Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

КК у дружењу са КК Нибак

Боравак у Нишу на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа, кошаркаши Црвене звезде ДИВА искористили су и за промоцију игре под обручима. Наиме, руководство црвено-белих одлучило је да поклони спортску опрему перспективном кошаркашком клубу НИБАК из Ниша који има веома талентовану кадетску селекцију.

Кадети НИБАК-а са доста успеха такмиче се у Јединственој лиги Србије, чак су и победили кадетски тим Звезде, па су црвено-бели одлучили да на симболичан начин помогну млади нишки кошаркашки колектив. Жеља је била да се на овај начин додатно стимулише рад успешних клубова у унутрашњости Србије, што НИБАК свакако јесте с обзиром да у својим редовима имају чак двојицу кадетских репрезентативаца.

Тренер Светислав Пешић и првотимци Црвене звезде ДИВА поделили су лопте, патике, дресове, надмајце и папуче, потом попричали са младим Нишлијама и потом ово мало дружење овековечили фотографијом.

Пешић је у свом стилу упитао да ли у кадетској селекцији има неки играч из Пирота, када је добио негативан одговор уз осмех је кратко додао:

„Претпостављам да не знате тај податак па ћу вам зато рећи да сам ја своју прву утакмицу одиграо баш у Нишу. Било је то 1965. или 1966, имао сам тада 15, 16 година. Само у то време утакмице су се играла поред станице“, евоцирао је део својих успомена популарни Кари.

Дружење кошаркаша Црвене звезде ДИВА и Нибака уприличено је у малој дворани Чаир, после тренинга црвено-белих који је одрађен од 10 до 11 сати.

 

Повезане вести

6 comments

Dragon феб 17, 2012 at 17:55

može neki dobar link za košarku..hvala..

Reply
Oliver феб 18, 2012 at 01:29

http://www.eurobasket.com/.Nadam se da cete uzivati u ovom sajtu.Dobar je i ovaj kosarka.rs

Reply
Dragon феб 17, 2012 at 16:04

..kako mi je drago videti crvene trenerke sa belim prugama…DIVA… 😉
AJMO, AJDE, SVI U NAPAD…

Reply
Raka Delija феб 17, 2012 at 14:25

Bravo, treba pomoći male siromašne klubove jer tu leže talenti i budući veliki igrači.Respect

Reply
nole феб 17, 2012 at 13:31

Kari legenda! Idemo zvezdo do pobede protiv radnickog idemo korak po korak pa kako bude i onda 24 februara da dodjemo sto u vecem broju protiv zagreba.I nadam se da ce poneti trofej sa sobom!

Reply

Leave a Comment