Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Визура

У заосталом 11. колу Суперлиге Србије, одбојкашице Црвене звезде угостиће у ,,Шумицама“ актуелног шампиона, екипу Визуре. Утакмица која је била планирана за 10. јануар одложена је на захтев гостујуће екипе, због обавеза кадеткиња у репрезентацији.

Црвено-беле нису имале пуно успеха са ,,Ајкулицама“ у овој сезони – две утакмице и два пораза са 3:0 (Суперкуп и друго коло првенства).

Под именoм Партизан Визура, екипа са Новог Београда успела је у прошлој сезони да прекине Звездину вишегодишњу доминацију и освоји пехар који им је омогућио учешће у Лиги шампиона. Нису имали много успеха у тешкој групи коју су добили: два бода из шест утакмица и четврта позиција која им је омoгућила да се сада потпуно окрену домаћим такмичењима. Нису имали ни среће, бројне повреде су их онемогућиле да пруже још боље игре. Тијана Бошковић је ван терeнa већ неко време (повредa зглоба), док се Маја Савић полако враћа, и вероватно ће бити спремна за сутрашњи дуел. Без обзира да ли ће играти Бошковићева, Визура има веома квалитетне играче на свим позицијама, поготово у примачкој линији коју покривају Буша и Ранковић. Сезону је још раније завршила Наташа Чикириз, тако да она неће бити на располагању тренеру Слободану Радивојевићу.

Звезда је комплетна, Николина Лукић се полако враћа у форму после повреде. Убедљива победа у Крагујевцу, добра је увертира пред тежак распоред који очекује наше одбојкашице. Један од пресудних фактора може да буде и Звездин сервис. Ако буде на нивоу досадашњег дела сезоне, може доста да успори игру Визуре и помогне црвено-белима у борби за што бољу позицију пред плеј-оф.

Звезда тренутно заузима друго место на табели. Сутрашњи противник ,,бежи“ јој шест поена, па су највеће шансе да поредак остане овакав до краја. Пре тога, бићемо у прилици да гледамо још један дуел ове две екипе, и то у полуфиналу Купа Србије. Жреб ниједнима ни другима није био наклоњен, па ће снаге одмерити у Обреновцу, трећег викенда текућег месеца.

Среда, 4. фебруар 2015, 18h, СЦ  ,, Шумице“.

Повезане вести

Leave a Comment