Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Љубица Бранковић 27. кадеткиња Света

У Москви се од 31. 03. 2012. до 08.04.2012. одржава Светско првенство за кадете и јуниоре.

Репрезентативка Србије Љубица Бранковић, флореташица МК Црвена Звезда, учествовала је на такмичењу у категорији кадета и јуниора.
У кадетској категорији, такмичење је завршила на 27. месту.

Групу је прошла са три победе и три пораза, и на табли је након група била 43. У првим директним елиминацијама се сусрела са такмичарком Лим (СИН), која је после група била 23. и ту борбу окончала у своју корист резултатом 15:10.

У борби за улазак у 16, сачекала ју је такмичарка из Јапана Yанаока (11. после група). Неизвесну борбу, пуну преокрета у којој је Љубица направила серију од 7 тушева, за редом и где је са 12:7 за такмичарку из Јапана дошла до 14:12 у своју корист, ипак је изгубила резултатом 14:15.

Златну медаљу у категорији кадета освојила је такмичарка из земље домаћина -Русије, Самсонова К., друга је била Американка Тафел С., док су два трећа места заузеле Ћипресса Е.(ИТА) и Ко С.(КОР).

У јуниорској категорији Љубица је у групи такође имала 3 победе и 3 пораза и као 52. после група, за пролаз у најбољих 32 такмичарке радила је борбу са изузетно квалитетном такмичарком из Пољске Голебиовском Н. Изгубивши борбу резултатом 5:15, Љубица је у конкуренцији 92 такмичарке заузела 53. место.

Такмичарке из Италије су показале апсолутну доминацију на овом такмичењу освојивши три медаље. У јуниорској категорији злато је освојила Волпи А., сребро Манћини К., док су бронзане медаље освојиле Монако Б. и Кифер Л.(УСА).

За јуниоре и кадете ово такмичење означава крај међународних такмичења за сезону 2011/2012.

Повезане вести

Leave a Comment