Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин Кларк Кент се вратио на место успеха

Био је то 19. децембар 2019. године када је Владан Милојевић уз аплаузе пуног Медија центра стадиона „Рајко Митић“ напустио клупу Црвене звезде након што је направио историјске успехе. Сада, четири године и три дана касније је поново ту, на месту успеха, уз лествицу која је подигнута и аплаузе који су били још већи. Јер кад у људима пробудиш емоцију…

У лето 2017. године Владан Милојевић је без превелике најаве стигао међу црвено-беле и кренуо од нуле. Окупљао је тим из дана у дан, а у исто време градио атмосферу која је касније ће се испоставити била један од кључних фактора историјских успеха. Као дете клуба и неко ко је носио црвено-бели дрес, али и био тренер у Омладинској школи, Милојевић је знао колико је Црвена звезда велики клуб, једноставно био је свестан да је успех његова обавеза.

Пошло је Милојевићу за руком оно што је ретко који тренер у Звезди успео – освојио је срца навијача, златним словима се уписао у историју клуба, а звездаши су га неретко звали и наш Кларк Кент. Харизма, посвећеност, рад, дисциплина, али и пожртвованост, љубав према клубу и навијачима су само неке од карактеристика, међу звездашима, добро познатог Милоја.

Милојевић је освојио три првенства, а утисак је био да се шампионске титуле нису доводиле у питање када је стручњак из Аранђеловца дириговао игром првотимаца нашег клуба. Међутим то није све, нови шеф стручног штаба је рекордер на Звездиној листи тренера који су предводили црвено-беле у европским мечевима, с обзиром да је 44 пута седео на клупи у међународним окршајима.

Навијачи ће заувек памтити утакмице против Краснодара, Копенхагена, Ливерпула, Салцбурга, Јанг Бојса, управо сви ти мечеви учинили су Владана Милојевића бесмртним и донели му титулу легенде клуба. Уз две групне фазе Лиге шампиона и једну Лиге Европе, наш тим је предвођен Милојевићем савладао немачки Келн на Маракани и успео да обезбеди европско пролеће после 25 година.

Све то је постигао за 897 дана у којима је на 181 утакмици остварио 129 победа, 31 реми и 21 пораз. Тријумфално је дебитовао када је савладана Флоријана (3:0), а победом је и завршио мисију – Чукарички (3:1).

Сада је поново ту, на месту успеха.

The post Звездин Кларк Кент се вратио на место успеха appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment