Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

АБА (У19): Велики корак црвено-белих ка завршном турниру

Јуниорска екипа Црвене звезде (играчи до 19 година) забележила је уводну победу на квалификационом турниру АБА лиге који се одржава на Златибору и тиме направила велики корак ка завршном турниру на који ће се пласирати само победници група.

Црвено-бели су петак увече у дворани у Чајетини савладали вршњаке, екипе СЦ Дерби резултатом 81:78 (20:15,26:26, 19:17 и 16:20).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде која је већим делом меча контролисала резултат и игру, али на крају бранила последњи шут ривала за продужетак у неизвесној завршници, био је Лазар Гачић са 27 поена и 9 скокова.

Управо је Гачић у финишу постигао 4 поена, укључујући и два са линије слободних бацања која су осигурала црвено-белима победу.

У другој утакмици групе Б на квалификационом турниру на Златибору црвено-бели у недељу играју против екипе МЗТ Скопље победом (у неким комбинацијама, чак и поразом у недељу, и у случају победе СЦ Дербy у суботу над екипом МЗТ, јер би се направио круг) би и дефинитивно обезбедили пласман на завршни турнир.

Та утакмица игра се у недељу од 12 часова у дворани у Чајетини.

КК Црвена звезда мтс – СЦ Дерби 81:78

КК Црвена звезда мтс: Дробњаковић 12, Радовановић 5, Дабић 6, Гачић 27+9 ск, Гагић 10+7ск, Бабић, Лукић 3, Авлијаш 7, О Лукић 2, Давидовић 3,Новчић 6;

The post АБА (У19): Велики корак црвено-белих ка завршном турниру appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment