Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Букари и Глазер у врху Лиге шампиона

Црвена звезда је од почетка сезоне одиграла две утакмице у групној фази Лиге шампиона, али се већ у овом тренутку може похвалити чињеницом да се два играча нашег тима статистички налазе у самом врху најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Осман Букари је бриљирао на дуелима против Манчестер Ситија и Јанг Бојса, што говори и чињеница да се на оба меча уписао у листу стрелаца. Брзоноги крилни нападач је поред ефектног поготка, на утакмици против Јанг Бојса уписао и асистенцију, када је сјајно упослио Ендиајеа за водећи гол црвено-белих. Репрезентативац Гане је стварао велике проблеме противничким играчима с обзиром да је у оба меча приказао невероватну брзину, конкретност у игри, као и фудбалски квалитет који је нарочито дошао до изражаја пред крај меча против швајцарске екипе. Наиме Букари је из изузетно тешке позиције постигао гол у 88. минуту и још једном потврдио да је неизоставни шраф у екипи Црвене звезде.

По завршетку меча са Јанг Бојсом награда за играча утакмице је сасвим заслужено припала Осману Букарију, а само дан касније је стигло још једно признање на адресу фудбалера наше екипе, који се нашао у тиму кола Лиге шампиона. Такође, интересатан податак је да се Звездин крилни нападач тренутно налази и међу пет најбољих стрелаца досадашњег дела Лиге шампиона. Испред њега су само Хејлунд из Манчестер јунајтеда и Алварез из Манчестер Ситија са по три постигнута гола.

Осим Османа Букарија на дуелима у Манчестеру и Београду је феноменална издања приказао и чувар мреже наше екипе – Омри Глазер. После одиграног првог кола најпрестижнијег европског такмичења израелски репрезентативац је поставио нови рекорд по броју одбрана на једном мечу Лиге шампиона са 13 успешних интервенција. Иако голман црвено-белих против Јанг Бојса није имао посла као против енглеске екипе, четири пута је фантастично интервенисао, те се може похвалити чињеницом да се са 17 одбрана налази на првом месту, а уједно и међу пет најбољих голмана, када је реч о успешно заустављеним ударцима, у досадашњем делу Лиге шампиона. Другу позицију заузима Облак са 13 интервенција, а затим следе Раћопи са 11, Самба са 10 и Ризник са 9 успешно одбрањених удараца.

The post Букари и Глазер у врху Лиге шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment