Moja Crvena Zvezda
ОсталоХокеј

Mлади хокејаши одбранили трон

На турниру играча до 10 година који је одржан у италијанској Вал Гардени млади хокејаши Црвене звезде освојили су прво место и тако поновили прошлогодишњи успех.

Учествовало је пет тимова из Италије и по један клуб из Немачке и Словеније. Црвено – бели су у групи савладали немачки Клоштерзе и то убедљиво са 17:0, италијанске екипе Пустертал резултатом 15:1 и Меран 18:0. У финалу је савладан Блед из Словеније са 7:1. За најбољег играча проглашен је Страхиња Видовић, док је Андреј Радојчић најуспешнији голман. Посебно радује податак да прошле и ове године српски тим није претрпео ниједан пораз, а само једном је ремизирао.

– Победили смо убедљивије него прошле године. Имамо перспективну генерацију и мислим да смо то и потврдили. Сви су били задивљени нашом игром – рекао је тренер Марко Јулоски.

Иако Звезда ма препознатљиву школу хокеја, стратег црвено – белих се плаши за будућност ових дечака.

– Ситуација у српском хокеју јако је тешка. Чак и у земљама где најбржи колективни спорт није много развијен сезона починје 1. августа, а код нас тек 15. октобра. За четири године остале земље имају годину дана више тренирања него ми – закључио је он.

Повезане вести

3 comments

savicm86 апр 4, 2012 at 13:54

браво момци !!! надам се да ће они вратити наш хокејашки клуб на трон у целом региону, и да ће се неко сетити да мало помогне овај феноменалан спорт код нас.

Reply
IgorNbGd апр 4, 2012 at 15:38

Pa da igramo 2. slovenačku ligu kao sektaši…. Bolje da igramo našu kakva god bila nego da razigravamo 2. timove učesnika EBEL lige… Nekad bejasmo u 1/2 finalu Kupa šampiona, a pogledaj sada…. Ni nemamo prvi tm više, a dobijali smo groblje 17 -1 pre par sezona….

Reply
savicm86 апр 4, 2012 at 20:29

о томе ти говорим, било какав помак када би се догодио, генерално у нашем хокеју, и звезди наравно. волим хокеј, и гледајући КХЛ и друге јаче лиге у европи жао ми је што код нас хокеј није ни на аматерском нивоу…

Reply

Leave a Comment