Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Пораз рукометаша у Црвенки

Рукометаши Црвене звезде нису успели да дођу до бодова на гостовању у Црвенки у 25. колу Прве Лиге. Домаћи тим је био бољи и током готово целог сусрета имао предност коју је одржавао до самог краја.

Већим делом првог полувремена се играло „гол за гол“ , иако је домаћа екипа била опаснија. Да се Црвенка не повећа разлику побринуо се и сјајни голман, Иванишевић, који је скинуо неколико ситуација „1 на 1“ и успео да одбрани пар врло добрих удараца играча у бордо дресовима. Наша екипа је из контри успевала да остане уз домаће све до 27. минута када је било 11:9 за Црвенку. До краја првог дела обе екипе су постигле по погодак, и на одмор се отишло резултатом 12:10 за Црвенку. Евидентно је било да су наши рукометаши биле деморалисани после пораза у Купу, и пад концентрације, прво капитена Живковића, а затим и Павића при извођењу седмераца је, испоставиће се био кобан по црвено-беле.

У другом полувремену ствари су почеле да бивају све горе. Црвенка је направила серију од чак 4:0, и дошла је у ситуацију да је постигла шест голова више од Звезде. То је, испоставило се, било довољно да бодови остану на северу Србије, иако се напи момци нису предавали. Успевали смо да направимо и неке мини-серије од по 3:0, али је домаћа екипа то лако анулирала. Да се приметити и необјективност судија, који су, поготово у другом полувремену доста навлачили на страну домаћина.

Након овог пораза и чак шест одузетих бодова због дуговања према некадашњим играчима, наш клуб је у незавидној позицији на табели, обзиром да се приближава опасној зони пет кола пре краја лиге.

Најефикаснији у нашим редовима био је левокрилни нападач Бобан Живковић са осам постигнутих голова.

Црвенка – Црвена звезда 27:23 (12:10)

Дворана: „Слободан Чиле Мишковић”. Гледалаца: 1.000. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвенка Јафа 4 (4), Црвена звезда 5 (3). Искључења: Црвенка Јафа 14, Црвена звезда 8 минута.

ЦРВЕНКА ЈАФА: Витас (11 одбрана, 2 седмерца), Манојловић, Ковачевић, Радоњић 1, Јоловић, Славуљица, Рачић, Гуглета, Николић, Мирић, Ђуровић 4, Проле 13 (9), Грујичић 1, Милић, Холперт 1, Станковић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Иванишевић (10 одбрана ), Косановић (1 одбрана), Живковић 8 (2), Милошевић 2, Шљиванчанин, Ољача 1, Павић 5, Пушица 1, Шотић, Томић, Петровић 1, Ћирић 3 (1), Давидовић, Анђелић 2, Брајовић, Милутиновић

(статистика: „Журнал“)

После пораза, добили смо изјаву од тренера Ненада Пернучића, који је рекао:

После пораза у Купу нисмо могли психички да се вратимо, и мислим да је то једини разлог због којег смо остали без бодова. Ипак, мишљења сам да се у клубу добро ради, и да ће све доћи на своје место.“, шефа струке црвено-белих смо питали да прокоментарише игру и пораз у Купу, где је Звезда, подсећамо, поражена од Спартака. Ево шта нам је он одговорио: „Шта рећи, заиста смо се добро припремали и радили за ту утакмицу, али нажалост нисмо имали дан. У првом полувремену смо добро играли, али у другом смо из несхватљивих разлога стали и допустили противнику да нас избаци.“

Утакмици присуствовао: Немања М.

Повезане вести

2 comments

Igor апр 22, 2012 at 12:33

EEE nekad smo je***i sektaše kako smo hteli i osvajali po 3 godine za redom i nisu mogli 3-4 godine da nas dobiju, a sada nemaju nijedan poraz u ligi, a pogledaj nas…. Šta li je sa SD CZ da mi je znati….

Reply
kkk апр 22, 2012 at 10:53

to je glavni problem. bez para nema ni uspeha. na žalost rukometna sekcija našeg sportskog društva je u najtežoj situaciji. nadam se da će uspeti da sačuvaju prvoligaški status.

Reply

Leave a Comment