Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Станковић и Иванић – добитна комбинација

Још од када се Мирко Иванић појавио у српском фудбалу, видело се да поседује невероватан потенцијал који је потом годинама претицао у квалитет, али сезону потпуне афирмације доживљава сада – под командом Дејана Станковића, о чему сведоче бројне добре партије виртуоза из Бачког Јарка, али и гол којим је решио питање победника у 164. вечитом дербију.

Црвено-бели дрес задужио је Мирко Иванић још 8. фебруара 2019. године, као велика жеља читавог спортског сектора нашег клуба који је у њему видео фудбалера способног да прави разлику у „великим“ утакмицама. Период адаптације је трајао, али у нашем клубу ни у једном тренутку нису изгубили поверење у Мирка Иванића, а он је то вратио на најбољи могући начин. Креативац рођен 1993. године је ове сезоне на 39 мечева постигао 16 погодака и забележио 10 асистенција, те је једини фудбалер Црвене звезде који је забележио “дабл-дабл” учинак. Он је уједно и најбољи стрелац екипе уз Александра Катаија који је такође постигао 16 голова, док је на листи асистената усамљен и прати га Ел Фарду Бен са једним пасом мање претвореним у погодак.

Приметно је да Иванићу прија сарадња са Станковићем, јер је његовим доласком на клупу нашег тима – “процветао” и почео да пружа невероватно добре партије, не само у домаћем шампионату, већ и у Европи. Дуго ће се памтити његове мајсторије против Милана, где наш тим упркос доброј игри, није успео да елиминише италијанског представника, а голом у дербију уписао се у златну страницу Звездине историје. Осим тога, утисак је да Иванићу прија и промена броја, јер од када је задужио “четворку”, уместо “осмице”, као да је продисао и додатно се опустио. Верујемо да ће Иванић само тако наставити, јер нас чека борба за дуплу круну.

 

Повезане вести

Leave a Comment