Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОдбојка

Игор Жакић нови тренер Црвене звезде

Игор Жакић је нови тренер Мушког одбојкашког клуба Црвена звезда!

Асистент селектора репрезентације Србије је договорио сарадњу са црвено-белима у присуству новог генералног директора Николе Росића и замениће на клупи црвено-белих Томислава Кукањца.

Перспективни стручњак рођен 4.марта 1988.године у Суботици претходних седам година је био први тренер Спартака и остваривао запажене резултате.

Вратио је Спартак у Суперлигу после трогодишње паузе, а затим у претходне четири сезоне завршавао у врху табеле и пласманом у плеј-оф. Два пута је Суботичане предводио до полуфинала плеј-офа, једном до полуфинала Купа Србије.

Као асистент у стручном штабу селектора Слободана Ковача освојио је златну медаљу на Европском првенству 2019. године у Паризу.

После потписивања уговора Игор Жакић је изнео своје прве импресије у улози првог тренера Црвене звезде.

Лепо је ући у трофејну салу Црвене звезде, леп осећај. Црвена звезда је велика институција, велико бреме, драго ми је да смо остварили сарадњу. Надам се да ћу у годинама које долазе резултатима оправдати поверење и испунити очекивања која су постављена испред мене. Желимо да поставимо клуб на “здраве ноге”, да будемо конкурентни и уђемо у борбу за титуле. Верујем у успешну сарадњу.

Игор Жакић ће бити 25. тренер у историји мушког клуба.

 

Повезане вести

Leave a Comment