Moja Crvena Zvezda
Архива

Isah: „Robi mi je rekao da lopte nazad ne dolaze u obzir“

Aval Isah

Posle Kadua, koji uspešno pomaže Evandru i Borhi da se aklimatizuju i razumeju svaku reč, i Ganac Mohamed Aval Isah je dobio status „prevodioca“. Tamnoputi vezista odlično razume srpski i sve bolje ga govori, pa često pomaže Li Adiju da razume svaku reč, s obzirom da njegov zemljak još nije naučio srpski jezik.

– Tu sam da mu pomognem, ali moraće uskoro da nauči jezik inače ja dajem otkaz na novom poslu – kroz osmeh priča Isah i dodaje – Najvažnije je da se Adi dobro uklopio na terenu i da pomaže ekipi. Znači nam njegov kvalitet, a ja mislim da će biti još bolji na proleće.

Još bolji na proleće. Ta definicija mogla bi da se upotrebi i za Isaha s obzirom na ono što pruža tokom priprema. Mladi vezista ne samo da odlično podnosi fizičke napore Srđana Zirojevića, već i u igri pokazuje tehnički kvalitet

– Svi misle da nemam tehniku, a istina je da želim da na utakmici samo ispunim svoju ulogu i zatvorim sve rupe u veznom redu. Time se ja bavim, a drugi neka kreiraju.

Ipak, i Prosinečki od Isaha traži ofanzivnu igru.

– Trener mi je već rekao da lopte unazad ne priznaje i da želi od mene mnogo veću ofanzivu na proleće. Nadam se da ću ga zadovoljiti i igrati.

Isah se nije mnogo uzbuđivao kad su srpski mediji pisali o njegovom odlasku.

– U klubu su mi odavno rekli da mogu da idem samo ako dođe neka sjajna ponuda. Video sam šta su pisali mediji ali to mi nije važno. Meni je Zvezda u svim ovim godinama postala kao druga kuća i zaista želim da odem samo ako se pojavi neki bolji klub iz inostranstva.

O konkurenciji Isah ne priča mnogo.

– Najveća je gužva u veznom redu ali to je razumljivo. Borićemo se, igraće najbolji, to je logično.

Повезане вести