Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi: „Dominacijom do gola i trijumfa“

Robert Prosinečki

Pred sutrašnju utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i francuskog Rena, koja će se, sada je već jasno, igrati pred krcatom Marakanom, trener Robert Prosinečki i Miloš Dimitrijević, izneli su vrlo optimstične najave.

– Sutra igramo jednu od najvažnijih utakmica, koja je bitna za sve nas, i za klub, za igrače i posebno navijače. Dolazi nam Ren, jedna veoma kvalitetna ekipa, i biće vrlo teško, ne samo sutra već i u revanšu. Verujem da možemo da ostvarimo povoljan rezultat, poraz od subote nas nije poremetio i siguran sam da imamo i snage i motiva da se uz naše navijače i čitavu euforiju koja se podigla predstavimo u najboljem svetlu – rekao je Robi.

Najbolji pojedinac iz prethodnih mečeva Čava Dimitrijević, iza sebe ima nekoliko godina internacionalnog iskustva koje je stekao upravo u zemlji „galskih petlova“.

– Sutrašnju utakmicu bih najavio kao susret dve ekipe koje poseduju kvalitet. Skoncentrisani smo i nadam se pobedi – kratko je rekao Miloš.

I šef stručnog štaba crveno-belih i sjajni vezista povoljnim rezultatom smatraju svaku pobedu, po mogućstvu bez primljenog gola.

– Najbolji rezultat bi bio kada bi pobedili sa tri četiri gola razlike i sve dileme rešili još sutra – rekao je Robi pomalo u šali, i nastavio: – Mislim da sa minimalnom pobedom možemo da prođemo dalje. Desila se Subotica, ali nismo zaboravili da igramo fudbal za jedan dan. Vremenom treba da napravimo kontinuitet i da ne pravimo velike oscilacije u igri – kaže Robert Prosinečki.

Zajedno sa svojim saradnicima naš trener do tančina je analizirao Ren. Imao je priliku da uživo posmatra utakmicu našeg rivala sa Dižonom, a takođe putem prenosa posmatrao je i mečeve sa PSŽ – om i Metalurgom koji je igran u okviru prethodnog kola kvalifikacija.

– O Francuzima znamo sve. Nećemo nijednog trenutka kalkulisati, pokušaćemo da ostvarimo dominaciju kroz koju treba da dođemo do gola i trijumfa. Oni imaju nekoliko izvanrednih pojedinaca, pretpostavljam da će igrati na kontre i polukontre jer im je to najjače oružje, tako da na taj segment moramo obratiti posebnu pažnju.

Robi je takođe naglasio da je sutrašnji meč jedan od najvažnijih od kada je došao u Zvezdu iz nekoliko razloga.

– Prvo, ulaskom u grupe obezbedili bismo još šest utakmica u Evropi, od toga tri na našem stadionu koji bi sigurno bio pun, zatim novac koji bismo dobili od UEFA sigurno bi dosta značio klubu, na kraju bitan je za mene i za moje momke jer bi prolaskom dobili veliku satisfakciju za veliki trud i rad koji smo uložili u poslednjih nekoliko meseci – objasnio je Žuti koji ističe da i u slučaju da ne napravimo pozitivan rezultat, ali da pri tom svi igrači ostave srce na terenu, neće im ništa zameriti.

Prosinečki nema dilema oko sastava koji će sutra veče istrčati na Marakanu. Nažalost, Evandro se nije u potpunosti oporavio, i postoji mogućnost da se nađe u protokolu među osamnaest igrača, ali sigurno neće početi meč.

– Još uvek je rovit, videćemo na večerašnjem treningu koliko je spreman. Pored njega i Mijailović mi se žalio na probleme sa leđima, dok je priča oko Li Adija neozbiljna. On nije trenirao tri meseca, nije prošao pripreme, i ne mogu i neću nikada staviti u ekipu igrača koji nije u potpunosti spreman. Naročito ne na ovako bitnoj utakmici – zaključio je Robert.

Ovim putem želimo da informišemo sve Zvezdaše, da će na dan utakmice oko stadiona biti postavljeni štandovi članstva, na kojima će svi zainteresovani Zvezdaši moći da kupe sledeće artikle:

Šal: 500 dinara
Kačket: 500 dinara
Dečiji dres: 1500 dinara
Beli dres: 1500 dinara
Novi dres: 5290 dinara
Majice: 1500 dinara
„Prvaci sveta“ (za odrasle, kao i dečija): 1700 dinara.

Utakmicu Crvena zvezda – Ren moći ćete da pratite i na sajtu www.zvezdatv.rs

Повезане вести

47 comments

Leave a Comment