Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Напредак пионира

Пионири Црвене звезде завршили су сезону на трећем месту у првенству. Освојили су 63 бода уз 86 датих и 20 примљених голова. Били су у трци за титулу до последњег кола, а тренер Бојан Маћешић је нагласио да је презадовољан приступом својих играча током целе сезоне.

Презадовољан сам како су момци радили, како су се понашали, на тренинзима и утакмицама и наравно како су напредовали. Сва тестирања показују да су се невероватно унапредили. Иако нам је приоритет био индивидуални развој сваког играча остаје мала жал због последње утакмице против Партизана где смо у директном дуелу изгубили титулу,али сигуран сам да ће бити прилике за ову генерацију да се опет бори за титулу – рекао је Маћешић.

Он се осврнуо и на изазове које је екипа имала током целе сезоне, а изразио је и захвалност својим колегама.

Имали смо веома напорних годину дана. Направљена је допунска селекција летос и екипа се тек формирала, а на зиму смо довели још 3 играча и потребно је било време да се ти момци уклопе у колектив и у захтеве Црвене Звезде. На добром су путу, како појединачно, тако и да постану јако квалитетан тим. Захвалио би се овом приликом колеги Вилотићу и кондиционом тренеру Серпаку на свему што смо прошли ових годину дана и на начину на који су радили и помагали ми – казао је Маћешић.

Тренер црвено-белих пионира је објаснио и који играчи представљају потенцијал за сениорски тим Црвене звезде.

Радили смо са јако добром групом, пре свега момака, а онда и играча. Ако морам некога да издвојим то су Душан Жагар и Андреј Петровић. Њих двојица су својим односом према игри, тренинзима и обавезама, као и према саиграчима, тренерима показали да су велика будућност српског фудбала и перспектива за први тим Црвене Звезде. Изузетно су брзо напредовали. Издвојио бих ту и Михајла Катанића и Вељка Вукојевића који су зимус дошли и већ показали да су феноменални играчи – подвукао је Маћешић.

The post Иза југа Маракане – Напредак пионира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment