Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Војводину у финалу Купа Србије резултатом 2:1, чиме смо освојили 28. трофеј најмасовнијег такмичења у нашој држави и укупно 14. дуплу круну, од чега четврту у низу. Питање победника у тиму Владана Милојевића решили су Мирко Иванић и Урош Спајић на асистенције Шерифа Ендиајеа и Ин Бом Хванга, а Звезди су чак три гола поништена.

Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0)

Стадион: Лагатор, Лозница.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Иванић у 37. и Спајић у 66. минуту за Црвену звезду, а Вукановић у 90. минуту за Војводину.

Жути картони: Стаменић, Ендиаје (Црвена звезда), Црномарковић, Кораћ (Војводина).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић, Стаменић (од 74. Катаи), Хванг (од 90. Кнежевић), Иванић (од 90. Шљивић), Букари (од 74. Катаи), Олањинка, Ендиаје (од 90. Мимовић).

Резерве: Поповић, Мимовић, Ђига, Милуновић, Николић, Канга, Кнежевић, Шљивић, Катаи, Красо, Сремчевић.

Војводина: Царевић, Лазаревић (од 77. Кембел), Кораћ, Црномарковић, Ђорђевић, Петровић, Зукић, Савићевић (од 65. Радуловић), Ивановић, Сери, Вукановић.

Резерве: Борак, Бјековић, Јеличић, Гиорбелидзе, Индио, Кајевић, Николић, Кембел, Радуловић, Јовановић, Вукчевић.

Увертиру утакмице чинила је химна Републике Србије, а фантастичан амбијент је додатно допринео важности меча. Желела је Звезда да освоји четврту дуплу круну, а Војводина да освајањем Купа Србије и дефинитивно обезбеди Европу у Новом Саду у наредној сезони.

Већ на старту меча виђене су две добре шансе, а први су запретили фудбалери Војводине преко Вукановића у другом минуту, чију је намеру прозрео Глазер, те правовременим излетањем спречио промену резултата. Узвратио је Букари у седмом минуту након што се Иванић добро ослободио Лазаревића на левом боку и одиграо му лопту у казнени простор, али је ударац брзоногог крилног нападача завршио преко гола. Поново је Иванић скренуо пажњу на себе, када је у деветом минуту ауторитативно утрчао између два штопера Војводине и покупио лопту коју му је наменио Стаменић, али као да је дао себи прејак фор, те није успео да је удари на прави начин, што је био лак плен за Царевића.

Ређале су се шансе испред гола Царевића, а можда најконкретнију у дотадашњем делу меча имао је Букари у 13. минута када је истрчао по десном боку, и изашао испред голмана Војводине, али је у намери да погоди даљи угао, послао лопту поред гола. Мирније је било до 24. минута када је Хванг са ивице казненог простора снажно гађао, али је Царевић успео да укроти лопту. Нову шансу је Војводина имала у 35. минуту када је поново Глазер мајсторски успео да истрчи и скрати угао Ивановићу који је гађао тик поред стативе.

Стигла је Звезда до заслуженог гола у 37. минуту када је Стаменић центрирао за Ендиајеа, а нападач главом спустио лопту за Мирка Иванића који се окренуо са Црномарковићем „на леђима“ и луцидно савладао Царевића са седам метара. Поништен је гол Ендиајеу у 40. минуту, али је Звезда потпуно контролисала меч у првом делу игре.

Наставила је Звезда са опасним нападима, а у 62. минуту је Звезди поништен нови гол. Стрелац је био Букари, али је арбитар проценио да је том голу претходио офсајд. Но, све је било чисто у 66. минуту када је Хванг центрирао из корнера, а највиши у скоку Урош Спајић сјајно главом послао лопту у рашље и најавио Звездино славље. Запретила је Војводина преко Радуловића четири минута касније, али је из добре ситуације, практично из петерца, крилни нападач тима из Новог Сада гађао преко гола.

Мењао је Милојевић, убацио је свеже и искусне Катаија и Кангу за сам финиш утакмице, са циљем да се још једним поготком дефинитивно потпише победа. Нову шансу је имао Радуловић у 78. минуту, али је Глазер био на висини задатка и да укроти лопту која је снажно ишла под пречку. Звезди је поништен и трећи гол на мечу, након што се према одлуци арбитра у офсајду нашао Ендиаје у 82. минуту. Указао је Милојевић у надокнади меча указао шансу и Звездиној деци, па су се на терену нашли Мимовић, Шљивић и Кнежевић. Војводина је преко Вукановића успела да смањи резултат, али то је било све на данашњем мечу.

Звезда је освојила 28. национални Куп и 14. дуплу круну!

Било је мирно до краја меча, а Звезда је заслужено и ову сезону завршила дуплом круном.

The post Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment