Moja Crvena Zvezda
Архива

Ljiljana Savanović opravdala poverenje na Univerzijadi u Šenzenu

Ljiljana Savanović najbolja srpska džudistkinja u kategoriji do 48 kilograma opravdala je poverenje na turniru na Univerzijadi u Šenzenu.

Iako je takmičenje završila u prvom kolu, naša Ljilja nije razočarala već naprotiv. Pokazala je da je u odličnoj formi i da je takmičar koji ravnopravno može da se nosi sa vrhunskim svetskim imenima. U prvom kolu naša Ljilja snage je odmerila sa odličnom Japankom Kaori Kondo, koja je na džudo turniru na Univerzijadi osvojila zlatnu medalju.

Svi koji su pratili ovaj meč preko Live FISU TV-a,  mogli su da vide da se naša Ljilja odlično borila. Tokom regularnog dela meča, odnosno prvih pet minuta rezultat je bio nerešen iako je naša uzdanica imala stalnu inicijativu i mnogo više akcija.

Ipak arbitri su ovoga puta odličili da rezultat posle regularnih pet minuta ostane 0:0. U produžetku na napad Japanke borba se nastavila u parteru što se završilo zahvatom i pobedom Kaori Kondo.

– Naravno da mi je sada teško. Ovo je ona borba koju ste osećali da držite pod kontrolom ali jednostavno nije bilo sportske sreće. Tokom meča sve vreme sam imala inicijativu ali sudije to kao da nisu videle. Ipak nikako se ne žalim jer sve je deo sporta. Pobede ali i  porazi deo su onoga što kao pravi judista pre svega želim da prihvatim viteški kako i dolikuje- rekla  je Ljiljana Savanović u izveštaju za naš sajt.

Ipak iako se takmičenje u Šenzenu završilo naša Ljiljana Savanović neće imati puno vremena za odmor.

– Nastavljam sa radom jer me čekaju turniri na kojima želim da potvrdim odlične rezultate iz prethodnog perioda a pre svega Srbija open i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore.

Do završetka Univerzijade 23. avgusta  i povratka u Srbijunaše sportske univerzitetska ekspedicije ostalo je još nekoliko dana.

– Boravak u u Šenzenu u Kini iskoristiću naravno za treninge ali i da malo bolje obiđem i upoznam grad koji je trenutno epicentar svetskog studenstskog sporta. Kao i uvek redovno ću slati izveštaje za naš sajt. Ovom prilikom šaljem veliki pozdrav svim Zvezdašima iz daleke Kine istakla je Ljiljana Savanović.

Повезане вести

Leave a Comment