:33!

Трећа четвртина: Нешто боље су отворили наши кошаркаши ову деоницу што се тиче офанзивне игре, али и даље доста проблема у одбрани праве играчи радничког у рекету. Касније се и наш шут опет вратио на старе проценте па домаћи доста лако одржавај предност од 6 до 10 поена разлике. Занимљиво је да су наши играчи добили чак три блокаде у овој четвртини од укупно 5 колико су их направили Крагујевчани. Борис Савовић који је дефинитивно најбоље расположен у нашем тиму погађа 2+1 и смањује на 5 поена разлике , а онда и Бранко Лазић погађа у наредном нападу тројку . Реазултатски заостака је на крају треће четвртине је само -2, иако је играч домаћих погодио тројку, судије је нису признале.

Четврта четвртина: Игра се кош за кош на самом старту последње деонице и то буквално без промашаја на обе стране. Поново је главни покретач био Савовић, али и Лазић наставља са сасвим добром партијом и полаже лопту после добре кретње за изједначиње. Први пут после доста времена наш тим је повео после тројке Симоновића у контра нападу за 62:59. Након тога као да су наши играчи стали и поново препустили лако играчима Раничког да постигну брзих 5 поена и преузму предност. Одлични Симоновић погађа још једну тројку у другом полувремену, али одмах стиже одговор на другој страни Стивена Марковића. Минут до краја а наш тим заостаје 3 поена. У наредном нападу после тајм аута Савовић губи лопту после лошег паса, а Еменинг погађа 2 слободна бацања. И опет је  Марко Симоновић својом четвртом тројком самњио на -2. нажалост после добре одбране на Стивену Марковићу нико није успео да стигне до скока, па је наш тим морао брзим фаулом да тражи своју шансу у овој завршници на 11 секунди до краја меча. Лош пас Симоновића користи Синовец и асистира саиграчу за закуцавање и крај овог неизвесног меча. 80:75

Најефикаснији играч у нашем тиму био је Марко Симоновић са 20 поена (8/4 за три), а одмах иза њега био је Борис Савовић са 19 поена (3/4 за три) и 7 скокова. За комплетан увид у статистику, кликните на слику испод.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

29 comments

Aleksandar Kotor мар 24, 2013 at 16:01

Ako je konacno reseno da finalisti f4 direktno idu u evroligu,to je mnogo bolja opcija za nas.Onako,Igokea kao prvoplasirana ,u polufinalu bi pustila bratsku olos partizana,a mi bi smo se prvo klali sa Radnickim pa sa grobljem.A ovako ,dobijemo Radnicki i dobar dan Evroligo

Reply
boban мар 24, 2013 at 19:31

od sledece sezone finalisti idu u evroligu…

Reply
Branimir мар 24, 2013 at 11:19

Не знам када ми се десило да навијам да Звезда изгуби. За Њено добро, чини ми се. Са Радничким можемо да играмо како хоћемо. Ту и постава: Цветковић, Лазић, Суботић, Симоновић, Самарџиски може да парира кандидату за Лигу Европе.
Упоредо сам пратио шта раде партизани против фењераша. Били су се укакили јер је на 5 минута до краја било само +2. Ипак, Пионир је био пун, радовали су се као мала дјеца. Слали су поруке вјерности и љубави према свом клубу. Не знам када сам им задњи пут позавидио. Осим када су нам отели Милка Ђуровског. (Шта партизанима можеш да завидиш? Вазда се рајиле, нико као они, гологузи и сиротани, без оца и без мајке, за дједа и не питај, али је њих и Кинеза милијарда.) Некада помислим да онај случајан кош у задњој минути против Цедевите, који је фрањевце оставио у игри, можда и није случајан.
Наш је задатак да уђемо у финале, а тако и у Лигу Европе, коју сви очекујемо. И ту је крај сваке приче, која се односи на све који Звезди мисле добро. Делије треба да науче лекцију да нису и не могу бити сами себи довољни и да Звезда не може да живи нити да чами у хладовини и дубокој сјени њихове гордости.
На Човићу и Управи је да наставе непогрешивим путем којим су пошли. А пут и посао је озбиљан и не трпи сентиментзалности. Лига Европе је немилосрдна. Критеријуми квалитета су постављени на много виши ниво него што имамо и представе о томе. Отимаћемо се за сваку побједу, а то су већ задњих година радили партизани. Селекција тима за вријеме Пешићевог мандата довољно је показала да ту није било играча за велике домете. Изузетак је Недовић, кога треба вратити. Од садашњег тима неспорни су само: Нелсон, Ракочевић, Савовић и Катић. Може се размислити о даљем ангажману: Скота и Брауна, под условом да тржиште буде неповољно. Остали немају шта да траже у европској Звезди: Цветковић, Суботић, Лазић, Смиљанић, Миловановић, Самарџиски, па и Симоновић. Нека играју у ФМП Радничком, нека се доказују и правим квалитетом докажу да заслужују високе позиције у европском тиму Звезде који мора постати константна вриједност.
На Ф4 је све могуће, осим што сам сигуран у Звездин пролаз у финале.

Reply
Kastro мар 24, 2013 at 11:45

Nije liga evrope nego evroliga

Reply
Kastro мар 23, 2013 at 23:36

Lazica, Cvetkovica i Samardziskog opet nigde nema. Ok su za sada jer igramo protiv ekipa sa kojima se mozemo nositi i sa 8 igraca, ali za evroligu ih definitivno trebamo menjati. Voleo bi da me neko od njih demantuje ali za prvu dvojicu nisam siguran jer celu sezonu kubure sa formom.

Reply
perus мар 23, 2013 at 23:53

to sto neko ne daje poene ne znaci da je u losoj formi. lazic je odlicno odigrao na vajtu, spustio ga na pristojnih 14 poena, koje je vecinom dao protiv simona i skota

Reply
Kastro мар 24, 2013 at 11:45

Ja njih nisam kritikovao i ni jednom osim protiv Sirokog nisam kritikovao ni jednog jedinog igraca, ali kazem da ovaj trio ne moze da igra Evroligu, tacnije moze, ali kako cemo proci, kao protiv Ulma ili Galate. Budite bar nekada realni, otvorite oci

Reply
Tuđman Franja Doživotna мар 24, 2013 at 12:07

Cvele je za mene definitivno razočarenje sezone.Ako se uzme u obzir da mu je ovo treća seniorska godina,slabo,vrlo slabo.90% utakmica završi sa indeksom u minusu.U odbrani se trudi,ali ima velikih problema sa ličnim greškama.U napadu još gore.Prvi pas(koji je onova košarke koju forsiramo cele sezone) takoreći nema,i u tim situacijama odlučuje se za trčanje,misleći valjda da je brži od pasa?!?Konstantno siluje loptu,u šutu (koji ga nikad nije ni krasio) je totalno izgubio samopouzdanje.Juče za 15 min jednu asistenciju…Svi su nam potrebni do kraja pa i on.Ali mnogo bolji nego do sada.

Reply
Kosovac мар 23, 2013 at 23:12

Mnogo se plasim F4 ,zato sto cela sezona se baca na to polufinale
samo da udjemo u finale posle sta bude , a imam osecaj da cemo lako u polufinalu ovo veceras igrali smo cisto da bude zanimljivo do kraja..

Reply
perus мар 23, 2013 at 23:09

odlicna igra savovica i brauna, kao i simona, koji je pun samopouzdanja i sutira kad god primi loptu. stvarno treba pohvaliti brauna, njegovo zalaganje, igranje visoke odbrane posle pik-end-rola, pa cak i presinga u nekim situacijama! realno, onakvu zelju bi imali samo navijaci da nas vlada ubaci 🙂 ima jos nekoliko utakmica do fajnal-fora, ali pozivam sve zvezdase preko drine da okupiramo laktase i da nas bude preko 3/4 hale, s kim god da igramo! ja zivim u zemunu i dolazim u da pobedimo i da zaigramo evroligu posle toliko godina! idemo delije, napred zvezda!

Reply
Oliver мар 23, 2013 at 22:37

Mi i Partizan cemo ici u Evroligu jer Igokea ne ispunjava uslove,cak ni Borik i ako ga rekonstruisu ne ispunjava.Nije fer prema Igokei,ali izigra ce ih evroliga.Sto se tice meca u Kragujevcu kao da su osluskivali sta rade komsije.Bice zanimljiv f4.Svi imaju sanse i raduje to da su svi srpski timovi.

Reply
I.V.A.N мар 23, 2013 at 22:26

zanima me samo da li idemo direktno u evroligu ili kvalifikacije ako udjemo u finale ?

Reply
Levi Brisac мар 23, 2013 at 22:30

Direktno 🙂

Reply
Aleksandar-MKD мар 23, 2013 at 22:13

Igrali smo onoliko koliko je trebalo, NAPRED ZVEZDO !!!

Reply
forza stella rossa мар 23, 2013 at 22:01

Mogli smo da dobijemo ovu utakmicu ali kao da nismo ni hteli….Valjda ce i Skot popraviti formu kroz domace prvenstvo,opet je imao lose vece.Mnogo fale njegovi kosevi.Sto se tice Samardziskog,nista novo.Promasen zicer Vukoicica!Valjda je i ovom nasem treneru sada jasno da Braun mora igrati,odnosno da je makedonac visak za nasu ligu.Slobodna bacanja i ne treba komenterisati…..opasno iritiraju cak i ovako prijateljskoj utakmici!Uz bolju formu i raspolozenog Rakocevica,ne bi valjda trebali da imamo problema sa Radnickim na f4.Jos ce i cela dvorana navijati za nas!

Reply
Laki мар 23, 2013 at 21:59

Mislim da je nesto mutno ovde 😀 nisu ni oni sisali vesla,bolje na Radnicki nego na Partizan plus ako igokea pobedi partizan ,mi i da izgubimo idemo u kvalifikacije jer smo bolji plasirani od grobara,,,

Reply
zoko мар 24, 2013 at 13:36

nezanosi se parizan ce biti glat u finalu,igokea je obezbedila evroligu ruku na srce sto su igrali igrali su nemogu dobiti partizan mi ce mo se tuci sa njima za evroligu i prstenje

Reply
Aleksandar Kotor мар 24, 2013 at 15:52

Igokea nije obezbedila evroligu,samo je finalisti obezbedjuju

Reply
zoko мар 26, 2013 at 15:30

Da,cuo sam a nije je obezbedila jer je evroliga nezeli tako da partizan sigurno ide direktno

Reply
Igor мар 23, 2013 at 21:47

Idealno dali su maksimum igrali posteno ne moze niko da nas optuzi za namestanje a ispalo je bas kako nam odgovara. ❗ ❗

Reply
Djoksonidis мар 23, 2013 at 21:41

Ako Simon ponovi 4 trojke u polufinalu- dobijamo sigurno! Uz Rakocevih 15-ak poena i jos jedno dobro Savovicevo izdanje ubedjen sam u finale! A tamo da konacno vidimo da li smo bolji od Igokee. Hocemo triplu krunu!!!
Zvezda oOoOoO

Reply
dexy122 мар 23, 2013 at 21:38

Mozda je ovako i bolje. Da je igrao Rakocevic taman bi nadoknadio ove poene. Mislim da je lakse dobiti Radnicki nego Partizan.

Reply
dexy122 мар 23, 2013 at 21:12

POBEDJUJEMO! 😀

Reply
... мар 23, 2013 at 20:55

Stvarno mi nije jasno,dal’ ovaj Vukojicic radi odbranu na treningu ili se zajebavaju? Sa Cvetkovicem samo gubimo vreme,nijednu tekmu ove sezone nije dobro igrao,a za Samardziskog mogu samo da kazem da je- DRVO!!!

Reply
Mile мар 23, 2013 at 20:41

Mislim da se steluje da igramo sa Radnickim iz Kragujevca.Ako bi gledao to sa navijacke strane onda je to odlicno jer bi cela hala bila zvezdina

Reply
pancevac мар 23, 2013 at 20:41

sva sreca pa nije namesteno 😀

Reply
pancevac мар 23, 2013 at 20:41

sva sreca pa nije namesteno 😀

Reply
Djoksonidis мар 23, 2013 at 20:31

Za sada samo Savovic na nivou, mada sa penala-ocaj! Tesko cemo pobediti bez Rakoca i Vuka. Jedino da Simona krene za tri!
Zvezda oOoOoO

Reply
Djoksonidis мар 23, 2013 at 20:03

Aaajmo,Brauneee,izdominiraj! Zelim musku borbu i derbi u polufinalu!
Zvezda oOoOoO

Reply

Leave a Comment