Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Умор савладао одбојкаше Звезде у дуелу са Рибницом

У изузетно занимљивом мечу Црвена звезда је заустављена у Краљеву од домаће Рибнице. Црвено-бели су чак два пута стизали предност домаћих,а посебно драматично било је у четвртом сету који је припао изабраницима Игора Жакића. Ипак, мало им је недостајало за потпуни преокрет.

Домаћи су повели у првом сету са 3:0, па потом и 9:6, али је звезда онда везала четири поена и повела са 9:10. Све до 18:18 играло се поен за поен, а онда су уследиле две грешке Караска за 20:18. Успела је Црвена звезда да дође до 22:21, међутим то није било довољно. Рибница је преузела иницијативу и стигла до 25:22, после сервис грешке Пепића.

Заиграла је Црвена звезда много боље у другом сету, а до предности је дошла после три везана поена при резултату 9:11.До краја другог сета одржавала је Црвена звезда разлику и заслужено стигла до 1:1 у сетовима.

Пад концентрације у трећем сету поново је искористила Рибница. Повели су Краљевчани са 3:0, али је после 7:2 за домаће фантастични Лазар Мариновић везао три поена. Уследила је грешка у нападу Бојовића и црвено-бели су стигли до 7:6. Иницијатива није јењавала, низали су се поени Пепића, Околића и Мариновића, па је Црвена звезда брзо и прешла у вођство.

Уследио је међутим пад код изабраника Игора Жакића и пет везаних поена Рибнице за 23:17. Пепић је покушао да заустави домаћу екипу, ипак Бојовић је завршио трећи сет – 25:21.

Када је било најпотребније, Околић, Мариновић и Николић одиграли су најбоље у четвртом сету. Прорадио је блок црвено-белих, односно Мариновића, док је Николић био сигуран у нападу за изједначење 2:2.

У петом сету Рибница је искористила умор одбојкаша Црвене звезде који су пре три дана имали тежак меч против екипе из Финске у Купу Цев.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Милан Пепић са 22 поена, док је Лазар Мариновић освојио 15.

Рибница – Црвена звезда 3:2 (25:22, 20:25, 25:21, 23:25, 15:10)

Нова Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 800 Судије: Драган Поповић, Томислав Поповић.

Рибница: Стефановић 11, Тодоровић 13, Бичанин 1, Мијаиловић, Миловановић, Крстески (либеро), Гајовић 12, Бојовић 26, Ражнатовић 13.

Црвена звезда: Околић 10, Ристић (либеро), Јовић (либеро), Пепић 22, Копривица 1, Мариновић 15, Николић 6, Караско 2, Скакић 7, Поломац 5.

The post Умор савладао одбојкаше Звезде у дуелу са Рибницом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment