Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвено-бели бољи од Шапца

Ватерполисти Црвене звезде остварили су победу против Шапца Еликсир резултатом 14:9 (6:2, 2:4, 0:2, 6:1) у 2. колу Суперлиге Србије, у групи за пласман од 1. до 6. места.

Црвено-бели су одлично започели меч повели са 4:1, а потом и 6:2 на крају прве четвртине. Гости су се на старту другог периода „тргли“ постигли три гола и пришли на само гол заостатка. Суботић је искористио петерац да повећа предност нашег тима, Шабац је преко Стојановића смањио, а Бурсаћ је имао прику да из петерца поново доведе Звезду до плус два, али га није искористио. Ипак, Суботић у томе мало касније успева и наша екипа на полувремену води са 8:6.

Трећа четвртина је припалаа гостујућем тиму који са два гола стигао до изједначења, а изабраници Александра Филиповића у ових осам минута нису пронашли решење за голмана Шапчана. У последњем делу игре Црвена звезда „убацује у прву брзину“ и преко Басаре поново долази до вођства. Затим погађају Милојевић, Марковић, Бурсаћ и Суботић и црвено-бели одлазе на недостижних 13:8. Гости смањују, али у самој завршници меча Милојевић поново погађа за коначних 14:9.

Најефикаснији на мечу био је Гаврил Суботић са 5 голова, док су се по два пута у листу стрелаца уписивали Никола Бурсаћ, Иван Басара и Вук Милојевић.

Црвена звезда се налази на 2. месту на табели са бодом мање у односу на водећи Нови Београд, али сада има чак седам бодова предности у односу на најближег пратиоца Раднички.

Следи европски дуел са екипом БВСЦ Зугло у Будимпешти 8. марта, у оквиру осмине финала Евро Купа, а након тога 16. марта на програму је 3. коло Суперлиге када се у дерби мечу састају Црвена звезда и Нови Београд 11. април.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ ЕЛИКСИР 14:9 (6:2, 2:4, 0:2, 6:1)

Београд – Базен: СРЦ „Милан Гале Мушкатировић – 25. мај“. Судије: Раковић и Станојевић. Искључења: Црвена звезда 7, Шабац 12. Петерци: Црвена звезда 2(1), Шабац 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Данковић, Марковић 1, Суботић 5, Васић 1, Гогов, Басара 2, Вукићевић, Семан, Милојевић 2, Радовић 1, Ивановић, Поповић. Тренер: Филиповић.

ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Мараш, Новаковић 1, Томић, Круг, Бараћ 1, Станић, Мачић 2, Драговић 1, Стојановић 2, Кораћ 2, Гавриловић, Тохољ 1. Тренер: Немања Личанин.

The post Црвено-бели бољи од Шапца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment