Moja Crvena Zvezda
Архива

Dule Savić: „Svim srcem za Zvezdu“

Dule Savić, jedna od najvećih Zvezdinih legendi i otac bivšeg fudbalera Crvene zvezde Vujadina, smatra da Zvezda može proći u grupnu fazu LE. Kao najveću prednost pominje Delije, koje će i ovaj put predstavljati Zvezdinog 12 igrača.

Dule_1708
Dule Savić

„Čitam da je Ren po mnogima favorit i da mu se daju veće šanse za prolaz, što je dobro za Zvezdu jer je pritisak na strani Francuza. Iskreno, verujem da Zvezda ima razloga za optimizam, pogotovo zbog toga što će u prvom meču imati podršku preko 50.000 vatrenih navijača.

Upravo bi gromoglasna podrška Delija mogla da izazove dozu straha kod protivnika, kom će se odseći noge od nesvakidašnjeg ambijenta, dok će Zvezdinim igračima dati krila. Tvrdim da crveno-beli samo sa 12 igrača na terenu mogu da pobede nezgodni Ren. Uostalom, na Marakani su padala i znatno veća imena… Sećam se da je moja generacija 1975. godine u revanšu Kupa kupova pobedila slavni Real sa 2:0 u revanšu, a posle smo ih eliminisali na penale. Tada su Madriđani, koje je vodio Miljan Miljanić, u svojim redovima imali čak devetoricu reprezentativaca, počev od Kamača, preko Del Boskea… Ma da ne nabrajam više… E pa kad smo mi njih tukli, ne vidim zašto ne bi sada pao Ren.

Francuzi su klasična atletska ekipa, imaju dosta crnaca i trčanje im je jača strana. Lako može da se desi da svoju šansu traže iz kontranapada, mada ne odbacujem mogućnost i da od početka udare jak presing. Sve zavisi od trenera Frederika Antonetija, koji je izvanredan stručnjak. U svakom slučaju, Zvezdine defanzivce čeka puno posla.

Kada su pojedinci u pitanju, smatram da će njih, kao i uvek, izbaciti kolektiv. Nebitno je hoće li to biti Kaluđerović, Borha, Lazović ili neko treći. Važno je samo da Zvezda pobedi i da stekne zalihu pred revanš.

Ponavljam, danas je u fudbalu jako teško već u prvom meču napraviti rezultat koji garantuje prolaz, a toga su svesni i jedni i drugi. Ono što znam jeste da ću u četvrtak uveče biti na Marakani i da ću svim srcem bodriti moju Zvezdu.“

Повезане вести

22 comments

Leave a Comment