Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Свака сличност са 2022. је намерна!

Кошаркашки клуб Црвена звезда Меридианбет најавио је, то ради већ годинама, и радиће и даље, на демистификацији свих аномалија у АБА лиги, од којих се неке попут спиновања и притиска на судије дешавају већ годинама!

Да се ништа не мења показује и овогодишња финална серија која након вођства нашег тима од 2-0 у финалној серији, неодољиво по потезима које „вуче“ КК Партизан и до детаља подсећа на финалну серију из сезоне 2021-2022!

Подсећамо јавност која је у петак 17.05.2024.године видела наручену експертизу и вештачко дизање притиска пред 3.утакмицу, приликом вођства нашег тима од 2-0 и финалној серији шта се догађало тада, и неодољиво подсећа на ово сада… Морамо да укажемо као клуб да се неке ствари фрапантно подударају, а потези као увод у утакмицу су практично идентични!

Пролеће 2022.године…

Финална серија АБА лиге у којој је КК Црвена звезда имала предност домаћег терена ишла је наизглед „нормалним“ током уз стандардне претње о напуштању терена, до завршетка друге утакмице у којој је Црвена звезда повела са 2:0 у тој серији и „одбранила“ домаћи терен.

Вештачки изазван инцидент на крају те утакмице, након кога је КК Црвена звезда оптужен да је лоше организовао утакмицу, иницирао је сукоб некадашњег играча ККП Матијаса Лесора са делом трибине, пре тога и отворене провокације попут средњег прста капитена те екипе Кевина Пантера…Све у служби припремања атмосфере за наредну утакмицу!

Морамо да укажемо (ако некоме још није јасно) да изјаве појединаца које су двосмислене и између редова као најава утакмице број три ове серије – неодољиво подсећају на пролеће 2022.године! По делима и речима! Почев од дивљачког ударања и дављења Џејмса Нанелија према играчу КК Црвена звезда Стефану Лазаревићу…на које у среду на срећу нико није реаговао!

У даљем тексту свака сличност са дешавањима 2022.године и сада, су очигледно, намерне!

И тада као и сада, огроман притисак на судије постоји још од тренутка када је објављен списак судија за прву утакмицу, и вршио га је тада (врши и данас) директор Партизана Зоран Савић. Претње су настављене одмах и после друге утакмице, овога пута преко првог човека ККП Остоје Мијаиловића који је претио руководству лиге (пролеће 2022);

Додатно „уље на ватру“ донео је три дана касније током маја 2022.године и један текст са видео снимцима који би наводно требало да документује спорне одлуке на штету КК Партизан. Звучи познато? Ту врсту „независне“ експертизе урадио је тада Сретен Радовић, хрватски судија који је још раније означен од стране КК Црвена звезда као човек КК Будућност који је уцењен својевремено афером у Подгорици која је могла да му уништи каријеру судије и чији смо „рад“ осетили током чувеног финала АБА лиге 2018.године.

И тада (мај 2022.године) и сада (мај 2024.године), ону праву „Експертизу“ коју су и тада и сада најавили добро обавештени медији (под утицајем КК Партизан) требало је да обави некадашњи српски судија Саша Маричић из Краљева, и део чувеног краљевачког судијског лобија? Звучи познато?

Пошто се неке ствари упорно и до детаља понављају, овом приликом подсећамо и јавност на званичан захтев за експертизу суђења у утакмици број 2 финала те године, коју је наш тим уз много „замки“ добио, али ће текст и замерке у захтеву за експертизу, подсетити да се многе ствари и детаљи из маја 2022.године нису променили, а исти проблеми муче АБА лигу и данас.

Захтев КК Црвена звезда за експертизу суђења (30.мај 2022.године):

„Поштовани,

КК Црвена звезда од Вас тражи експертизу суђења 2. утакмице финала плејофа АБА Лиге одигране 29. 05. 2022. у хали Александар Николић.

Сматрамо да критеријум суђења није био уједначен, и да је током утакмице промењен (код резултата 29:16), а у супротном би крајни резултат меча и победа наше екипе била изражена много већом разликом.

Посебно обратите пажњу на недосуђен неспортски фаул од стране играча КК Партизан Радета Загорца на Николи Ивановићу на 11 секунди до краја меча, чиме би и сама утакмица у том тренутку била и решена, па самим тим до свих дешавања након тога не би ни дошло.

Истовремено, користимо ову прилику да изразимо велику забринутост и захтевамо од Вас да превентивно делујете пред старт треће утакмице за коју су делегиране судије Матеј Болтаузер и судија Недовић.

Морамо овом приликом да Вас подсетимо да смо у више наврата били изузетно оштећени када су протагонисти и судије на нашим мечевима управо били Болтаузер и Недовић.

Господин Дожаи и Ви, били сте сведоци наших лоших искустава које смо имали са овим судијама. Подећамо на прошлосезонско финале где је као први судија Матеј Болтаузер директно утицао на резултат неколицином одлука на штету КК Црвена звезда (однос у слободним бацањима 34-17), као и свим дешавањима на другој утакмици полуфинала плеј офа ове сезоне у Љубљани где је однос слободних бацања у корист нашег ривала био чак 42-15? Један од судија на том мечу који је директно утицао на овакав однос али и на крајњи резултат је био словеначки судија Милан Недовић.

Због свега наведеног, захетвамо од Вас да превентивно делујете и спречите да до истих грешака и намерног лошег суђења двојице поменутих судија дође у утакмици број 3.

Срдачан поздрав….

КК Црвена звезда Меридианбет дана 18.05.2024.године пред нову утакмицу финала плеј офа, очигледно са старим проблемима који муче лигу, у којој су дивљале судије са „чистим биографијама“ попут Матеја Болтаузера и Сретена Радовића, а пратили их појединци попут Милана Недовића који су волели да се истичу на штету нашег клуба, а који ће судити трећи меч финала у недељу (на шта смо из приложеног као клуб указивали годинама уназад) – захтева само једно.

Да нам АБА лига и људи који су за то задужени омогуће нормално и фер судјење. Јер се по свим најавама, изјавама измедју редова, нарученим експертизама и текстовима, предрадњама…наслућује шта нам се спрема у недељу увече – а то нема везе са спортом!

КК Црвена звезда Меридианбет

The post Свака сличност са 2022. је намерна! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment