Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Саопштење за јавност УО МРК Црвена звезда Примобет

Поводом дешавања на утакмици 2. кола плеј-аута СРЛ Србије у Лесковцу одиграној између РК Дубочица 54 и МРК Црвена звезда Примобет, током које је наш тим донео непопуларну одлуку о повлачењу екипе са терена пре њеног завршетка, у обавези смо да се обратимо јавности.

У току саме утакмице, као и на полувремену, спортски директор Огњен Кајганић и тренер екипе Недељко Матић, у више наврата упозоравали су судије и делегате на несанкционисање прегрубе игре од стране противничких играча, што се дешавало и на претходним утакмицама са истим актерима, а све у жељи да заштитимо наше играче и игру уопште.

У 44. минуту утакмице, после изузетно грубог фаула над пивотменом Црвене звезде Душаном Андрејевићем, повређено му је око. Да не би дошло до ескалације ситуације на паркету и како би спречили настанак потпуног хаоса услед пристрасног суђења арбитара, а пре свега ради заштите здравља играча, били смо приморани на овај потез, који сматрамо јединим исправним у датом тренутку.

Такође, желимо да упознамо јавност са догађајима током утакмица Црвене звезде где је правду делио исти судијски пар. Након утакмице 9. кола СРЛ, одигране 11. новембра 2023. године у Лесковцу, играч Црвене звезде Михаило Шљукић је после грубог фаула завршио у Ургентном центру са дијагнозом потреса мозга. Исти судијски пар наставио је са пристрасним суђењем на утакмици 21. кола СРЛ, одиграној 30. марта 2024. године у Каћу. То је кулминирало у среду, 17. априла на поменутој утакмици 2. кола плеј-аута у Лесковцу, када је Душан Андрејевић по доласку у Београд завршио у болници са дијагнозом повреде ока, хематомом и едемом на очном капку, а постоји опасност и од одвајања ретине (озбиљнијих проблема са оком). Нови преглед заказан је у понедељак, што за последицу има његово одсуство до даљњег.

Напомињемо да су на претходним утакмицама наши играчи задобили тешке повреде у више наврата, па чак и отворен прелом руке, а имајући у виду да је рукомет физички захтеван контактни спорт, свако дозвољавање преоштре игре сматрамо директним угрожавањем здравља играча.

Мишљења смо да је овоме допринело и лоше делегирање комесара за суђење, Владимира Николића. Свесни смо да су и судије људи и да долази до ненамерних грешака. Не правимо теорије завере и свесни смо да је рукомет захтеван спорт, па тако не желимо да мислимо да Иван Мошорински и Александар Панџић имају нешто против нашег клуба, али сматрамо да су због свог искуства морали боље да процене ситуацију и реагују.

Истовремено, напомињемо да од повратка у српски рукомет и доласка у Црвену звезду тренер Недељко Матић трпи веома некоректан однос од стране арбитара, што није у реду с обзиром на његове тренерске и људске квалитете, а и године стажа.

МРК Црвена звезда Примобет одржао је састанак Управног одбора на којем је једногласно подржана одлука спортског директора и тренера да повуку екипу са терена, и поред велике жеље играча да се врате на терен, како не би дошло до још горег сценарија.

Црвена звезда се труди да са свим клубовима има коректне и фер односе, самим тим и са судијама и да ради на промоцији рукомета као спорта, тако да не видимо разлог да се са разгласа пуштају песме које вређају наш клуб, као што се то десило у среду у хали у Лесковцу.

С обзиром на наведене чињенице, уверени смо да ће РС Србије адекватно реаговати, а све у циљу промоције рукомета и заштите играча јер ипак су играчи најважнији.

Спортски поздрав
УО МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ

The post Саопштење за јавност УО МРК Црвена звезда Примобет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment