Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Смодиш у посети црвено-белима

Матјаж Смодиш
Матјаж Смодиш

Један од најбољих кошаркаша Европе у последњој декади, бивши словеначки репрезентативац Матјаж Смодиш, био је у посети Црвеној звезди ДИВА. Прослављени кошаркаш који је троструки освајач Евролиге посебно је био заинтересован за Прву спортску кошаркашку гимназију КОЛЕЏ.

Смодиш је у Железнику обишао едукативне капацитете Колеџа, упознао се са свим условима који су младим спортистима на располагању и мало је рећи да је био одушевљен.

– Овакав пројекат је дефинитивно врло позитивна ствар за све ученике који имају спротску перспективу, у овом случају кошаркашку. То је ствар која би требало још више да се развија и у другим земљама. Имао сам велику жељу да се упознам са начином рада у овој школи, инфраструктуром, спртским условима и морам рећи да сам заиста инпресионаран оним што сам видео – био је први коментар Смодиша.

На питање колико је овакав вид образовања, који је у потпуности прилагођен спортистима, важан Смодиш је рекао:

– Веома – без дилеме је рекао Смодиш и потом додао:

– Да сам ја имао овако нешто кад сам био млађи сигурно не бих занемарио школу због спорта. Са 14, 15 година нисам мога да знам да ли ћу бити успешан кошаркаш, зато би та ствар била идеална за мена. Сматрам да би и многи други спортисти били још успешнији да су имали овакву услугу, јер овакав вид школовања свакако представља праву услугу. Морам да нагласим да је образовање веома важне, чак важније од спортске каријере. Јер, успех у спорту дође и прође, образовање остаје за цео живот.

Бивши ас московског ЦСКА прокоментарисао је и састав Црвене звезде:

– Верујем да је Звезда на добром путу и да ће остварити пласман у Евролигу. Обично је у спорту тако, то је неко неписано правило да када кренеш лошије добро завршиш. Мислим да Звезда треба само да настви овим путем којим је кренула и биће врло успешна. Довођењем Игора Ракочевића, кога веома добро познајем, Звезда је свима показала какав интерес има и да је озбиљна у намери да нападне пласман у Евролигу. Сигуран сам да је Игору али и навијачима веома драго што је поново у црвено-белом дресу, а то је јако важно – закључио је Смодиш.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

6 comments

ALcaponeDeLiJa окт 19, 2012 at 17:32

Smodis,mogao bi ti u patike i dres Zvezde,bar godinu dana,jesi mator ali ne bas toliko mator?!

Reply
ALcaponeDeLiJa окт 19, 2012 at 17:35

Sad vidjo da je nesto malo povredjen,ali i povredjen on dosta vredi :),tek mu 33 godine

Reply
n окт 19, 2012 at 21:38

mladji od rakocevica 😆

Reply
Stankela окт 19, 2012 at 18:18

U kad bi mu gazda Čova ponudio ugovor.. :mrgreen: Vepar-kadar nevera 😯

Reply
PPCZ окт 19, 2012 at 20:51

Nemo’ da sekiramo komsije,iovako se zivi izedose od bolesti zvana „kompleksici“

Reply
Римкашикина окт 22, 2012 at 00:22

хаха,јбт… па звезда последњу титулу у баскету освојила на шљаци….

Reply

Leave a Comment