Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Будућност пала у Железнику

Саво Лешић - најзаслужнији за победу

Кошаркаши Црвене звезде у оквиру 15. кола регионалне АБА лиге у хали у Железнику, пред око 2.000 гледалаца остварили су више него значајну победу.

Црвена звезда : Будућност  63:57 (19:10, 11:12, 18:18, 15:17)

Посебно треба напоменути да гости из Подгорице нити у једном моменту нису имали резултатску предност. Једино су у финишу меча успели да за тренутак стигну до резултатског егала, али је то било све што је приказао шампион Црне Горе.

Почетак меча апсолутно је припао момцима у црвено-белим дресовима. Већ након пет минута игре, наши кошаркаши су имали двоцифрену предност 10:0. Подгоричани никако нису могли да дођу до уводних поена. А колико толико резултатски прикључак успели су да одрже само захваљујући катастрофалној реализацији слободних бацања од стране наших кошаркаша.

Друга четвртина донела је игру поен, за поен уз низ грешака са обе стране, ипак црвено-бели су одржавали почетну предност, тако да се на одмор отишло резултатом 30:22.

Трећа деоница донела је нешто бољу игру гостију, али их шут и даље није служио, тако да су наши кошаркаши и поред евидентно слабије игре ипак и након ове деонице имали одличних +8.

У поеследњих десет минута виђена је драма. Будућност је након више од пет минута игре у којој кошаркаши Црвене звезде нису успели да дођу до поена, серијом од 9:0 стигли до првог резултатског егала на мечу. Ипак, превасходно захваљујући Филипу Човићу и Омару Томасу, кошаркаши Црвене звезде стижу до веома важне победе, друге у 2012. години.

У екипи Црвене звезде посебно су се истакли Саво Лешић са 13 поена и Омар Томас са 10, а треба напоменути да поново у екипи није било Немање Недовића.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милутиновић 4, Лешић 13, Човић 7, Томас 10, П. Поповић 8, Лазић, Цветковић, Илић 9, Суботић 4, Николић, Б. Поповић 6, Васић 2.

Повезане вести

58 comments

BBRS јан 11, 2012 at 12:04

najjace navijanje do sad u ABA ligi 😀 😀 😀

Reply
Polako bre јан 11, 2012 at 00:25

Nedovic je tu , ali ga Kari stedi , polako ga ubacuje i verujte mi da ce pred kraj sezone da ga isforisra i ima da explodira … decko je dosta svojeglav , podseca me pomalo na Rakocevica kad je bio klinac , zaleti se pa ne zna gde ce sa loptom a za Cveleta vreme tek radi … bice on strasan plej ali ima vremena a i ima ugovor na 5 godina . Opusteno bre , mi kroz ABA ligu za sad samo dizemo formu a glavni cilj je domace prvenstvo , treba dovesti jednog dobrog centra i jos jednog brzog beka-pleja i bili bi strasni , da ne preterujem ali mislim da bi mogli cak i domacu titulu da napademo ove godine a ne zaboravite da je Pesic rekao da je ovo projekat od 2-3 godine i da tek onda ocekuje rezultate .

Reply
Milan јан 11, 2012 at 00:54

Valjda ce i Vuk Radivojevic da se oporavi uskoro ?

Reply
dera јан 11, 2012 at 00:04

Kakva utakmica! Dramaticna! Doveli smo finis meca do ne izvesnosti a utakmica je mogla da se smatra „dobijenom“ s obzirom da smo vodili citav mec. Ambijent prelep, jer je hala mala ! Opet Pionir je Pionir jer je u centru i veci ! Svaka cast igracima i Abdulu ! Takodje mislim da bi Nedovic trebalo da igra ! Covicu, postavi stolice na ostale 3 tribine i srusi 3 stuba ! 😀 NAPRED ZVEZDO!

Reply
miki јан 11, 2012 at 00:33

I meni je zao Nedovica ali brate izgleda da se ne uklapa u rad Pesica. Dve tekme bez njega mi dobijamo…
Nesto tu nije ok, ali Kari zna najbolje! Misljenja sam da je Tomas dosao na vreme i da nas nisu zeznule tolike povrede da bi bili konkurenti za prve 4 ekipe. I jos nam fali mozd ajedan dobar igrac…

Reply
Icaaa јан 11, 2012 at 00:03

Svi kritikujete Karija zato sto nema Nedovica,a Pesic nece nista da govori o tome,jer nece da kvari atmosferu u ekipi…Nebi Kari velikog talenta Zvezde i decka koji je spasao proslu sezonu bez razloga zajebavao i ne pustao ga medju 12…Ne krivite Karija on je legenda,a to sto je Nedovic ne disciplinovan to je vec druga stvar !

Reply
dejanRS јан 11, 2012 at 11:25

Verovatno je Nedović „malo na svoju ruku“, ali kada ga Kari gurne u vatru ima da kida,tako da mislim da je ovo vaspitno disciplinska mjera …..

Reply
Ivan јан 10, 2012 at 23:59

Smarate vec sa Cvetkovicem,pa on je dete. Dosta mu je da trenira sa ovim strucnjakom i da udje na minut-dva,a Nedovic je vec druga prica i trebalo bi da igra. Mislim,ako Kari smatra da Nedovic i nije toliki talenat neka nam to kaze pa da prestanemo da se lozimo ovoliko.

Reply
Бранимир јан 12, 2012 at 00:19

Свака част Карију, али када је Недовић у питању ја ни тада нећу престати да се ложим.

Reply
nikola јан 10, 2012 at 23:48

Zasto svi govore mladi tim, ovo i nije neki mladi tim posto cvele i nedovic ne igraju

Reply
Tomas јан 10, 2012 at 23:15

Ozbiljno vas pitam. Sta vi vidite u tom Nikolicu ? Za mene je on nepotreban igrac. Pa sta ako je prosle godine bio medju najboljima, neko je morao da bude najbolji, a imali smo ocajnu i najgoru ekipu u NLB ligi. A i ne vidim kako se to pravi ekipa za buducnost i za evropu kad ovde skoro samo 3 igraca imaju ugovore duze od jedne sezone. Sledece sezone cemo opet da sastavljamo novu ekipu i novi roster jer ce 86%tima otici sigurno, jer kao i u fudbalu ne umemo da produzimo ugovor sa igracem !

Reply
Salitra97 јан 10, 2012 at 23:39

Decko ne pali se….Skoro niko nece otici iz Zvezde….Ocigledno se ne razumes u kosarku…

Reply
Coxy јан 10, 2012 at 23:13

Opa,usli smo u seriju….:))))

Reply
Petak 13-ti јан 10, 2012 at 23:07

Kada nama Čova napravi tu halu od 15000 sedišta,ala će da grmi u evroligi,da vidi ceo svet šta su navijači,a ne kao ove crno bele suknjice.Pešić će se samo smeškati,a mi gaziti sve redom !ZVEZDA OOO ZVEZDA OOO ZVEZDA OOO!ZGAZI BUŠI SLOMI SRUŠI!ZVEZDO NAŠA CRVENA !

Reply
aaaa јан 10, 2012 at 23:16

prvo skoci pa reci HOP !

Reply
Petak 13-ti јан 10, 2012 at 23:20

To je činjenica!Nebudi pesimista,ili nemoj da se javljaš na vesti ZVEZDE!

Reply
Doctor јан 11, 2012 at 01:25

“Mala“ je ta sala, nama u Evrpoi nece ginuti “ARENA“!

Reply
DejanS јан 10, 2012 at 23:07

Ljudi, uzivajmo malo u ovim pobedama i nadajmo se da ce ih biti sve vise. Zar

Reply
Filip јан 10, 2012 at 23:06

Bravo momci posebno mi je drago sto smo siptare,pardon „crnogorce“ dobili

Reply
Blade_DS јан 10, 2012 at 23:00

И који ку*ац држи мртвог Николића на клупи, а Недовића на трибинама !?

Reply
josif јан 10, 2012 at 22:53

Moze se cestitati samo na pobedi i nista vise!Nastavlja se vrlo losa igra,posebno u napadu gde ima malo uigranih varijanti a vise se ide na silu.Ono sto rade Vasic i Lazic je cisti idijotizam,uhvate loptu pa drze 10 sekundi dok protekne napad pa koraci ili bace bunar i nikom nista,nedisciplina i nedostatak kvaliteta primetan i kod Covica i B.Popovica ali koliko-toliko nadoknade borbenoscu,Filip ponekom asistencijom a Bojan ponekom trojkom,Subotica nebih da komentarisem decko je zalutao u ovom sportu a i Milutinovic ima velike oscilacije ali je vrlo mlad pa mu se moze oprostiti.Jedini koji daju maksimum na svakoj utakmici su Petar Popovic,Omar Tomas,Sava Lesic i Mile Ilic.Zasto neigraju Nikolic,Cvetkovic i Nedovic koji su za klasu bolji od Vasica,Lazica i Subotica izgleda necemo dobiti odgovor od Pesica,jedino ako oni raskinu ugovore pa ispricaju javno ko se izivljava nad njim.Mozemo da cestitamo i verujemo koliko hocemo,ja losiju Zvezdu nisam nikad gledao od ovo sto igramo sada.Potrebna su nam 2 iskusna igraca na poziciji 2 i 5 i da se vrate u tim Nikolic,Cvele i Nedovic(u sta licno sumljam)ako zelimo da budemo barem 7-mi u ABA i obezbedimo ULEB i da u domacim takmicenjima pariramo Partizanu i Radnickom,ovako necemo uraditi nista.Nadam se boljim danima.Pozz.MKD

Reply
Kari јан 10, 2012 at 22:58

Nikolic nema pojma sine moj !

Reply
milos јан 10, 2012 at 23:09

Nemas ti pojma, naravno da kao i vecina, nisi pratio utakmice prosle godine, pa nisi mogao da vidis da je on veoma dobar i talentovan, a izasao je iz teske povrede, promenio trenera,a mlad je!

Reply
milos јан 10, 2012 at 23:01

Bas tako, igra je bila ocajna…Naravno da sam srecan zbog pobede, ali ne moze se posle ovakve igre ocekivati pobeda, danas je bilo dosta srece. Coviceva igra, osim slobodnjaka na kraju, je KRIMINALNO LOSA, prava je sramota za Zvezdu i Pesica. Za to vreme biser Cvetkovic trune na klupi. MIslim da uopste nije slucajno sto ne igraju bas Nikolic, Nedovic i Cvetkovic, jer su sigurno bolji od pola ovih sto igraju. Ponovicu, plakacemo na kraju godine kada Cvetkovic bude otisao u Partizan i bice pljuvan kako je izdajica!

Reply
Miki јан 10, 2012 at 23:06

Ali sta vi vidite u tom Nikolicu nije mi jasno ?

Reply
NEZNALICE јан 10, 2012 at 22:47

Neznalice! Srbija ima najvise strucnjaka po glavi stanovnika!Svi vi znate bolje od Pesica ,pa kad ste toliko pametni vodite vi onda ekipu!Samo napred kari a Cvetkovica i Nedovica i ne moras da pustas pa ako treba do kraja godine samo mi da obezbedimo ulazak u eurokup a posle cemo lako mi sa pravim pojacanjima!

Reply
MARKO јан 10, 2012 at 22:53

Pa lepo si rekao, samo mi da obezbedimo Evrokup…samo toliko ? Pa sa ovim igracima je to nerealno. Danas smo imali vise srece nego pameti. Buducnost je promasila sve i svasta, da su svaki drugi sut iskoristili koji su promasili rasturili bi nas, i da su iskoristili svoju skok igru pobedili bi nas lagano.

Reply
Blade_DS јан 10, 2012 at 23:04

Ало људиии, немојте смарати више О.о
ево и да смо имали среће, што ја не мислим, па маму му је*ем морамо и ми некада имати среће. Кад је нисмо имали против Макабија, Цедевите, Олимпије… ево имали смо данас. Изгубимо – не ваља, победимо- опет не ваља…Јесте нормални !?

Reply
milos јан 10, 2012 at 23:02

Kako mozes tako da lupas. tako su i ranije uprave radile, igrale za jednu godinu, nisu mislile na posle, a nisu uradili ni to sto su zacrtali i za tu godinu. Zasto bi talenti umirali na klupi, da bi tebi bilo lepo?!

Reply
MARKO јан 10, 2012 at 22:43

Sta donosi 6. a sta 7. mesto u ABA ligi ? Koja takmicenja u Evropi ? I da li 8. mesto donosi nesto za Evropu ? AKO NEKO ZNA NEKA ODGOVORI DA I MI ZNAMO 🙂 Inace 18.januara krcamo Olimpiju, otislo im je mnogo igraca, a mi smo se motivisali pa mislim da je realno da budemo favoriti protiv Olimpije. I Ratko Varda im je otisao, mozda dodje malo kod nas, mnogo bi nam znacio.

Reply
Blade_DS јан 10, 2012 at 23:01

До 7. места је обезбеђена Европа.

Reply
milos јан 10, 2012 at 23:03

Vardu vodi kod sebe kuci!

Reply
MARKO јан 10, 2012 at 23:08

Kad bi dosao kod mene kuci odmah bi ga naterao da dodje u Zvezdu i konacno vise da ne gledam Nikolica i da Petar Popovic manje ulazi u igru !!!!

Reply
marko јан 10, 2012 at 22:41

Imali smo srece, zato sto je protivnik bio losiji od nas! Da su pogodili jednu ili dve trojke vise, dobili bi nas… Promasili su 21 pokusaj za 3p… A mi se jos mucili sa takvom ekipom… Ne znam i ne vidim razlog kako neko moze biti zadovoljan… Jeste pobeda se pise, ali je igra i dalje katastrofa! Gledamo pojacani FMP na terenu… Gde su nasi klinci (Nedovic i Cvetkovic) Siguran sam da ne bi odigrali losije od Vasica, B.Popovica, Covica… Ali dobro… Ipak je trenerova poslednja! Nisam zadovoljan, i ne greje me neko sunce, da mozemo uraditi nesto ozbiljnije sa ovakvom igorm! Neko moje misljenje!

Reply
Aleksandar јан 10, 2012 at 22:48

Marko jesi ti ocekivao da osvojimo odmah titulu i igramo Evropu? Daj molim te. Ja cu biti zadovoljan ako uspemo da izborimo 7-8 mesto u ABA ligi.Imamo kvalitet ali to su bre vecinom klinci koji igraju. Puna podrska ovom mladom timu i gospodinu Pesicu.Samo napred momci 🙂

Reply
DS1989 јан 10, 2012 at 22:49

Realno tako je kako je. Lose smo igrali, a Buducnost je bila jos losija…Moramo jos da pojacamo roster, neophodan je jedan pravi centar da zameni Urosa Nikolica ili Petra Popovica, plejmejker da zameni Covica, i jedan krilni koji nema koga da zameni jer nemamo vise od jednog takvog igraca stim sto Nedovic ne dobija sansu. I naravno skok igru treba da poboljsamo. Buducnost gadja trojku, promasuje, lopta se odbija od obruca i opet Buducnost ima loptu. Na svu srecu pojma nisu imali da ubace u kos, tako da smo imali mnogooo srece.

Reply
AS јан 10, 2012 at 22:53

Pa nisu oni pretplaceni da daju trojke.. Pola tih suteva je bilo iznudjeno isticanjem napada a i dosta suteva su uzeli Dubljevic i Popovic koji nisu neki trojkasi. Mucili smo se zbog njihovog odlicnog ofanzivnog skoka i nasih izgubljenih lopti. Sve u svemu pobeda se pise a igra obecava.

Reply
Blade_DS јан 10, 2012 at 22:59

Ај не једи г…. Имали смо среће !? Целу утакмицу водимо 10 разлике, и ти то називаш срећом ?! Промашили су 20 шутева за 3…а шта ћемо са нашим промашеним бацањима и шутевима за 2 (да не кажем зицерима). Нису они тек тако промашили те тројке. МИ СМО ИХ НАТЕРАЛИ ДА ИХ ПРОМАШЕ.

Reply
lukank јан 10, 2012 at 22:35

ajde jos olimpiju pa da pevamo, da lomimo! Vjerujem u ovu Zvezdu.!

Reply
Vlada Tosic јан 10, 2012 at 22:40

Jao bre SRBI sta drugo da kazem…Dve pobede vezali i odma da letimo, da lomimo…. Trebamo mi malo da se dignemo na tabeli da dobijemo Partizan Makabi (ostali iz NLB nisu vise vredni pomena posto se liga raspada) pa tek onda da letimo…

Reply
Dark јан 11, 2012 at 10:09

Raspada se ABA lig, a Makabi usao u istu?!?!?! E moj prijatelju…. 🙂

Reply
Vlada Tosic јан 11, 2012 at 11:43

Pa Makabi je usao zato sto je njihova liga na nivou amaterske… Ko u NLB je sada jak sem njih… Cak ni Partizan nije vise dominantan, Cibona, Olimpija, grcaju u dogovima, Cedevita je kao nesto jaka ali to ce trajati dok ih cedevita sponzorise posle cao djaci kao sa nasim Hemofarmom…

Reply
Dark јан 11, 2012 at 12:21

Bilo kako bilo, ABA liga (znaci ABA , ne NLB) je jedna od 5 najjacih u Evropi i svakako se nece tako lako raspasti (koliko god se mi tome nadali) jer su velika sredstva ulozena u istu.

Vlada Tosic јан 11, 2012 at 13:26

Nece se liga raspasti, vec se timovi raspadaju a samim tim i liga slabi…

veliki pravi zvezdas јан 10, 2012 at 22:34

Dobro je sto je Crvena Zvezda dobila Buducnost ali mi se ne svidja sto nije igrao uopste Nedovic i Cvetkovic jer takvi su plejmejkeri jos zvezdasi neophodni Crvenoj Zvezdi Pesicu i Covicu

Reply
Alex јан 10, 2012 at 22:33

Tak ce padati svi pred nasom Zvezdom.Samo napred u nove pobede…

Reply
Dusan јан 10, 2012 at 22:30

Mislim da je sramota da nasa dva najtalentovanija igraca nemaju ni minut po mecu ….znam da je Pesicu najbitnija odbrana ali da ne odigraju ni minut e to ne mogu da razumem. mislim ako vec uigravamo tim sto neuigravamo dva najperspektivnija igraca pa makar i izgubili neku utakmicu
p.s. svaka cast na pobedi pozdrav

Reply
ariljac јан 10, 2012 at 22:27

Sto se tice Nedovica msm da je problem disciplina,verovatno ga Kari spusta na zemlju a Cvele je premlad jos…BRAVO KOSARKASI!!!

Reply
deki јан 10, 2012 at 22:32

Verovatno. Nije pesic slep… zna on koliko ti momci vrede, ali je sigurno uvideo da su poleteli malo vise… Svaka cast na pobedi!!!!

Reply
DNL јан 10, 2012 at 23:09

Јесте , од више људи који су играли са Недовићем (или против њега) сам чуо исту причу :
Није учинак једног кошаркаша само у поенима и у атрактивној игри , већ у победи тима.. Свестан је својих квалитета и мало му је то ударило у главу..
Немања ће бити у рангу наших најбољих плејмејкера , уз Каријеву помоћ ће да стаса у правог играча…
Није неиграње само казна . То може да помогне играчу да сагледа грешке.. Не би Пешић радио против Звезде и Недовића..
Видите и сами напредак у игри и резултатима !

Reply
ariljac јан 10, 2012 at 23:17

Tacno tako brate moj…

Reply
Марко ЦЗБГ јан 10, 2012 at 22:26

Нисам сумњао у победу али ме брине однос Пешића и Недовића. Могу да разумем да је Цветковић премлад, те због тога нема минутажу али не могу да разумем да у овом тиму нема места за Немању Недовића. Недовић је будућност српске кошарке и његов изостанак из тима је знак да су у питању озбиљни проблеми на релацији Пешић и Недовић.
Ако неко зна више зашто Недовић не игра нека ми не замери и објасни у чему је проблем.

Reply
CzvBoys јан 10, 2012 at 22:25

Dajte bre Nedovića i Cveleta… oni su naši biseri !

Reply
Теша_Делија!!! јан 10, 2012 at 22:22

a ranije smo primali ovoliko poena za poluvreme 😀

Reply
nebo јан 10, 2012 at 22:19

cestitam na pobedi..ali gde je bre Nedovic..gde je Cvetkovic …i posle cem nam biti krivo kada odu u parizan…pa zar buducnost da zasnivamo na vasicu,covicu..Nedovic je los odbrambeni igrac, ali u ovoj ekipi Zvezde je daleko najprodorniji napadac…plasim se da ako ovako nastavi da sedi na tribinama izgubicemo ga sledece sezone ,a mozda i Cvetkovica

Reply
DKC јан 10, 2012 at 22:19

Bravo momci, ovako se bori za Zvezdu! Cele utakmice odlicna agresivna odbrana, bravo Pesicu legendo! Daj boze da ovu seriju pobeda nastavimo i u Sloveniji protiv Olimpije i da nam dodje neki plej normalan..

Reply
eliiahu јан 10, 2012 at 22:19

Kari ih doveo u red, primiti 57 poena protiv mogu reci TOP3 ekipe Jadranske lige. Ova Buducnost je jako dobar i kompaktan tim, i zato ova pobeda dobija na dodatnom znacaju.
Na pocetku sezone smo primali za poluvreme toliko, tako da je ovo jako veliki iskorak. Sve pohvale igracima, jos to nije ono kako bi trebalo da bude ali je veliki pomak.

Reply
Miki Delija јан 10, 2012 at 22:19

Svaka cast kosarkasi…podize se forma i kvalitet igre a samim tim dolaze i pobede.Jos jedno 2-3 dobra igraca i strucni rad Svetislava Pesica i bice to odlican tim…i za Evropu i za domacu ligu.

Reply

Leave a Comment