Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Лековићев деби у Примери

Одлични су били млади фудбалери Црвене звезде који се тренутно налазе на каљењу у другим клубовима, како у Србији тако и у иностранству. Највећу пажњу у викенду иза нас је придобио високи штопер Стефан Лековић, који је дебитовао за први тим Виљареала у шпанској Примери.

Највећу минутажу у Суперлиги Србије од Звездних позајмљених играча је имао Едмунд Адо, који је на терен провео нешто више од сат времена у поразу нишког Радничког од Радника из Сурдулице резултатом 0:3. Интернационалац Гане је упркос поразу успео да пружи пристојну партију, па се може похвалити са доста претрчаних километара. Раднички је у првом полувремену надиграо госте, али у наставку је ипак Радник стизао до голова. Александар Кахвић је у дресу Железничара из Панчева на терену провео последњих пола сата на гостовању вечитом ривалу. Талентовани двадесетогодишњи нападач је евидентно унео разлику уласком у игру, што се одразило кроз велики број сачуваних лопти.

Звездини прволигаши су остварили позитивне резултате у викенду за нама. Наиме, Графичар је савладао ОФК Београд са 2:0, а на терену смо гледали три играча Црвене звезде. Голман Иван Гутеша је демонстрирао завидан квалитет на голу, па је тако осми пут ове сезоне оставио мрежу нетакнутом. Приликом бројних интервенција је деловао као несавладива препрека за домаће фудбалере. Вундеркинд Андрија Максимовић из утакмице у утакмицу показује раскошан таленат и потенцијал. На “Омладинском” стадиону је одиграо 55 минута и за то време је неуморно пробијао по левој страни, те је констатно задавао проблеме противничкој дефанзивној линији.

Млади Стефан Лековић је забележио прве минуте у шпанској Примери у дресу Виљареала. Ушао је у 62. минуту на терен и на тај начин помогао “Жутој подморници” да упише убедљиву победу. Лековић је одиграо сигурно и јасно се видело да је у завидној форми, с обзиром на то да је стандардан у Б тиму. Ово је био други наступ Звединог бисера за први тим Виљареала, јер је већ дебитовао у шпанском купу ове сезоне. Сјајни Пруцев је поново забележио одличну партију у бојама Цеља. Млади Рус је након поготка у претходном колу против Домжала, овог викенда уписао асистенцију у ремију са Олимпијом из Љубљане. Сјајно је искористио детаљ у 40. минуту када је одузео лопту противничком играчу и рутински проследио додавање за саиграча. Током меча је био битна карика у нападу, као и одбрани. Успео је да отклони сваку опасност на његовој страни терена и хитро је износио лопту из одбране. Одавно је придобио поверење тренера Спартака из Трнаве млади дефанзивац Андреј Ђурић, па је тако одиграо читав меч у поразу против Слована из Братиславе. Сигуран је био у пас игри, где се статистички издвојио са готово максималним учинком. Представљао је стуб одбране, пошто је Спартак играо са три играча позади против ривала који је играо изузетно офанзивно.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у победи над ОФК Београдом (0:2)
Стефан Лековић (Виљареал) – 29 минута у победи против Гранаде (5:1)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у поразу против Слована из Братиславе (2:0)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 66 минута у поразу против Радника (0:3)
Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у ремију са Олимпијом (1:1)
Александар Кахвић (Железничар) – 30 минута у поразу против Партизана (3:1)

The post Звездаши на каљењу – Лековићев деби у Примери appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment