Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Звезда из Ријеке креће у борбу за Фајнал Фор

Ватерполисти Црвене звезде гостују актуелном шампиону региона и Хрватске, Приморју на Кантриди у 1.колу друге фазе Регионалне лиге, групи за шампиона и фајнал фор.

Почиње најбитнији период сезоне, где се свака грешка двоструко плаћа. Црвено-бели су први део такмичења у групи Б завршили на 4.месту и тако пренели 3 бода у групу за шампиона и плеј-оф. Очекује нас нових осам мечева, први у Ријеци, а први изнад црте за Фајнал Фор (Раднички КГ) има 8 бодова, пет више од Црвене звезде. Пласман у Регионалној лиги одредиће и позицију пред плеј-оф у домаћем шампионату.

Приморје и Црвена звезда нису били у истој групи у првом делу такмичења, али су се састали у плеј-офу за Лигу Шампиона. У оба меча, пре свега у првом мечу на Ташмајдану, црвено-бели су пружили јак отпор веома квалитетном ривалу и успели да одиграју егал и неизвесну утакмицу. Приморје је у оба дуела славило – 14:11 у Београду; 15:8 у Ријеци. Оба меча су решили у последњој четвртини, у оба меча је био најефикаснији Румун Козмин Раду, као и у последњем мечу прве фазе против словеначког Браника – 25:7. Више о Приморју овде, а довољно је споменути да у текућој сезони имају само један пораз – од Солнока у 1.колу Лиге Шампиона. Скор у Лиги Шампиона је 3-1, у Регионалној лиги су забележили 13 победа уз један нерешен исход (у Крагујевцу). Најбољи стрелци Регионалне лиге долазе из Приморја – Сукно 44, Раду 33 и Муслим 32. Вуксановић је постигао 30, а Страхиња Рашовић и Суботић 28.

Приморје је уз Југ први кандидат за трофеј, али и после Про Река за трофеј Лиге Шампиона. Велика предност Приморја, осим јаког и квалитетног састава и клупе, јесте што сваки меч могу да одиграју у високом ритму и исти ритам држе до краја меча, држе контролу и сломе ривала. У прошлој сезони су освојили триплу круну, а у текућој су одбранили прву у низу – Куп Хрватске (савладали Младост у финалу 12:7). После дуела са Црвеном звездом очекује их двомеч са Југом, прво за викенд у Регионалној лиги, затим и у Лиги Шампиона.

Црвено-бели су јутрос у 9 часова кренули пут Ријеке, где ће вечерас одрадити тренинг. Екипу ће против Приморја предводити помоћни тренер Ристо Маљковић, у тиму неће бити ни капитена Саве Ранђеловића, као ни Страхиње и Виктора Рашовића, а тим ће чинити млађи играчи. У недељу је на програму први овосезонски „Вечити дерби“.

Директан пренос меча је на каналу Аренаспорт1.

Триглав Регионална лига

1.коло, група за шампиона и фајнал фор

Приморје – Црвена звезда

Кантрида, 4.фебруар 17.15h

Повезане вести

Leave a Comment